رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان مرکزی:

شیوع دیابت در زنان استان مرکزی ۲ برابر مردان است

۲۳ آبان ۱۴۰۰ | ۰۸:۵۶ کد : ۲۱۶۹۷ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۴۷۵
رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: شیوع دیابت در زنان استان مرکزی ۲ برابر بیشتر از مردان است و این بیماری به‌عنوان یکی از فاکتورهای خطر سلامت زنان در این خطه مطرح است.
شیوع دیابت در زنان استان مرکزی ۲ برابر مردان است

دکتر «پری میرشفیعی» به مناسبت هفته دیابت (۲۲ تا ۲۸ آبان‌ماه) افزود: کم تحرکی، اضافه وزن، تغذیه نامناسب و از همه مهمتر شناسایی موارد بیشتر با مراجعه به مراکز درمانی از دلایل شناسایی شمار پرتعداد زنان مبتلا به دیابت در استان مرکزی نسبت به مردان است.

وی اظهار  داشت: در همه جای دنیا ۵۰ درصد مردم از بیماری دیابت خود مطلع هستند اما، در کشور و استان مرکزی ۷۵ درصد مردم از بیماری خود مطلع هستند که علت آن آگاهی بهتر مردم نسبت به این بیماری است.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: آموزش و دادن آگاهی به مردم در دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱۰ درصد از میانگین جهانی بالاتر است و این امر موجب شده مردم عوراض بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت را بهتر بشناسند و به‌موقع برای تشخیص و درمان مراجعه کنند.

دکتر میرشفیعی افزود: طبق پیمایش عوامل خطر که سال ۱۳۹۵ انجام شد، شیوع دیابت در استان مرکزی ۱۱درصد است که هشت درصد این بیماران معادل ۳۰ هزار نفر شناسایی شده و اقدامات مراقبتی برای آنان جریان دارد.

وی اظهار داشت: مراقبت از بیماران دیابتی در سطح خدمات بهورزی در میانگین کشوری ۸۰ درصد است اما، این شاخص در استان مرکزی ۹۳ درصد به ثبت رسیده است.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: طبق دستورالعمل وزارت بهداشت برای پیشگیری از ابتلا بیماران دیابتی به کووید ۱۹ این افراد باید به‌منظور حضور در مراکز بهداشتی پروتکل‌های بهداشتی از جمله زدن ماسک، استفاده از دستکش و مواد ضدعفونی کننده را رعایت کنند.

دکتر میرشفیعی افزود: دیابت بر اثر عملکرد ناقص پانکراس در تامین انسولین ایجاد می‌شود که مولود علل متعددی چون بیماری‌ها، نواقص ژنتیکی، جراحی، استرس، بارداری، سبک زندگی کم‌تحرک، استرس، مصرف برخی داروها، ژنتیک و موارد فامیلی و عادات غذایی غلط است.

دیابت از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیک است که به علت کمبود یا نبود انسولین و یا اشکال در کارکرد آن ایجاد می‌شود که نوع‌ یک دیابت با عامل توقف تولید انسولین، نوع ۲ با عامل مقاومت نسبت به انسولین و دیابت حاملگی خطرناک هستند و مشکلات اساسی را برای بیمار و اطرافیان به دنبال دارد.

کلیدواژه‌ها: بیماری‌های غیرواگیر دیابت حاملگی مرکز بهداشت استان مرکزی پروتکل‌های بهداشتی هفته دیابت


نظر شما :