مراقب شنوایی خود باشید تا یک عمر  از شنیدن لذت ببرید!

۱۲ اسفند ۱۴۰۰ | ۰۸:۱۹ کد : ۲۴۳۷۹ اصلی معاونت بهداشتی
دکتر علیمحمدی گفت: پیشگیری از کم شنوایی و اقدامات مراقبتی مربوط به آن در جهت ارتقاء سلامت عمومی جامعه و کاهش هزینه های بهداشتی در کشورها نقش عمده ای را ایفا مینماید. در طی سالهای اخیر روز به روز توجه بیشتری به موضوع کشف بموقع کم شنوایی در دوران نوزادی و مراقبتهای مریوط به آن معطوف گردیده است.
مراقب شنوایی خود باشید تا یک عمر  از شنیدن لذت ببرید!

▫️رئیس مرکز بهداشت استان : تأکید سازمان جهانی بهداشت در سال جاری  بر  " شنیدن ایمن "متمرکز شده و شعار  این روز جهانی "مراقب شنوایی خود باشید تا یک عمر لذت ببرید!" است
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی، دکتر علی علیمحمدی گفت : ۴۶۶ میلیون نفر در جهان با کم شنوایی معلولیت زا زندگی میکنند و این در حالی است که از نظر بار کلی بیماری (GBD) ، 6.8 درصد از بار بیماری ها را شامل می شود.
او افزود : بر اساس سال های سپری شده  با ناتوانی (YLD) سومین عامل می باشد.
وی  با اشاره به اینکه دو سوم افراد دارای کم شنوایی در کشورهای در حال توسعه هستند،تاکید کرد :  بیش از 50 در صد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و 60 درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی کودکان با اجرای برنامه های مراقبتی قابل پیشگیری هستند.
▫️وی یادآور شد : بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی (2013)  در حدود 1.1 میلیارد نفر از جوانان سراسر جهان  در معرض خطر بالای ابتلا به کم شنوایی ناشی از فعالیت های شنیداری غیر ایمن هستند.
دکتر علیمحمدی گفت : بالغ بر 43 میلیون نفر در محدوده سنی  35-12 سال دارای کم شنوایی ناتوان کننده ناشی از علل متفاوت می باشند همچنین در نوجوانان و بزرگسالان  و جوانان سنین 35-12 سال کشورهای با درآمد متوسط و بالا حدود 50 درصد از این افراد در معرض سطوح غیر ایمن صوتی ناشی از دستگاه های صوتی شخصی هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه خاطر نشان کرد : حدود 40 درصد دیگر نیز بطور بالقوه در معرض صدمه صوتی هستند.
وی تاکید کرد : شنوایی خوب در طول زندگی با اجرای برنامه های مراقبت از شنوایی امکان پذیر می شود همچنین بسیاری از عوامل خطر بروز کم شنوایی را می توان با اجرای برنامه سلامت گوش و مراقبت از شنوایی پیشگیری نمود.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی بیان نمود: در راستای برنامه ملی سلامت گوش و شنوایی، وزارت بهداشت در سال 1393 تفاهم نامه غربالگری ،تشخیص و مداخله به هنگام شنوایی نوزادان و شیرخواران را با سازمان بهزیستی منعقد نموده است. هدف این تفاهم نامه تشخیص زودرس بیماری، پیش از بروز علایم یا عوارض بیماری در کمتر از یک ماه، تشخیص تا سه ماهگی و انجام توانبخشی تا حداکثر 6 ماهگی ، بهبود ارائه خدمات به مردم و جلب مشارکت بخش غیردولتی- ارتقاء سطح سلامت جامعه و کاهش شیوع و بروز اختلالات شنوایی می باشد.  از ابتدای سال 1396 که برنامه غربالگری  و تفاهم نامه یاد شده  به دانشگاه ها ابلاغ شد تا پایان شهریور سال 1400 ، در دانشگاه علوم پزشکی اراک با همکاری بهزیستی 58500 نوزاد در بدو تولد غربالگری شده و در صورت نیاز مداخلات لازم جهت آنان انجام شده است.
دکتر علیمحمدی در پایان افزود : خطر آسیب شنوایی ناشی از اصوات تفریحی و استفاده ناایمن از وسایل صوتی شخصی را می توان با برنامه های آگاهسازی و ارتقاء سطح سواد سلامت و ترویج  "شنیدن ایمن"  کاهش داد.
گفتنی است براساس برنامه اعلام شده از سوی سازمان جهانی بهداشت ، تاریخ 12 اسفند ماه 1400 (سومین روز ماه مارس هر سال) به عنوان روز جهانی شنوایی (World Hearing Day 2022) اعلام شده است.

کلید واژه ها: کم شنوایی مرکز بهداشت استان مرکزی ناشنوایی کودکان سلامت گوش و شنوایی