دکتر علیمحمدی معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت:
مردان کمتر از زنان به سلامتی خود اهمیت می دهند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک : هفته ی ملی سلامت مردان فرصت خوبی است تا به این موضوع و اهمیت سلامت مردان بیشتر پرداخته شود.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی،دکتر علی علیمحمدی گفت : براساس تحقیقات علمی صورت گرفته، مردان به دلایل مختلفی چون اجتماعی، اقتصادی وفرهنگی کمتر از زنان به سلامتی خود توجه می کنند.
او افزود : هفته ی ملی سلامت مردان در کشور که هفته ی نخست اسفند هر سال برگزار می شود هرسال فرصت مناسبی برای جلب نظر سیاستگذاران، تصمیم سازان حوزه بهداشت وسلامت، عموم مردم ومردان جامعه به اهمیت موضوع واطلاع رسانی و حساس سازی جامعه ودولت در خصوص توجه به سلامت مردان در خانواده و جامعه است
وی تاکید کرد : امسال نیز این هفته در حالی آغاز شده که همه گیری کووید ۱۹ باورود سویه جدید اُمیکرون اهمیت توجه همگانی به اصول اولیه پیشگیری از این بیماری شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، شستشو وضد عفونی کردن دست ها وانجام واکسیناسیون را بیشتر کرده است.
رئیس مرکز بهداشت استان در ادامه خاطر نشان کرد :
دکتر علیمحمدی افزود : برنامه های این هفته با هدف تلاش برای افزایش آگاهی مردان و تشویق آنان به مشارکت در توسعه برنامه های بهداشتی پایه و واکسیناسیون که می تواند به عبور جامعه از این بحران کمک نماید برگزارخواهد شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت : شعار این هفته مشارکت مردان، واکسیناسیون حداکثری(کرونا)، محافظت جمعی " است و بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه سیب استان مرکزی جمعیت مردان بالای 8 سال 486888 نفر است و 389319 نفر از مردان واکسن نوبت اول ، 350820 نفر نوبت دوم و 150318 نفر واکسن نوبت سوم کرونا را تا پایان بهمن 1400 تزریق کرده اند.
وی با اشاره به اینکه واکسنها یکی از بزرگترین دستاوردهای پزشکی دنیای معاصر قلمداد میشوند و به گفته سازمان جهانی بهداشت سالانه از مرگ دو تا سه میلیون نفر بر اثر بیست نوع بیماری جلوگیری میکنند،یادآور شد : واکسن کرونا به طور قابل توجهی عوارض شدید و مرگبار بیماری را کاهش می دهد. برآورد می شود در افراد واکسینه شده میزان بستری در بخش های غیر ICU 63.5%، میزان بستری در ICU 65.5% و میزان مرگ تا 9.63% کاهش مییابد .
او نظریه توطئه،سابقه اطلاعات غلط قبلی در مورد واکسن،وحشت از ناباروری و همچنین ترس از تغییر ژنتیکی را از جمله باورهایی غلط در مورد واکسن برشمرد
دکتر علیمحمدی در پایان قرمزی، خارش، حساسیت، درد در محل تزریق و ضعف، خستگی، لرز، کاهش اشتها را از عوارض سیستمیک شایع واکسن ها برشمرد و گفت : قبل از تزریق واکسن کووید- ۱9، جهت پیشگیری از بروز عوارض استفاده از استامینوفن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و آنتی هیستامین ها توصیه نمی شود. استامینوفن ممکن است باعث کاهش پتانسیل ایمنی زایی واکسن شود. استفاده از آنتی هیستامین ها می تواند باعث پوشانده شدن علائم آنافیلاکسی بعد از تزریق واکسن شود. استفاده از استامینوفن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و آنتی هیستامین ها برای کنترل عوارض، بعد از تزریق واکسن ممانعتی ندارد.
نظر شما :