آنچه باید درباره عوارض جانبی و کاربردهای قرص راکوتان بدانید

۰۷ مرداد ۱۳۹۹ | ۰۷:۵۸ کد : ۱۰۷۱۲ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۴۷۱۶۷۵
قرص راکوتان یکی از داروهایی است که برای مشکلات پوستی اعم از جوش و آکنه های کیستی شدید با تجویز پزشک مورد استفاده قرار گرفته می شود که در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی را از این دارو در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
آنچه باید درباره عوارض جانبی و کاربردهای قرص راکوتان بدانید

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، جوش یکی از مشکلات بسیار شایع در بین جوانان است که در برخی موارد جهت درمان آن به پزشک مراجعه می کنند و یکی از داروهایی که ممکن است پزشک برای این دسته از افرادی که از بروز جوش و آکنه بر روی پوست شان رنج می برند داروی ایزوترتینوین که با نام های تجاری آکوتان و راکوتان به فروش می رسد تجویز کند که این دارو سبب کاهش چربی تولید شده بر روی صورت و در نتیجه درمان جوش ها می شود.

اطلاعات دارویی قرص راکوتان
داروی ایزوترتینوئین،از داروهای بسیار قوی به منظور رفع آکنه های شدید پوستی است که سبب کاهش فعالیت غدد چربی و کوچک شدن اندازه آن ها می شود و در صورتی که پوست به هیچ درمان دیگری جواب ندهد این دارو به عنوان درمان موثر جوش در مراحل پایانی شناخته می شود.

روش مصرف راکوتان
پیش از مصرف دارو راهنمای مصرف دارو را با دقت مطالعه نمایید و در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد این دارو حتما با پزشک تان مشورت نمایید.

کپسول ایزوترتینوین باید به شکل کامل بلعیده شود و از جویدن و خراشیدن آن خودداری نمایید که معمولا دو بار در روز و به مدت پانزده تا بیست هفته مصرف می شود که البته میزان مصرف آن را پزشک تعیین می کند که در بیشتر موارد دستور العمل مصرف این دارو به این صورت است که باید همراه با غذا و با آب زیاد مصرف شود و حداقل به مدت ده دقیقه پس از استفاده از دراز کشیدن خودداری نمایید، میزان استفاده از قرص آکوتان بسته به شرایط بیمار، وزن وی و واکنش بدن فرد متفاوت است که به منظور اطلاعات بیشتر حتما با پزشک تان مشورت نمایید.

بعد از چند روز اول مصرف این داو وضعیت پوستی تان امکان دارد بدتر شود و به مدت یک تا دو ماه به طول می انجماد تا این دارو به صورت کامل اثر کند، در صورتی که جوش ها با شدت دوباره بروز کنند دوره دوم درمان دو ماه پس از توقف مصرف دارو شروع می شود و البته به خاطر داشته باشید بیشتر از زمان توصیه شده نباید از دارو استفاده کنید و به دلیل اینکه ایزوترتینوین یا قرص آکوتان از راه پوست و ریه ها جذب می شود سبب آسیب رساندن به جنین می شود بنابراین این دارو برای خانم های بارداری و یا آن هایی که قصد باردار شدن دارند نباید مصرف شود و حتی از تنفس کردن گردو غبار کپسول نیز باید اجتناب کنند.

بررسی عوارض راکوتان
زبر و خشک شدن پوست
خشکی لب ها و دهان
خون دماغ کردن
التهاب خفیف پلک ها یا لب ها
مشکل معده
نازک شدن موها

در صورت ادامه دار بودن هر یک از علایم باید بلافاصله با پزشک تان مشورت نمایید و به منظور پیشگیری از خشکی لب می توانید از قطعه های کوچک یخ یا آب نبات های فاقد قند استفاده کنید و داخل دهان بمکید و یا آدامس بدون قند بجوید.

به خاطر داشته باشید که پزشک با بررسی عوارض و مزیت دارو آن را برای شما تجویز می کند و بسیاری از مصرف کنندگان به هیچ گونه عارضه جانبی جدی رو به رو نمی شوند.

