آغاز پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه سالم ۱۴۰۴ با محوریت ترویج مصرف نان سالم
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر جواد جواهری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک، با اعلام آغاز این پویش ملی گفت: «هدف اصلی این برنامه افزایش آگاهی مردم درباره اهمیت انتخاب نان سالم در ارتقای سلامت جامعه است. دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در همین راستا عناوین روزهای پویش را اعلام کرده است که از "انتخاب نان سالم" در روز نخست تا "نان سالم و تولیدکنندهها" در روز پایانی را شامل میشود.»
وی با اشاره به ارزش تغذیهای نان کامل افزود: «نان کامل نسبت به نانهای تهیهشده با آرد سفید ارزش تغذیهای بیشتری دارد. آرد کامل از تمام اجزای دانه گندم شامل آندوسپرم، سبوس و جوانه تهیه میشود و کمتر از ۶ درصد سبوسگیری دارد. وجود فیبر بالا در این نوع نان موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش کلسترول LDL و کنترل قند خون میشود.»
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه درباره مصرف نمک در نان گفت: «کاهش مصرف نمک در سبد غذایی روزانه اهمیت زیادی دارد. میزان مجاز مصرف نمک برای بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی–عروقی حداکثر ۳ گرم و برای افراد سالم ۵ گرم در روز است. در میان نانهای سنتی ایرانی نیز نان سنگک کمترین میزان نمک افزوده را دارد. متأسفانه مصرف نمک در ایران بیش از دو برابر حد توصیهشده است و نان یکی از منابع اصلی دریافت نمک در کشور محسوب میشود.»
وی همچنین توصیههایی درباره روش صحیح خرید و نگهداری نان ارائه کرد و گفت: «خرید نان به اندازه مصرف روزانه، استفاده از کیسه پارچهای برای حمل، سرد کردن نان پیش از جابهجایی و فریز کردن آن برای نگهداری طولانیمدت از جمله روشهای صحیح نگهداری نان است.»
دکتر جواهری درباره نانهای حجیم سبوسدار نیز اظهار داشت: «مصرف نانهای حجیم سبوسدار در یکی از وعدههای غذایی روزانه توصیه میشود. میزان نمک، سبوس و ترکیبات این نانها تحت نظارت استانداردهای بهداشتی است و پخت آنها در واحدهای صنعتی بدون حرارت مستقیم انجام میشود؛ موضوعی که از ایجاد آلودگیهای فسیلی ناشی از روشهای سنتی جلوگیری میکند.»
وی در پایان تأکید کرد: «نان کامل برای دریافت فیبر، ویتامینها و مواد معدنی، نان سبوسدار برای سلامت دستگاه گوارش و نان کمنمک برای پیشگیری از بیماریهای قلبی–عروقی اهمیت دارد. انتخاب نان سالم یکی از گامهای اساسی در ارتقای سلامت جامعه است.»

نظر شما :