سلامت انسانها اساسی ترین حق مردم هرکشوی است

۲۰ مهر ۱۴۰۱ | ۰۷:۳۸ کد : ۲۹۷۵۵ اصلی معاونت بهداشتی
تعداد بازدید:۲۱۷
حقیقت این است که سلامت انسانها اساسی ترین حق مردم هرکشوی است و مهمترین وظیفه دولتها، حفظ و ارتقای آن  می باشد.
سلامت انسانها اساسی ترین حق مردم هرکشوی است

از 18 تا 24 مهر بعنوان هفته سلامت روان نامگذاری شده و شعار "سلامت روان و بهزیستی همگانی را در اولویت جهانی قرار دهید" از طرف سازمان جهانی بهداشت برای این هفته تعیین شده است. حقیقت این است که سلامت انسانها اساسی ترین حق مردم هرکشوی است و مهمترین وظیفه دولتها، حفظ و ارتقای آن  می باشد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت استان مرکزی، دکتر مریم چگینی رئیس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت گفت : در این راستا حکومت ها می توانند با بهبود شرایط روزمره زندگی مردم، توزیع عادلانه قدرت و منابع، تضمین امنیت درآمد پایه و ... به کاهش خطرات سلامتی و پیامدهای اجتماعی فقر و افزایش سرمایه های اجتماعی در جامعه بپردازند که بی شک نقش تاثیرگذار و مهمی در ارتقاء سلامت روان افراد دارد.

میزان شیوع اختلالات روانپزشکی در کشور 23.6% برآورد شده است و متاسفانه شکاف قابل توجهی بین شیوع اختلالات روانپزشکی از یک سو و تعداد افرادی که تحت درمان و مراقبت قرار می گیرند از سوی دیگر وجود دارد. از طرف دیگر منابع علمی  نشان می دهد مشکلات جسمی و روانی بسیار بهم مرتبط و درهم تنیده است. براین اساس وزارت بهداشت به جهت ترویج احترام به حقوق انسانی افراد و افزایش دسترسی به خدمات سلامت روان اقدام به ارائه مراقبت های اولیه سلامت روان در سیستم مراقبت های بهداشتی نمود. تا ضمن افزایش دسترسی، افراد با حضور در درمانگاه ها، پایگاه ها و خانه های بهداشت بر انگ و برچسب اجتماعی منفی در دریافت خدمات سلامت روان مقابله کنند.

طی دو سال گذشته همه گیری کووید 19 اثرات وسیعی در حوزه سلامت روان جامعه داشته و این اثرات ادامه خواهد داشت. افزایش شیوع اختلالات روانپزشکی مثل افسردگی و اختلالات اضطرابی و آسیبهای اجتماعی از جمله خودکشی، خشونت، و اعتیاد در دوران پساکرونا قابل پیش بینی است.  بنابراین ضمن توجه حاکمیت به این موضوع؛ بایستی افراد نیز نسبت به خودمراقبتی در سلامت روان حساسیت بیشتری داشته باشند. خودمراقبتی به این معنا که به افراد آموزش داده می شود که اجزای سلامت خود را بشناسند، بتوانند آن را پایش کنند و در صورت نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی به مراکز ارائه دهنده خدمت مراجعه نمایند.

خودمراقبتی موضوعی فردی است که نتایج آن در جامعه اثر دارد و می تواند به عنوان یک رفتار، بخشی از فرهنگ عمومی جامعه باشد. بنابراین تلاش برای آموزش همگانی و توانمند سازی فردی و گروهی از رو شهای مؤثر افزایش خودمراقبتی است که منجر به ارتقای سلامت روان عمومی خواهد شد.

در این راستا مراکز جامع خدمات سلامت در سطح استان، مراقبت های اولیه سلامت روان از جمله؛ آموزش مهارتهای زندگی، فرزندپروری، خودمراقبتی در سلامت روان، مداخلات سلامت روان در بهبودیافتگان کرونا، مشاوره سوگ جهت خانواده متوفیان کرونا، ارزیابی و درمان اختلالات روانپزشکی، مداخله در زمینه پیشگیری از کودک آزاری و همسرآزاری و .... را بصورت رایگان ارائه می کنند.

کلید واژه ها: مرکز بهداشت استان مرکزی


نظر شما :