بیماری های شایع واگیر دار در سفر اربعین حسینی ( وبا)
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی، دکتر منصوری رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی گفت: این بیماری باعث از دست دادن حجم زیادی از آب و الکترولیت ها )مواد معدنی موجود در بدن( می شود و اگر به موقع درمان نشود می تواند منجر به شوک و در نهایت مرگ در فرد مبتلا شود که این عارضه در کودکان خردسال و سالمندان خطرناکتر است.
ایشان عنوان کرد: استفاده از آب، غذا و یخ آلوده، شستشوی ظروف غذا در آ بهای آلوده، تماس دست با مدفوع و استفراغ فرد بیمار یا مواد و اشیای آلوده ، دست دادن با دست آلوده فرد بیمار، خوردن سبزی و میوه های خامِ آلوده منابع انتقال بیماری می باشد. دوره پنهان بیماری وبا از لحظه ورود میکروب به بدن تا بروز بیماری از چند ساعت تا پنج روز است؛ ولی به طور معمول در یکی دو روز بیماری وبا آشکار می شود.
دکتر منصوری بیان نمود: شستشوی دست ها با آب و صابون قبل از خوردن غذا و بعد از رفتن به توالت، پرهیز از نوشیدن آ ب و نوشیدنی های غیر بهداشتی، پرهیز از خوردن سالاد و سبزی های خام ، شستشوی میو ه ها قبل از مصرف ، پرهیز از مصرف دوغ و ماست های محلی ، استفاده ظروف شخصی، پرهیز از دست دادن در هنگام شیوع وبا از راههای پیشگیری از بیماری وبا می باشد.
در صورت مشاهده علائم سریعاً به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نمائید.
نظر شما :