پرسشهای متداول
تعداد بازدید:۶۰۶آخرین ویرایش: ۰۴ مهر ۱۳۹۹
برای دریافت سوابق درمانی وگرفتن پرونده بستری چگونه باید اقدام کرد؟
از آنجائی که سوابق بیماران واسناد پزشکی مراجعین تقریبا" محرمانه محسوب می شود ارائه سوابق تنها با درخواست پزشک معالج ویا یک ارگان رسمی ارائه می گردد.
برای گرفتن نوبت در درمانگاه بیمارستان باید چکار کنیم؟
نوبت دهی پزشکان درمانگاه همه روزه با توجه به تقویم حضور پزشک و به جز روزهای تعطیل و فقط تلفنی انجام می شود.بدین صورت که از ساعت 18 بعد از ظهر تا 21 شب برای روز بعد داده می شود. بدیهی است نوبت دهی فقط از طریق تماس با شماره تلفن 33890 انجام می شود
جواب دهی در آزمایشگاه در چه زمان هایی می باشد؟
همه روزه از ساعت 11 الی 14 می باشد . (بجز روزهای تعطیل)
کسانی که در سوانح رانندگی دچار مصدومیت می شوند هزینه های درمانی آنها چگونه محاسبه می شود؟
از کلیه مصدومین حوادث ترافیکی که مصدومیت آنها توسط اورژانس 115 و یا نیروی انتظامی تایید می شود هزینه ای دریافت نمی شود.
انجام سونوگرافی در بیمارستان چگونه است؟
سونوگرافی دراین مرکز بصورت سرپایی و و همچنین برای بیماران بستری سه الی چهار روز درهفته را پوشش میدهد.
دارندگان دفترچه های بیمه روستائی چگونه می توانند از خدمات بیمارستان استفاده کنند؟
در صورت مراجعه سرپائی می بایست دفترچه توسط پزشک عمومی روستا مهر ارجاع به متخصص مربوطه را داشته باشد ودر موارد اورژانس نیازی به مهر ارجاع نیست
فشار خون و نحوه برخورد با آن باید چگونه باشد؟
فشار خون بالا در سراسر جهان رو به افزایش است. اما پزشکان معتقدند با کمی تغییر در شیوه زندگی می توان تا حد زیادی جلوی این قاتل آرام را گرفت.
فشار خون بالا یکی از ده خطر اول سلامتی در سراسر دنیا محسوب می شود. و باعث 7 میلیون مرگ در سال می شود ( بر اساس گزارش WHO ). و بر اساس تخمین های این سازمان در حدود 1/3 از بزرگسالان هر کشور به فشار خون بالا مبتلا هستند.
پیش بینی می شود در سال 2025 بیش از 1.5 میلیارد نفر در دنیا فشار خون بالا داشته باشند. و مهمتر اینکه بیشترین مشکلات فشار خون در فقیر ترین کشورهای دنیا وجود خواهد داشت. و بر اساس تحقیقات محققان آمریکایی تا سال 2025 میلادی شیوع بیماری فشار خون بالا 60 درصد افزایش می یابد.
این ارقام هشدار دهنده نشاندهنده شیوع خطرناک این بیماری در آینده است.
در این مقاله چند نکته برای کنترل فشار خون ارائه شده است.
- کیلو های اضافی وزن خود را دور بریزید! کالری مصرفی روزانه خود را کم کنید. هر چه بیشتر اضافه وزن داشته باشید، برای ابتلا به فشار خون مستعدتر هستید.
- سیگار کشیدن را متوقف کنید. تا فشار خون شما تحت کنترل در آید. و همینطور خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهید.
- میوه ، سبزیجات ، و لبنیات کم چرب را بیشتر بخورید.
- از خوراکی های غنی از کلسیم، منیزیم و پتاسیم مانند موز، انگور و سیب زمینی و انواع خرما استفاده کنید.
- مصرف نمک خود را کاهش دهید، چون ارتباط مستقیم با فشار خون بالا دارد.