آشنایی با عوارض جانبی جدی این دارو
در ادامه شما را با یک سری عوارض آشنا خواهیم کرد که به ندرت اتفاق می افتند اما خیلی جدی و خطرناک می باشد که در صورت بروز هر یک از نشانه های زیر باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
خارش پوست
نوسانات خلقی مانند : افسردگی، رفتارهای خشونت آمیز و در موارد نادر خود کشی
علایم عفونت مانند تب، گلو درد مداوم
درد کمر، مفاصل و عضلات
بلع دردناک
پوسته پوسته شدن کف دست و پاها

در صورت مشاهده علایمی مانند : معده درد شدید، تهوع و استفراغ شدید یا مداوم حتما مصرف دارو را متوقف و بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

عوارض خطرناک ایزوترتینوین
در صورت بروز این عوارض نادر ولی خطرناک بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید:
تغییر در بینایی
سردرد شدید
وزوز گوش
از دست دادن شنوایی
درد قفسه سینه
زردی چشم ها یا پوست
اسهال شدید
ادرار تیره
خونریزی مقعد

درمان آکنه های شدید با داروی راکوتان
خیلی کم پیش می آید که به قرص آکوتان واکنش حساسیتی نشان دهید اما با مشاهده نشانه های مربوط به واکنش حساسیتی به پزشک مراجعه نمایید که این علایم شامل :
التهاب به خصوص در صورت، زبان و گلو
خارش
بثورات پوستی
سرگیجه شدید
مشکل تنفسی

البته به یاد داشته باشید که موارد گفته شده لیست کاملی از عوارض این دارو نیستند و در صورت هر گونه نشانه دیگری که در این مقاله به آن اشاره نکردیم به پزشک مراجعه نمایید.

اقداماتی در مورد این دارو
۱.پیش از مصرف دارو در صورت داشتن حساسیت به هر نوع دارویی حتما پزشک را در جریان بگذارید و درباره سابقه پزشکی خود با پزشک معالج تان مشورت نمایید از جمله : سابقه خانوادگی یا شخصی ابتلا به جربی خون بالا، دیابت، سابقه خانوادگی یا شخصی ابتلا به اختلالات روانشناختی، چاقی و اضافه وزن، بیماری کبد، اختلالات خوردن، اعتیاد به الکل و بیماری پانکراس.
۲. مشکلاتی که به کاهش تراکم استخوانی منجر می شوند مانند: نرمی استخوان، پوکی استخوان و کاهش تراکم استخوانی
۳. در زمان مصرف آکوتان و تا یک ماه پس از توقف دارو از اهدای خون خودداری نمایید.
۴. به دلیل اینکه ایزوترتینوین در شب بر روی دید فرد مصرف کننده تاثیر گذار است لذا پس از تاریکی هوا از رانندگی و هر کاری که نیاز به دقت و هوشیاری دارد خودداری نمایید.
۵. اگر از لنز استفاده می کنید و در زمان مصرف این دارو استفاده از لنز برایتان دشوار است با پزشک تان مشورت نمایید.
۶. به دلیل حساسیت پوست شش ماه پس از قطع قرص آکوتان از انجام فرایند های آرایش و زیبایی مانند : استفاده از وکس، لیزر و درم ابریژن خودداری نمایید زیرا سبب زخم شدن پوست می شود.
۷. در زمان مصرف دارو از مصرف الکل اجتناب کنید زیرا سبب افزایش عوارض جانبی در فرد می شود.
۸. در هنگام مصرف دارو ماهانه و به شکل منظم تست بارداری انجام دهید تا از باردار نبودن خود اطمینان حاصل نمایید که در صورت مثبت بودن تست بارداری باید بلافاصله دارو را قطع و با پزشک مشورت نمایید.
۹. در زمان شیردهی مصرف این دارو توصیه نمی شود زیرا گفته می شود که آکوتان وارد شیر می شود.

امیدواریم مطالعه مطلب گفته شده برای شما دوستان مفید واقع شده باشد در صورت تمایل به آشنایی با دیگر انواع دارو ها می توانید بر روی اطلاعات دارویی کلیک نمایید.

کلیدواژه‌ها: قرص راکوتان


( ۴۷۳۴ )

نظر شما :