خود مراقبتی تغذیه ای یعنی رعایت تعادل، تنوع و تناسب در برنامه غذایی روزانه
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت؛ نسرین یادگاری رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به نامگذاری 4 تیر تا 3 مرداد 1403 به عنوان ماه خودمراقبتی گفت: خودمراقبتی شامل فعالیتهایی آگاهانه، هدفدار و آموخته شده است که هر فرد انجام میدهد تا خود، خانواده و اعضای جامعهاش از نظر جسمی و روانی سالم بمانند و نیازهای اجتماعیشان را برآورده سازند.
وی با تاکید بر این که خودمراقبتی، نه خودخواهی است و نه خوددرمانی، افزود: خودمراقبتی در واقع مسئولیتپذیری ما در برابر سلامتیمان است که از طریق داشتن سبک زندگی سالم، پیشگیری از حوادث و بیماریها، استفاده صحیح از داروهای بدون نسخه و مراقبت در بیماریهای مزمن انجام میشود. خودمراقبتی، گام اول سلامتی است؛ در خودمراقبتی ما یاد میگیریم خودمان از خودمان مراقبت کنیم و برای حفظ سلامت و شادابی خود، کارهای کوچکی انجام دهیم تا زندگی بهتر و سالم تری داشته باشیم.
یادگاری ادامه داد: در واقع به جای مصرف بی رویه مواد غذایی مضر که عامل خطر مهم ابتلا به بیماری های غیر واگیر، انواع سوء تغذیه (چاقی، لاغری، کم وزنی و کوتاه قدی) و کمبود ریزمغذی ها هستند، از غذاهای سلامت محور با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده می توان بیشتر استفاده کرد.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت با بیان چند توصیه گفت: تلاش کنیم به جهت سلامت قلب خودمان به جای روغن جامد از روغنهای مایع استفاده کنیم، به جای گذاشتن نمک در نمکدان در سر میز از چاشنی های غذایی (ابلیمو - سرکه سیب - آویشن - نعنا - دارچین -پونه و... ) برای طعم دار کردن غذا استفاده کنیم ، به جای مصرف گوشتهای پر چرب از گوشتهای کم چرب استفاده کنیم، برای سلامتی بیشتر روزانه از سبزیجات (به اندازه حداقل 3 عدد متوسط ) در دسترس استفاده کنیم و برای سلامتی بیشتر روزانه از میوه های (به اندازه حداقل 2 عدد متوسط ) در دسترس استفاده کنیم.
نظر شما :