- به نظر متخصصان هر کس نباید در روز بیش از 2 گرم سدیم مصرف کند.
- از مصرف کردن الکل خودداری کنید چون باعث افزایش فشار خون می شود.
- نرمش منظم به اندازه 30 دقیقه در روز به سلامت شما کمک زیادی می کند.
- از روشهای تمدد اعصاب مانند یوگا، مدیتیشن و بیوفیدبک برای کاهش میزان استرس خود استفاده کنید.
اخطار: ممکن است سالها فشار خون بالا داشته باشید ولی از آن خبر نداشته باشید.تنها راه فهمیدن آن اندازه گیری مرتبفشار خون است. بر اساس تحقیقات انجام گرفته کسانیکه فشار خون آنها 120-139 روی 80-89 میلیمتر جیوه است (12 تا 13.9 روی 8 تا 8.9 ) خطر ابتلا به فشار خون بالا ناراحتی های قلبی و سکته را بیش از دیگران دارند.
افراد کمی می دانند که فشار خون بالا سبب ناراحتی کلیه هم می شود. و ممکن کشنده هم باشد. کسانیکه به تازگی دچار فشار خون بالا شده اند، می توانند با وزن کم کردن، افزایش تحرک جسمی، مصرف نکردن مشروبات الکلی و افزایش مصرف میوه و سبزیجات و تمرینات یوگا خود را درمان کنند. همچنین بیمار باید مواظب حبس نفس در هنگام خواب باشد چون یکی از علتهای معمول ابتلا به فشار خون است.
ورزشهای مفید:
- ورزش های هوازی سبک ( مانند: دوچرخه سواری، دوی ثابت و..) را انجام دهید.
- پیاده روی کنید.
- شنا کنید.
- نرمشهای قدرتی زیر نظر متخصص انجام دهید.
- تمرینات ورزش وزنه برداری هم می تواند برای شما مفید باشد. ولی سراغ وزنه های سنگین نروید
چگونه با سردردهای آزاردهنده مقابله کنیم؟
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که دچار سردردهای مکرر میشوید، میتوانید با دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و طبیعی مثل خوردن مقادیر بیشتری از میوهها و سبزیها که بدن را سرشار از ویتامینها و مواد معدنی میکنند سردردهایتان را تسکین دهید.
در مقاله جدید شبکه خبری تورنتونیوز در این باره آمده است: مصرف زیاد میوهها و سبزیها و نیز انجام تمرینات ورزشی منظم در بهبود سردردهای دائمی بسیار موثر است.
در این مقاله همچنین آمده است:اگر عامل سردردهای شما سرماخوردگی،استرس یا کمبود خواب باشد در این مقاله چند توصیه کارآمد ارائه شده که به شما در کاهش سردردهایتان کمک خواهد کرد.
- نکته اول اینکه چرت کوتاه بین روز را فراموش نکنید. اگر مدت کوتاهی بین روز بخوابید به کاهش سردردهای شما کمک میکند اما مراقب باشید که مدت زمان این چرت کوتاه نیمروزی طولانی نشود، چون زیاد خوابیدن نیز میتواند عامل بروز سردرد باشد. معمولا توصیه میشود که بین 15 تا 30 دقیقه خواب بعدازظهر کافی است.
- توصیه دوم انجام تمرینات تنفسی آرامش بخش است. نفسهای آرام و عمیق بکشید و دم و بازدم خود را خیلی آرام و تحت کنترل انجام دهید. این کار آشفتگی ناشی از سردرد را در شما کاهش میدهد.
- راهکار سوم ماساژ سر است.ماساژ سر به عنوان یک روش معاصر برای تسکین سردرد شناخته شده است. شقیقههای خود را با انگشتانتان در یک حرکت دایرهای شکل ماساژ دهید. همچنین میتوانید با انگشت به آرامی روی پیشانی خود ضربه بزنید تا سردردتان تسکین پیدا کنید.
