پیام معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی به مناسبت هفته سلامت

۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۰:۵۶ کد : ۳۳۸۴۷ اصلی معاونت بهداشتی
حق سلامت جزو حقوق اصلی و اولیه هر انسانی محسوب می شود و بهترین راهکار برای تحقق آن یا جلوگیری از تحمیل هزینه های کمرشکن سلامت به مردم توسعه پوشش همگانی سلامت (UHC) و تداوم ارائه خدمات بهداشتی به جامعه در قالب خدمات اولیه بهداشتی (PHC) می باشد.
پیام معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی به مناسبت هفته سلامت

دکتر علی علیمحمدی به مناسبت فرا رسیدن هفته سلامت پیامی صادر کرد.

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر علیمحمدی گفت: تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت در کنار امنیت دو رکن مهم و اساسی جوامع و کشورهاست که بدون آن‌ها پیشرفتی میسر نخواهد شد و اکنون، سلامت نه به عنوان یک نیاز، بلکه به عنوان یک تقاضا از سوی جمع کثیری از مردم و مسوولان قلمداد می¬شود.

بدون شک تأمین سلامت جامعه یکی از اساسی‌ترین و پردامنه‌ترین اقداماتی است که زیربنای توسعه می‌باشد و شاخص‌ها و جنبه‌های مختلف سلامت از جمله سلامت جسمی، روانی و اجتماعی اهمیت اقدامات زحمت کشان حوزه‌ی سلامت را نمایان می‌کند.

یقین دارم که با بسط و توسعه آموزش سلامت و ارتقا سواد سلامت در جامعه سال به سال و با شتاب بیش تری به سمت اهداف عالی کشور مترقی، حرکت خواهیم کرد.

هفته سلامت فرصتی است که علاوه بر تلنگر و ایجاد توجه مردم به مقوله سلامت، جهت گیری و تمرکز برنامه‌های این حوزه برای دست اندرکاران را رونمایی می‌کند.

از آنجایی که سیاست‌های «نظام سلامت» در طول سال با رویکرد‌های تعریف شده درهفته سلامت مشخص و اهمیت برنامه‌های آموزش عمومی دوچندان می‌شود؛ امسال برنامه پزشک خانواده و ازدیاد جمعیت در نظر گرفته شده است.

وظیفه‌ی دستگاه‌های رسانه‌ای و فرهنگی از جمله صداوسیما، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی، مخابرات، شهرداری‌ها و ... برای همراهی دانشگاه علوم پزشکی در این راه مهم‌تر و سنگین‌تر است که انتظار می‌رود با برگزاری نشست‌های هم اندیشی و هماهنگی با پویایی هرچه تمام‌تر انجام شود.

از طرفی اجرای تمام و کمال برنامه‌ی پزشک خانواده یک رویکرد بسیار هوشمندانه و علمی برای گسترش عدالت سلامت و جلوگیری از اتلاف سرمایه‌های ملی است که به صورت ناآگاهانه هدر می‌روند. اجرای این برنامه نیز علاوه بر ایجاد زیرساخت‌های مناسب نیازمند آگاه سازی مردم نسبت به این موضوع است.

نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران، نظامی است مسوول و پاسخگو که ضمن فراهم سازی زمینه دستیابی به بالاترین سطح امید به زندگی همراه با کیفیت برای آحاد مردم، باید اعتماد کامل مردم را جلب کرده و با کسب حمایت کلیه سازمان‌ها و نهادها، رویکرد سلامت را در همه سیاست‌ها اجرایی کند.

اینجانب به نوبه خود فرا رسیدن هفته سلامت را به تمامی زحمت‌کشان عرصه سلامت بالاخص شاغلین در حوزه بهداشت، تبریک و تهنیت عرض می‌کنم. امیدوارم در مسئولیت مهم خود در سال جاری با بهره‌گیری از ظرفیت بزرگ نیروهای متخصص در این حوزه بیش از پیش موفق و پیروز باشید.

گیتا نادری، خبرنگار وب دا مرکزی- معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک

شنبه 9 اردیبهشت ماه 1402