معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی مطرح کرد:

واکسن هاری در کدام مراکز تزریق می شود/ ارائه خدمات پیشگیری از هاری ( شستشوی زخم، واکسیناسیون ضد هاری وسرم ضد هاری رایگان است)

۲۷ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۳:۱۹ کد : ۴۴۱۹۸ اصلی معاونت بهداشتی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی، در خصوص دسترسی به واکسن هاری برای آن دسته از شهروندانی که دچار حیوان گزیدگی می شوند، توضیحاتی داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، دکتر اردلان زیلابی، اظهار داشت: واکسن هاری برای موارد حیوان گزیدگی در بعضی از مراکز جامع خدمات سلامت کشور وجود دارد و این طور نیست که در همه مراکز، این واکسن موجود باشد.

وی افزود: فرد حیوان گزیده باید بلافاصله بعد از گزیده شدن ( چنگ زدن ویا گازگرفتگی ) و دارای زخم سطحی یا عمیق یا لیسیدن پوست دارای زخم باخراش قبلی بلافاصله به  پایگاه سلامت یا خانه بهداشت ویا مرکز خدمات جامع سلامت نزدیک به محل سکونت خود مراجعه نماید تا کارشناسان حوزه بهداشت پیگیری های لازم را انجام می دهند و واکسیناسیون لازم بر اساس دستورالعمل های ابلاغی از سوی وزارت بهداشت برای فرد مصدوم انجام شود.

معاون بهداشت استان با اشاره به ارائه خدمات رایگان در مراکز جامع سلامت، افزود: افرادی که دچار حیوان گزیدگی می‌شوند، در ابتدا برای آنها اقدامات درمانی شامل شستشوی محل گزش و سپس واکسیناسیون ضد هاری و در صورت لزوم سرم ضد هاری تزریق خواهد شد

متولی بهداشت استان ادامه داد: تزریق واکسن هاری بر اساس سابقه فرد دچار حیوان گزیدگی، از ۲ تا ۴ نوبت تزریق می‌شود.

واحد های مراقبت و پیشگیری از هاری در استان مرکزی

۱.مرکز بهداشت شهرستان اراک