- راهکار آخر رایحه درمانی است. استشمام برخی از روغنهای معطر نه تنها میتواند سردرد را کاهش دهد بلکه همچنین در ایجاد روحیه مثبت تاثیر دارد. روغنهای ضروری برای این منظور شامل اسطوخودوس، عطر صندل یا وانیل هستند که برای تسکین دادن و برطرف کردن استرس نیز مفید هستند.
چگونه خستگی روزانه را در خود کاهش دهیم ؟
با این که امروزه در مقایسه با گذشته، بیشتر کارها با ماشین های مختلف انجام می گیرد، اما شکایت از خستگی افزایش یافته است.
دائماً جملاتی می شنویم با این مضمون: «وقتی از اداره به خانه می آیم گویی شیره جانم کشیده شده است» و یا «با وجود این که به مقدار کافی خوابیده ام ولی صبح ها همیشه کسل و خسته ام» به طور کلی خستگی را به سه دسته تقسیم کرده اند.
خستگی بدنی
در نتیجه فعالیت و به کارگیری زیاد عضلات به وجودمی آید. در این نوع خستگی دی اکسیدکربن و اسیدلاکتیک خون افزایش می یابد که در نهایت سبب تحلیل نیرو و انرژی می شود. ولی در عوض رخوت لذت بخشی را به دنبال دارد. معمولاً بعد از یک راهپیمایی طولانی دچار این خستگی می شوید. از بین بردن آن به طرز ساده و سریعی صورت می گیرد. کافی است با استراحتی که به بدنتان می دهید انرژی دوباره را به ماهیچه هایتان برگردانید امروزه خستگی پیش از آن که نتیجه پرکاری و فعالیت زیاد باشد، به کم کاری بدن مربوط می شود. افزایش فعالیت بدنی کمک می کند تا انرژی راکد به جریان بیفتد و همین امر به مقدار زیادی از بروز خستگی جلوگیری می کند.
خستگی ناشی از بیماری
این نوع خستگی نتیجه اختلال بدنی است که این اختلال می تواند یک بیماری ساده، نظیر سرماخوردگی و یا ناراحتی جدی تری باشد. البته نشانه های دیگری هم وجود دارند که دال بر علل واقعی خستگی اند ولی شخصی که مدتی مدید و طولانی احساس ضعف و خستگی کند، حتماً بایستی معاینه دقیق و کامل بدنی شود
خستگی روانی
مشکلات و تضادهای عاطفی، مخصوصاً اضطراب و افسردگی در اکثر موارد ، ساده ترین علل خستگی مداومند. این نوع خستگی می تواند یک مکانیسم دفاعی برای روبه رو نشدن و مقابله نکردن با یکی از موارد افسردگی ، و یا سرپوشی بر تضادهای عاطفی باشد. فی المثل اگر شما به شغلتان علاقه ای نداشته باشید و یا از ازدواجی که کرده اید راضی نباشید، معمولاً احساس خستگی می کنید. به عبارت دیگر چنانچه احساسات ناخوشایند به طرز روشن و بارزی بیان نشوند، اغلب به صورت نشانه های بدنی که خستگی یکی از عادی ترین آنهاست، بروز می کند.
روانکاوی معتقد است که : «بسیاری از افرادی که دچار خستگی مفرطند به هیچ عنوان از افسردگی شان مطلع نیستند آنها قبل از آن که در پی یافتن عامل افسردگی شان باشند بیشتر به خستگی و مسائل جسمی شان فکر می کنند در حالی که نمی داننداین افسردگی است که خستگی را موجب می شود.»
