ضوابط اجرایی برگزاری مراسم محرم و صفر با توجه به روند بیماری کرونا ویروس

۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۳:۲۵ کد : ۲۸۳۳۹ اصلی معاونت بهداشتی
با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در ایام محرم و صفر و اهمیت سلامت عزاداران مدیریت کنترل و پیشگیری به ویژه کنترل عوامل محیطی در راستای حفظ و ارتقای سلامت عزاداران باید با برنامه ریزی منسجم و مدون با اولویت کنترل بیماری کووید۱۹ (اُمیکرون)، و توجه به توسعه واکسیناسیون و بهره مندی از طرح هوشمند محدودیت ها صورت پذیرد.
ضوابط اجرایی برگزاری مراسم محرم و صفر با توجه به روند بیماری کرونا ویروس

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی ، مهندس مهرعلی مدیر گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات بصورت پخت غذا، درمراسم عزاداری، درمساجد، تکایا و هیئت ها و موکب ها بدون ملحوظ نمودن پروتکل های بهداشتی  می تواند احتمال بروز بیماری های مرتبط با آب و غذا به ویژه بیماری های عفونی روده ای و همچنین عدم رعایت بهداشت فردی و محیطی می تواند بیماری های مرتبط با محیط از جمله بیماری های تنفسی به ویژه کووید ۱۹( اُمیکرون) ، آبله میمومی و CCHF و التور را افزایش دهد.

ایشان بیان کرد: برگزاری مراسم عزاداری در شهرها با توجه به روند افزایشی بیماری باید براساس طرح جامع مدیریت هوشمند در اماکن و فضاهای باز و تکایا و حسینیه ها و مساجد و هیئت ها با رعایت فاصله ایمن ، استفاده از ماسک و تجمعات حداقلی و رعایت کاهش ساعات برگزاری مراسم (حداکثر دو ساعت)،  استفاده از طبل، سنج و وسایل مشابه در برگزاری مراسم با اولویت شخصی بودن در غیر این صورت  انجام گند زدایی قبل از استفاده الزامی است .

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی عنوان نمود: نظارت بر اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی مرتبط با مراسم و نذورات و تشدید نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی مرتبط با عزاداری در شهرهای دارای وضعیت حاد بیماری توسط کمیته های نظارت استانی و شهرستانی انجام می شود.مدیریت تولیت ها می بایست  نسبت به برگزاری مراسم در اماکن و فضای باز با رعایت فاصله گذاری اجتماعی ، اجرای پروتکل های بهداشتی در چارچوب ضوابط کلی   اقدام  نمایند و  برگزاری نماز کما فی السابق در مساجد بر اساس طرح جامع مدیریت هوشمند با ملحوظ نمودن پروتکل های بهداشتی   می بایست اعمال شود

ایشان ذکر کرد: با عنایت به مخاطرات جدی در توزیع نذورات به شکل سنوات گذشته توصیه اکید  می گردد پذیرایی در محل انجام نشود و در صورت پذیرایی در محل برگزاری مراسم ؛ اولویت در فضای باز و فضاهای بسته دارای تهویه مناسب و استفاده از ظروف یکبار مصرف دارای مجوز قانونی( ترجیحا" ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی)  وتحویل  در اولویت می باشد(. _ سرو نشود__)

مهندس مهرعلی بیان کرد: طبق دستورالعمل بهداشتی مرتبط  نذورات بصورت مواد غذایی خشک و یا خام توزیع گردد و در  صورت برپایی هر نوع ایستگاههای صلواتی توزیع نذورات و چای(موکب ها،خیمه ها،چادر و...) در تمامی استانها و شهرستانها مدیریت تجمع باید بنحوی باشد که رعایت فاصله توسط موکب داران و  خادمین ایستگاه ها کنترل شود.

ایشان در پایان متذکر شد :  سازمان تبلیغات اسلامی و ستادهای استانی دست اندرکاران امر را نسبت به این موضوع توجیه نموده و اطلاع رسانی لازم معمول دارد.  (گرچه توصیه اکید بر موکب سلامت است_)  نذورات خاصی که امکان تغییر نذر به دلیل مسائل شرعی وجود ندارد، با نظارت کارشناسان بهداشتی طبخ و بسته بندی می شود. توزیع این نذورات می بایست در سایر اماکن انجام تا از تشکیل تجمع، صف و تراکم جمعیت خودداری گردد. همچنین توصیه می گردد که از ایستگاه های صلواتی، بعنوان موکب های سلامت استفاده شود.

کلید واژه ها: گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان مرکزی