پیام دکتر جواد نظری بمناسبت روز پوکی استخوان

۲۸ مهر ۱۳۹۸ | ۰۷:۵۳ کد : ۶۲۱۰ اصلی معاونت بهداشتی
پیام دکتر جواد نظری بمناسبت روز پوکی استخوان

28 مهر ماه مطابق با 20 اکتبر توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان روز جهانی پوکی استخوان تعیین شده است .انجمن پوکی استخوان (IOF) امسال را با عنوان "استخوان ها ومفاصل خود را دوست بداریم "نام گذاری نموده است . پوکی استخوان مسئول از دست رفتن بیش از 36 هزار سال زندگی مردان و زنان ایرانی در مقیاس DALY  می گردد و همچنین  0.85 درصد از بار جهانی بیماری پوکی استخوان و 12/4 درصد از بار ناشی از شکستگی های استئوپروتیک درخاورمیانه، مربوط به ایران می باشد. معاون بهداشت ورییس مرکز بهداشت استان مرکزی با تشکر وقدردانی از کلیه کارشناسان و دست اندرکاران اقدامات اجرایی روز جهانی پوکی استخوان در سال 1397در مجموعه تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک ، خواستار  اجرای بهتر برنامه های اجرایی مورد انتظار در سال 1398 در راستای مناسبت مذکور شد و در ادامه برنامه ایشان اهم  قدامات اجرایی بزرگداشت روز جهانی پوکی استخوان را در سالجاری  تشریح نمود.

نظری گفت بزرگداشت روز جهانی پوکی استخوان مرکز بهداشت استان مرکزی در  سال 1398، از 28 مهر آغاز و در طی ماه آبان همچنان تداوم خواهد داشت.مرکز بهداشت استان هم برنامه های متنوعی را در این هفته اجرا می کند.

تشکیل کمیته های درون بخشی در معاونت بهداشت دانشگاه و مراکز بهداشت شهرستان ،تهیه و تنظیم بسته خدمتی  در قالب ارائه اطلاعات و برنامه های اجرایی روز جهانی پوکی استخوان و ارسال به مراکز بهداشت شهرستان ها، تهیه و تنظیم و درج مجموعه متون آموزشی مرتبط جهت بارگذاری در پورتال معاونت بهداشت، تهیه وتنظیم پیام های بهداشتی و نمایش در تابلو الکترونیکی معاونت بهداشت از دیگر برنامه های اجرایی می باشد.

رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی عنوان کرد: برگزاری دوره آموزشی غیرحضوری پیشگیری از پوکی استخوان با امتیاز آموزش ضمن خدمت ،اجرای یک دوره آموزشی بصورت وبینار(ویدئوکنفرانس) با محوریت پیشگیری و کنترل پوکی استخوان ویژه کارکنان شاغل در ستاد معاونت بهداشتی و مراکز بهداشت شهرستان ها و ، اجرای برنامه های  زنده رادیویی - تلویزیونی با حضور فوق تخصص روماتولوژی (فوکال پوینت علمی بیماری های اسکلتی-مفصلی در دانشگاه علوم پزشکی اراک ، ،تهیه متن آموزشی متناسب با برنامه های روز جهانی پوکی استخوان جهت ایراد سخنرانی در مراسم نماز جمعه،برگزاری جلسات ویژه مراقبین بهداشت مدارس واولیاء و مربیان مدارس،اجرای طرح آموزش کوله پشتی سالم در گروه های دانش آموزی ،برگزاری جلسات آموزشی ویژه مربیان رابطین ، رابطین سلامت و سفیران سلامت با تاکید بر انتقال آموزش ها به خانوارهای تحت پوشش، برگزاری مسابقات علمی وورزشی ویژه کارکنان ، ایجاد پایگاه های مشاوره، ویزیت و غربالگری جهت عموم مردم "اجرای دور سوم سنجش سطح سرمی VitD3در کارکنان معاونت بهداشتی ، برپایی ایستگاه های اطلاع رسانی روز جهانی پوکی استخوان با محوریت پیشگیری وکنترل بیماری پوکی استخوان توزیع بروشور ،پمفلت و....، برگزاری جشنواره های محلی با محوریت تغذیه سالم، فعالیت بدنی و....، برگزاری جلسه توجیهی و  باز آموزی با محوریت پیشگیری وکنترل بیماری پوکی استخوان ویژه تیم سلامت شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهری وروستایی ، ، مکاتبه با اداره امار و فناوری اطلاعات دانشگاه در زمینه بارگذاری پیام های تصویری در اتوماسیون اداری ،تهیه وطراحی پیام های تصویری وارسال فایل آن به سازمان ها و ادارات استان جهت بارگذاری در تابلو اعلانات اتوماسیون اداری، انجام فعالیت های تبلیغی مشتمل برتهیه و نصب پلاکارد ،بنر، بیلبورد،طراحی و تهیه پمفلت های آموزشی استئوآرتریت و استئوپوروز با همکاری معاونت آموزش دانشگاه  از دیگر برنامه های  مرتبط با این مناسبت بوده است.

کلید واژه ها: پوکی استخوان استئوآرتریت استئوپوروز