پوکی استخوان با تشخیص به موقع، مهار شدنی است
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی، دکتر علی علیمحمدی بیان کرد: به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان، هر ساله برنامه هایی جهت افزایش آگاهی عمومی، ارتقا و بروز رسانی اطلاعات علمی متخصصین توسط مرکز تحقیقات استئوپوروز و پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم برگزار می شود و یک کمپین سالانه اختصاصی، برای افزایش آگاهی جهانی در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان پوکی استخوان و بیماری های متابولیک استخوان راه اندازی می شود.
وی افزود: سازمان بنیاد بین المللی پوکی استخوان (IOF)، روز جهانی پوکی استخوان را با هدف کمک به جوامع مبتلا به پوکی استخوان با فعالیت بیش از 90 کشور جهان گرامی می دارد؛ انجمن جهانی پوکی استخوان (IOF) امسال را با عنوان "مهار پوکی استخوان با تشخیص به موقع" نامگذاری نموده است.
وی تاکید کرد: پوکی استخوان یک بیماری مزمن استخوانی است که به آن بیماری خاموش هم گفته می شود؛ در این بیماری توده استخوانی کاهش و در پی آن بافت استخوانی به تدریج تحلیل خواهد رفت.
دکتر علیمحمدی خاطرنشان کرد: در جهان هر ساله بالغ بر 5/8 میلیون سال عمر از دست رفته به دلیل شکستگی ناشی از پوکی استخوان وجود دارد، این بیماری زمینه ساز بسیاری از ناتوانی ها در سنین سالمندی است، با توجه به افزایش جمعیت سالمندی در کشور، شیوع پوکی استخوان و بروز شکستگی های ناشی از آن رو به افزایش است؛ این بیماری مسئول از دست رفتن بیش از 36 هزار سال زندگی مردان و زنان ایرانی در مقیاس DALY می گردد و همچنین 0.85 درصد از بار جهانی بیماری پوکی استخوان و 12/4 درصد از بار ناشی از شکستگی های استئوپروتیک در خاورمیانه، مربوط به ایران می باشد.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی به اصول خودمراقبتی برای پیشگیری از پوکی استخوان تاکید و چند نکته را یادآور شد.
وی توصیه کرد: تحرک بدنی کافی داشته باشید:
1-میزان تحرک بدنی خود را افزایش دهید؛ در هفته 40 - 30 دقیقه، 3 الی 4 بار از ورزش های تحمل کننده وزن مثل پیاده روی یا ورزش های مقاومتی استفاده کنید.
2-رژیم غذایی صحیح را رعایت کنید: از داشتن رژیم غذایی مناسب حاوی لبنیات فراوان به منظور تامین کافی کلسیم اطمینان حاصل کنید. اگر دچار عدم تحمل لبنیات هستید،از جایگزین های کلسیم غنی شده یا محصولات لبنی جایگزین استفاده کنید.
3-از دریافت کافی نور خورشید مطمئن شوید: زمان مناسبی را در خارج از منزل سپری کنید تا از دریافت کافی ویتامین D مطمئن شوید یا از مکمل های ویتامین D طبق دستورپزشک استفاده کنید.
4- از دریافت کافی نور خورشید مطمئن شوید: زمان مناسبی را در خارج از منزل سپری کنید تا از دریافت کافی ویتامین D مطمئن شوید یا از مکمل های ویتامین D طبق دستورپزشک استفاده کنید.
5-از مصرف سیگار و قلیان خودداری کنید.
6- از مصرف الکل خودداری کنید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان ضمن تشکر و قدردانی از کلیه کارشناسان و دست اندرکاران اقدامات اجرایی روز جهانی پوکی استخوان طی سال های گذشته در مجموعه تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک، خواستار اجرای بهتر اقدامات و فعالیت های مرتبط با اجرای کمپین مهار پوکی استخوان در بازه زمانی 28 مهرماه لغایت 7 آبان ماه سال 1400 گردید.
28 مهرماه مطابق با 20 اکتبر توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان روز جهانی پوکی استخوان نامگذاری شده است.
نظر شما :