یکی از نمونه هایی که می توانیم در این زمینه ذکر کنیم «سندرم کدبانوی خسته از کار» است. بسیاری از گرفتاران این عارضه، مادران جوانی اند که به سبب نگهداری از کودکانشان، یا رتق و فتق امور منزل و آشپزی و این که هم صحبت و سرگرمی مناسبی ندارند، دائماً از یکنواختی امور احساس کسالت و خستگی می کنند. چنین کدبانویی ممکن است باطناً رنجیده باشدو به شاغل بودن همسرش رشک بورزد و البته برای داشتن چنین احساساتی خود را سرزنش کند اما از آنجایی که سعی نمی کند مسائلش را حل و فصل کند، دچار خستگی مفرط می شود.
به علاوه امروزه به علت آن که یک سوم مادران شاغلند، این سندرم ممکن است به خاطر نقش ها و مسئولیت های متفاوتی که به عهده شان است بروز کند و اغلب احساس گناه ناشی از عدم مراقبت و توجه کافی به فرزندانشان باخستگی بدنی شان توأم می شود. به علاوه خستگی عاطفی ایجاد شده ممکن است با ناراحتی های مربوط به خواب، که ازتضادهای روانی ریشه گرفته اند همراه شود.
به عنوان مثال فردی ممکن است دچار بیخوابی شود دیگری شاید به اندازه کافی هم بخوابد ولی شب هنگام آنقدر در رختخواب غلت بزند و کابوس ببیند که در نتیجه صبح باکوفتگی و خستگی از رختخواب برخیزد. یافتن ریشه مشکل عاطفی ، نخستین گام اساسی در درمان خستگی روانی است و همین به تنهایی در کاهش آن می تواند نقش مثبتی ایفا کند در غیر این صورت در بعضی موارد روان درمانی لازم می شود.
ولی راهی هم وجود دارد که می توانید شخصاً علیه خستگی مداوم و متناوب تان انجام دهید. ویتامین ها و آرام بخش ها اغلب راه حل مسأله نیستند. قرص های خواب آور نیز فایده ای ندارند و البته مقدار زیاد کافئین می تواند سهم مهمی در ایجاد و تشدید اضطراب داشته باشد.
بنابراین می توانید طریق زیر را به عنوان درمان اساسی به کار برید:
۱) قند کم و پروتئین زیاد
چنانچه صبحانه مختصری می خورید و یا اصولاً عادت به خوردن غذا در روز ندارید، پس انتظار این را هم داشته باشید که چند ساعت از روز گذشته، خستگی به سراغ تان بیاید و این به علت آن است که مقدار قند خون تان که انرژی مغز و بدن تان وابسته به آن است کاهش می یابد و اگر صبحانه ای با مقدار قند کم ولی پروتئین زیاد مصرف کنید یقیناً در طول ساعات اولیه روز، خون تان ذخیره ای ثابت و مفید از قند خواهد داشت که این شیرینی بتدریج در طی روز مصرف می شود. اضافه وزن نیز عامل دیگری است که موجب خستگی جسم و روان می شود، داشتن وزن نرمال کمک زیادی می کند تا کمتر دچار خستگی شوید.
۲) ورزش
ورزش به مراتب بیش از قند و شیرینی تولید انرژی می کند. ورزش هایی که روی اصول و قاعده اند، نظیر دویدن، شنا کردن، قدم زدن و دوچرخه سواری به شما کمک می کند تا از عهده کارهای مشکل تر برآیید. به علاوه ورزش احساس آرامشی به انسان می دهد که به یاری آن می توان در برابر هیجانات زندگی، خونسردی و انعطاف بیشتری از خود نشان داد. ورزشی که قبل ازخواب انجام شود یقیناً در داشتن خواب راحت مؤثر است.
۳) خواب
چنانچه خستگی تان ناشی از کم خوابی است، راه حل بسیار ساده ای وجود دارد: سعی کنید زودتر به رختخواب بروید. برای از بین بردن بی خوابی و دیگر اختلالات خواب به هیچ وجه از قرص های خواب آور و یا دیگر مسکن ها استفاده نکنید، زیرا اینها باعث تشدید ناراحتی می شوند.
