نکات مهم تغذیهای برای جلوگیری از کمآبی و گرمازدگی در فصل تابستان
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، نسرین یادگاری اظهار میکند. بهتر است ضمن استفاده از غذاهای آبکی و مایعات از خوردن غذاهای چرب و سرخ شده با دارای مواد نگه دارنده مثل فست فودها و کنسرو پرهیز کرد.
وی توصیه میکند که در برنامه غذایی روزانه افراد در فصل تابستان حتما میوه و سبزیجات به ویژه انواعی که دارای آب بیشتری اند مثل خیار، گوجه فرنگی کاهو اسفناج و همچنین هندوانه خربرزه طالبی و گرمک گنجانده شود.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک میگوید یک رژیم غذایی سالم در همه فصول لبنیات کم چرب را هم شامل میشود و در فصول گرم سال می توان لبنیات خنکی که در یخچال بوده را مصرف کرد.
یادگاری خاطرنشان می کند. از آن جا که آب خالص به شکل عرق و ادرار سریع تر از بدن دفع می شود در فصل تابستان می توان از آب ترکیبی به همراه تخم شربتی یا خاکشیر عرق کاسنی، آبلیمو، سرکه سیب با توجه به ذائقه فرد استفاده کرد. وی می افزاید میتوان از آب یخچال که دمای آن تقریبا متناسب با دمای بدن انسان است، استفاده کرد اما مصرف آب یخ به هیچ وجه توصیه نمی شود، در مورد دیگر نوشیدنی ها نیز استفاده از آبمیوه های طبیعی را می توان توصیه کرد.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک اشاره میکند هر چه چای بخوریم دو برابر آب از بدنمان دفع خواهد شد بنابراین بهتر است. استفاده از چای در فصل گرم سال را کاهش داد. یادگاری میگوید افراد باید در صورت تیره شدن رنگ ادرار مایعات بیشتری مصرف کنند که خود این مساله از گرمازدگی با تشنگی مفرط جلوگیری می کند. به گفته وی مصرف مواد غذایی دارای سدیم، پتاسیم و کلسیم مثل موز سیب زمینی با اسفناج با تامین الکترولیت های بدن نسبت به جایگزین شدن آبی که با عرق دفع شده کمک می کند.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک یادآور می شود مصرف آب دوغ خیار با گوره ماست که از گذشته بعنوان مواد غذایی مخصوص فصل تابستان در بین ایرانیان مصرف می شده نیز به خنک شدن بدن کمک می کند. یادگاری در پایان میگوید در این فصل استفاده از غذاهای دیر هضم پر ادویه و پر نمک به علت تاثیرشان در کاهش آب بدن توصیه نمی شود.

نظر شما :