معرفی و شرح وظایف آزمایشگاه کنترل مواد غذایی

تعداد بازدید:۹۷۸۳
معرفی و شرح وظایف آزمایشگاه کنترل مواد غذایی

معرفی آزمایشگاه کنترل غذاودارو

معرفی آزمایشگاه کنترل کیفی غذا و دارو

آزمایشگاه کنترل کیفی غذا و دارو استان در سال 1348 تاسیس و هم اکنون زیر 

 نظر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی میباشد و به عنوان

آزمایشگاه سطح دو کشوری رتبه بندی شده است.

 آزمایشگاه واحدی مستقل می باشد که فعالیت های آزمون را به صورت مستقل و

بیطرفانه انجام می دهداین فعالیتها به طریقی انجام می شود که الزامات استاندارد،نیاز مشتریان،

مراجع قانونی یا سازمان هایی که به آزمایشگاه رسمیت می بخشند، بر آورده گردد.

این آزمایشگاه  با داشتن نیروی انسانی متخصص در مقاطع دکتــرا، کارشناسی

ارشــد، کارشناسـی ، کنترل مواد اولیه مورد مصرف  صنایع غذایی و دارویی، مواد

غذایی فرآوری شده در کلیه مراحل تولید، مواد غذایی سطح عرضه، نمونه هایوارداتی،

صادراتی و قاچاق را بر اساس استانداردهای موجود بر عهده دارد.

در راستای ارتقای کیفیت خدمات، آزمایشگاه راهبردهای ذیل را سرلوحه فعالیتهای خویش

معین نموده است:

 

1- توسعه دامنه عملکرد به منظور تحت پوشش قراردادن حداکثری آزمونهای مرتبط با سلامت.

 

2- بهبود مداوم سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه برمبنای روش های اجرایی

 

مدون شده طبق استاندارد  ISO/IEC 17025 و GLP

 

3- کاهش زمان پاسخگویی و ارسال نتایج آزمایشات به مشتریان.

 

4- ارتقاء مهارتها و توانمندی کارشناسان از طریق برگزاری دوره ها و ماموریت

 

های آموزشی.

 

5- ارتباط موثر، متقابل و هدفمند با واحدهای تولیدی و کارخانجات به منظور

 

ارتقاء سطح آزمایشگاههای این مراکز از طریق بازرسی ها و برگزاری دوره های

 

آموزشی مستمر.

 

6-ارتباط موثر با مراکز علمی ، پژوهشی به منظور ارتقاء کیفی نتایج آزمون ها و

 

افزایش توان عملیاتی آزمایشگاه.

 

آزمایشگاه کنترل مواد خوراکی, آشامیدنی, آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو

 

 

شرح وظایف کارشناسان:

 

 

  • رعایت اصول GLP و ISO 17025  و تلاش در جهت استقرار آن در آزمایشگاه

  •  
  • انجام دقیق و صحیح کلیه آزمونهای محوله مطابق SOP و استاندارد تعریف شده

  •  
  • تجزیه و تحلیل لازم بر روی نتایج حاصل از آزمونهای انجام شده و ارائه پاسخ در

  •  

  • زمان مقررانجام آزمونهای اعتبار بخشی روش های آزمایش و تجهیزات

  •  
  • کنترل میانی دستگاهها ، ثبت و گزارش آنها

  •  
  • رعایت اصول ایمنی و حفا

  •  
  • ظت فردی در آزمایشگاه

  •  
  • نگارش مستندات بخش

  •  
  • شامل روش های آزمون، روش های کار با دستگاه و کالیبراسیون محلول ها

  •  
  • ارتقا توانمندیهای علمی و حرفه ای از طریق شرکت در دورهای آموزشی و

  •  
  •  سمینارها

  •  

  • آموزش دانشجویان و  مسئولین فنی آزمایشگاه های کارخانجات

  •  
  • تکریم و ترویج فرهنگ نحوه رفتارشایسته با مراجعین

آخرین ویرایش۲۰ خرداد ۱۳۹۹