۴) خودشناسی
چنانچه برای کارهایی که در پیش دارید برنامه ریزی می کنید، سعی کنید انجام امور دشوارتر را به زمانی اختصاص دهید که سرحالید. عده زیادی از افراد سحرخیز ، هنگام ظهر دیگر تاب و توان چندانی ندارند و خسته اند و بسیاری دیگر عصرها، بیشترین و مفیدترین بازده کاری را دارند. بنابراین خودتان را خسته نکنید بکوشید تا نردبان ترقی و موفقیت را با گام های مثبت و آهسته ای طی کنید. اوقاتی را که انرژی بیشتری برای کار کردن دارید، شناسایی کرده و براساس آن برنامه ریزی کنید.
۵) دوره های تنفس و استراحت (زنگ تفریح)
مهم نیست که شغل تان تا چه اندازه جالب و دوست داشتنی است.
چنانچه تمدد اعصاب کنید هر چند وقت یک بار به خود استراحتی بدهید، می توانید کارتان را با بازدهی هرچه تمام تر انجام دهید.
ضمن استراحتی که در حین کار به خود می دهید به جای خوردن چای و بیسکویت، به ورزش و قدم زدن و تمرکز نکردن بپردازید و سعی کنید افکار دلنشین را جانشین ناراحتی های زندگی کنید. باشد که با به کار بستن تدابیر ذکر شده روح تازه ای در کالبدتان دمیده شود.
کلید خوشبختی
▪ فقط به چیزهایی که می خواهید فکر کنید و تنها درباره همان ها حرف بزنید
▪ تنها رؤیاهای بزرگ می توانند روح انسان ها را به حرکت درآورند
▪ از کسانی که افکار منفی دارند، دوری کنید، چرا که روحیه تان را ضعیف می کنند
علائم بیماری ویروس کرونای جدید (کووید-19) چیست؟
موارد زیر علائم ویروس کرونای جدید هستند:
تب یا لرز
سردرد
سرفه، گلودرد، انسداد بینی یا آبریزش بینی
از دست دادن ناگهانی حس چشایی یا بویایی
تنگی نفس یا مشکل در تنفس
حالت تهوع، استفراغ یا اسهال
سرگیجه، یا درد عضلات یا بدن
فواید شیر دادن مادر به نوزاد چیست؟
فواید شیر دادن گوناگون، تغذیه ای، جسمی و روانی هستند.
شیر مادر تغذیه ای است که به خوبی برای نوزاد در نظر گرفته شده است، شیر مادر به دلایل متعدد ترکیبش را از لحاظ کیفیت و کمیت پروتئینی، کربوهیدراتی و چربی حفظ میکند.
فواید تغذیه ای شیر مادر کدامند؟
شیر مادر سه برابر بیشتر از شیر گاو پروتئین دارد.
این پروتئین ها حاوی نیمی از کازئین و برخی اسیدهای آمینۀ خاص (پروتئینی که از مجموعه ای از اسیدهای آمینه ساخته شده است) موجود در شیر گاو هستند و شیر مادر را قابل هضم تر میسازند.
در رابطه با مواد چرب (یا لیپیدها)، شیر مادر از 80% تری گلیسرید ساخته شده و کلسترول بیشتری دارد، و به این ترتیب برای عملکرد بدن نوزاد بسیار مناسب است.
علاوه بر این، شیر مادر 4 برابر بیشتر از شیر گاو اسید لینولئیک دارد، این اسید برای ساخت سلول های مغزی ضروری است.
شیر مادر از شیر گاو شیرین تر است.
شیر مادر حاوی 90% لاکتوز است که برای رشد مغز نوزاد ضروری است. برخی قندها (مانند الیگو ساکاریدها) به طور ویژه برای رشد دستگاه گوارش نوزاد مفید اند.
شیر مادر یک چهارم شیر گاو، املاح معدنی دارد، در نتیجه کلیه نیاز به کار کردن کمتری خواهد داشت.
میزان کلسیم و رابطۀ میان میزان کلسیم و فسفر در شیر مادر بسیار ایده آل است، تا به این ترتیب کلسیم بتواند به بهترین نحو جذب شود.
