بیماری های شایع واگیر دار در سفر اربعین حسینی ( وبا)

۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۲:۲۸ کد : ۲۸۴۲۵ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۸۵۷
وبا یک بیماری حاد اسهالی است که توسط میکروبی به نام ویبریوکلرا ایجاد می شود. این میکروب از طریق خوردن آب و موادغذائی آلوده پس از عبور از معده در روده تکثیر پیدا کرده و باعث افزایش دفع آب و املاح از دیواره روده می شود که با علامت اسهال همراه است بنابراین میکروب از طریق مدفوع انسان در محیط پخش می شود و آب و غذا را آلوده می کند.
بیماری های شایع واگیر دار در سفر اربعین حسینی ( وبا)

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی، دکتر منصوری رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی گفت:  این بیماری باعث از دست دادن حجم زیادی از آب و الکترولیت ها )مواد معدنی موجود در بدن(  می شود و اگر به موقع درمان نشود می تواند منجر به شوک و در نهایت مرگ در فرد مبتلا شود که این عارضه در کودکان خردسال و سالمندان خطرناکتر است.

ایشان عنوان کرد: استفاده از آب، غذا و یخ آلوده، شستشوی ظروف غذا در آ بهای آلوده، تماس دست با مدفوع و استفراغ فرد بیمار یا مواد و اشیای آلوده ، دست دادن با دست آلوده فرد بیمار، خوردن سبزی و میوه های خامِ آلوده  منابع انتقال بیماری می باشد. دوره پنهان بیماری وبا از لحظه ورود میکروب  به بدن تا بروز بیماری از چند ساعت تا پنج روز است؛ ولی به طور معمول در یکی دو روز بیماری وبا آشکار می شود.

دکتر منصوری بیان نمود:  شستشوی دست ها با آب و صابون قبل از خوردن غذا و بعد از رفتن به توالت، پرهیز از  نوشیدن آ ب و نوشیدنی های غیر بهداشتی،  پرهیز از خوردن سالاد و سبزی های خام ، شستشوی میو ه ها قبل از مصرف ، پرهیز از مصرف دوغ و ماست های محلی ، استفاده ظروف شخصی، پرهیز از دست دادن در هنگام شیوع وبا از راههای پیشگیری از بیماری وبا می باشد.

در صورت مشاهده علائم سریعاً به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نمائید.

کلید واژه ها: بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان مرکزی


( ۹ )

نظر شما :