شاخص پوسیدگی دندان کودکان ۱۲ ساله در سطح استان ۱.۲۴  است

۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | ۱۵:۵۴ کد : ۲۵۳۸۵ اصلی معاونت بهداشتی
رئیس گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان :شاخص پوسیدگی دندان کودکان ۱۲ ساله در سطح استان ۱.۲۴ است که اندازه این شاخص در سطح کشور ۱.۸۴ می باشد

رئیس گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان :شاخص پوسیدگی دندان کودکان 12 ساله در سطح استان 1.24 است
که اندازه این شاخص در سطح کشور 1.84 می باشد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی،دکتر مژگان میرشفیعی گفت :  خدمات سطح 2 سلامت دهان ودندان  شامل ارائه خدمت ترمیم دندان ، عصب کشی دندان شیری ، جرم گیری و بروساژ ، کشیدن دندانهای عفونی و غیرقابل نگهداری ، فیشورسیلانت  است که در کلیه واحدهای دندانپزشکی مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی شهرستانهای تابعه دانشگاه  انجام می شود که سال گذشته  40615 مورد با تعرفه دولتی توسط دندانپزشکان عزیز انجام شده است.
او با اشاره به اینکه اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در حفظ سلامتی و جلوگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها بر کسی پوشیده نیست.،افزود:  سال گذشته خدمات سطح 1سلامت دهان ودندان که شامل معاینه دهان ودندان و آموزش بهداشت دهان ودندان  است به تعداد 149031 مورد و همچنین  وارنیش فلوراید تراپی کودکان 3تا 6 سال به تعداد 38025 مورد ، وارنیش فلوراید تراپی کودکان 6تا 14 سال مقطع ابتدایی به تعداد 105098 مورد به صورت رایگان درپایگاههای سلامت و خانه های بهداشت توسط مراقبین سلامت و بهورزان با وجود اپیدمی بیماری کرونا و رعایت دستورالعملها وپروتکلهای بهداشتی ، ارائه شد.
وی تاکید : میکروب ها،مواد قندی،مقاومت دندان و  زمان و سرعت ایجاد پوسیدگی دندان چهار عامل اصلی در ایجاد پوسیدگی دندان  هستند که بیشترین نقش را دارند  و به صورت حلقه های یک زنجیر به هم متصلند و به هر طریق هرکدام از این حلقه ها حذف بشوند ، پوسیدگی دندان متوقف می شود .
دکتر میرشفیعی گفت : بسیار توصیه می شود پس از خوردن مواد غذایی ، در صورت عدم دسترسی به مسواک زدن ، حداقل دهان خود را با آب شستشو دهید تا محیط دهان اسیدی نباشد و روند پوسیدگی دندان متوقف شود.
 رئیس گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان در پایان تغییر رنگ مینای دندان ،سوراخ شدن دندان در محل پوسیدگی،حساس بودن یا درد گرفتن دندان موقع خوردن غذا های سرد ، گرم ، ترش و شیرین ،حساس بودن یا درد گرفتن دندان ، زمانی که دندانها را روی هم فشار می دهیم ،بوی بد دهان و  گیر کردن مواد غذایی بین دندانها و پاره شدن نخ دندان هنگام نخ دندان کشیدن را از نشانه های پوسیدگی دندان  برشمرد و توصیه کرد با مشاهده هریک از موارد فوق در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنند زیرا درمان مشکلات دهانی دندانی در مراحل اولیه از لحاظ صرف زمان و هزینه به نفع افراد و خانواده ها می باشد.

کلید واژه ها: پوسیدگی دندان بهداشت دهان دهان ودندان مرکز بهداشت استان مرکزی