آهن موجود در شیر مادر بسیار کم است، این عنصر به راحتی و به کمک یک مولکول ویژه یعنی ترانسفرین جذب میشود.
میزان ویتامین های موجود در شیر مادر بازتابی از وفور یا کمبود آن ویتامین در بدن مادر است... به همین علت است که طی دوران بارداری (ویتامین D) و بعد از زایمان (ویتامین K1)، مکمل هایی توصیه میشوند.
فواید جسمی شیر دادن به نوزاد چیست؟
شیر مادر در مقایسه با شیر گاو برای رشد بدن، مفیدتر است و محافظتی بهتری از نوزاد در مقابل عفونت ها و حساسیت ها به عمل میآورد.
شیر مادر و رشد بدن
بعد از تولد عملکرد بدن در سطح گوارشی و مغزی، کاملاً جاافتاده و تکمیل شده نیست.
شیر مادر این حسن را دارد که حاوی 20 آنزیم است و برخی تکامل نیافتگی ها و برخی عملکردها را جبران میکند و بر روی رشد نوزاد اثر مثبت میگذارد.
شیر دادن و رشد نوزاد
وجود موادی به نام «عوامل رشد» انحناها در جدول رشد و وزن مناسب نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شده اند، را به خوبی توجیه میکند.
شیر دادن و حفاظت در مقابل عفونت ها
شیر مادر به علت و جود عوامل خاص ایمنی، از نوزاد در مقابل برخی عفونت ها محافظت میکند.
این مواد ایمنی زا که توسط مادر ساخته و به واسطۀ شیر انتقال مییابند به کودک در مبارزه با برخی میکروب ها کمک میکنند. دیگر ترکیبات شیر مادر نیز اثر دفاعی در مقابل عفونت ها را تقویت میکنند.
شیر دادن و حفاظت ضد حساسیتی
در خانواده هایی که زمینۀ حساسیت (آسم، اگزما و...) وجود دارد، خطر ابتلا به حساسیت به طور ویژه ای برای نوزاد قابل پیش بینی است، برخی پروتئین های موجود در شیر گاو این احتمال را تقویت میکند.
در این مورد، باز هم شیر دادن مادر به نوزاد مؤثر است، به شرطی که مادر رژیم غذایی خاصی را دنبال کند، و مصرف برخی پروتئین های شیر و برخی مواد غذایی آلرژی زای دیگر مانند بادام زمینی، تخم مرغ و... را کنار بگذارد.
فواید روانی شیر دادن به نوزاد چیست؟
شیر دادن به نوزاد توسط مادر صمیمیت او، بدنش، و سینه اش را نیز وارد بازی میکند، به این ترتیب او با تمام زن بودن و مادر بودنش فرزندش را تغذیه میکند.
وقتی این روند به خوبی پیش میرود، رابطه ای میان نوزاد و مادر ایجاد میشود، رابطه ای شفاف و کاملاً راحت، که با هیچ خوشی و لذت دیگری قابل مقایسه نیست.
مطمئناً برای اینکه این رابطه برای هر دو طرف یعنی مادر و نوزاد به یک اندازه لذت بخش باشد، شیر دادن باید با علاقه انجام شود نه به عنوان یک امر اجباری و الزامی با تلقی گردد.
بنابر اظهارات روان شناسان کودک، شیردادن مادر یک رابطۀ دوسویه و بسیار قوی بین مادر و نوزاد است، چیزی شبیه به یک گفتگو است. شیر دادن تأثیرات دو سویه ای را بین مادر و نوزادش ایجاد میکند.
از سوی دیگر، چشایی مجرای احساسی مهمی در نزد نوزاد و مادر است و این تأثیرات دوسویه بین مادر و نوزاد توسط شیر دادن، از زمانی که نوزاد به شکل جنین در مایع آمنیوتیک وجود داشته، بوده است.