تزریق واکسن آنفولانزا برای افراد عادی غیرضروری است/ تامین داروی مایفورتیک

۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | ۱۴:۱۱ کد : ۱۱۶۵۳ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۷۳۴
معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه واردات واکسن آنفولانزا از حدود یک میلیون و ۷۰۰ عدد در سال گذشته به بیش از ۱۰ میلیون عدد رسیده است، گفت: اگرچه واکسن به میزان مناسب تامین شده است اما به دلیل رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، شستشو و ضدعفونی کردن مرتب دستها و پرهیز از حضور در تجمعات احتمال ابتلا به آنفولانزا امسال کمتر بوده و تزریق واکسن آنفولانزا برای افراد عادی غیرضروری است.
تزریق واکسن آنفولانزا برای افراد عادی غیرضروری است/ تامین داروی مایفورتیک

به گزارش ایفدانا، دکتر محمد رضا شانه ساز در نشست خبری با اصحاب رسانه که از وزارت بهداشت به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: تحریم های ظالمانه بدون رعایت قوانین و عرف بین المللی، تامین دارو و تجهیزات مورد نیاز بیماران در ایران را هدف گرفته و سخت ترین تحریم ها در مبادلات مالی با کشور جمهوری اسلامی ایران در دستور کار دشمنان قرار گرفت و علاوه بر اینکه خودشان همکاری و مساعدتی نداشتند، هر کشور بی طرفی که می خواست با ایران تبادلات دارویی داشته باشد، مورد بازخواست قرار گرفت.
 
صرفه جویی ارزی ۷۰۰ میلیون دلاری در سال ۹۸
 
معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو افزود: یکی از عوامل موفقیت های ایران در مقابله با کرونا، توانمندی کشور در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز توسط صنعتگران، تولید کنندگان، تجار و وارد کنندگان این محصولات بود. علیرغم همه این مشکلات شاهد بودیم که بر خلاف پیش بینی که ۳.۶ میلیارد دلار برای سال ۹۸ پیش بینی و برنامه ریزی شده بود خوشبختانه توانستیم ۷۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی کنیم.
 
دکتر شانه ساز خاطرنشان کرد: در چند روز گذشته شاهد بودیم که در تامین ارز مورد نیاز برای دارو و تجهیزات پزشکی، وقفه ای ایجاد شده بود و فعالان این حوزه نگران تجارت خودشان نبودند، بلکه در خصوص تامین و تدارک نیازهای ضروری مردم نگرانی داشتند و امروز در این زمینه جلسه ای با وزیر بهداشت داشتند که دغدغه ها و نگرانی ها و مشکلات خودشان را مطرح کردند.
 
وی یادآور شد: سازمان غذا و دارو در ماه های گذشته، پیگیری های مفصلی برای حل مشکلات تامین دارو و تجهیزات پزشکی انجام داده و وزیر بهداشت مکاتباتی با رییس جمهور، معاون اول رییس جمهور و رییس کل بانک مرکزی داشت که منجر به دستور دکتر روحانی و تشکیل جلسات مداومی ظرف هفته های گذشته شده بود. 
 
توافق با بانک مرکزی برای تامین ارز دارو
 
معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو گفت: روز گذشته جلسات بسیار مفصلی با مسئولان بانک مرکزی داشتیم و خوشبختانه در خصوص تامین ارز مورد نیاز برای شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی، توافقات خوبی داشتیم و منابع ارزی که در خارج از کشور وجود دارد می تواند پاسخگوی نیاز ما در تامین دارو و تجهیزات پزشکی باشد. همانطور که در سال ۹۸ علیرغم تمام مشکلات، نگذاشتیم یک عمل جراحی غیراورژانسی لغو شود امسال نیز قول می دهیم که با پیگیری های انجام شده، هیچ مشکلی در این زمینه به وجود نیاید.
 
دکتر شانه ساز اضافه کرد: خواهش و تقاضاهای ما از بانک مرکزی که همواره در کنار ما بوده اند این است که شرایط خاص بین المللی و هدف دشمن برای ضربه زدن به کشور از راه اختلال در تامین دارو و تجهیزات پزشکی را مورد نظر و توجه داشته باشند تا نیازهای بیماران به موقع پاسخ داده شود و وقفه ای ایجاد نشود. 
 
تولید داخل داروهای مطرح در درمان کرونا  
 
وی بیان داشت: در شرایط کرونا دیدیم که تجهیزات پزشکی مورد نیاز با یک افزایش ظرفیت چند ده برابری می تواند نیاز کشور را برطرف کند و در خیلی از اقلام، آمادگی صادرات هم ایجاد شد و به صادر کننده تبدیل شدیم و در زمینه دارو نیز بسیاری از داروهایی که در کشور سابقه تولید نداشت و به محض اینکه مطرح شد که می تواند در درمان کرونا، مورد استفاده قرار گیرد، به سرعت در کشور تولید و حتی مواد اولیه برخی از آنها نیز در داخل کشور تولید شد و اطمینان داریم که ظرفیت ها و پتانسیل های کشور در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی می تواند از هر شرایط سخت و تنگنایی عبور کند و اجازه ندهد که بیماران با مشکل خاصی روبرو شوند. 
 
قول مساعد بانک مرکزی برای تامین ارز تولیدکنندگان
 
معاون وزیر بهداشت یادآور شد: نگرانی فعالان حوزه تولید و تامین دارو و تجهیزات پزشکی در جلسه با وزیر بهداشت بیان شد چون در ماه های گذشته نسبت به اعداد و ارقامی که آنها انتظار داشتند و مورد تقاضای شان بوده، ارز مورد نیاز تامین نشده بود. در ماه های گذشته تامین ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی، متفاوت با برنامه ریزی های انجام شده بود و سازمان غذا و دارو در این زمینه پیگیری های لازم را انجام داد و در جلساتی که هفته های گذشته و دیروز با مسئولان بانک مرکزی داشتیم، به ما قول دادند که کمبودها را برطرف کنند. 
 
تخصیص ۳۶۰ میلیون دلار برای تامین دارو
 
دکتر شانه ساز تاکید کرد: سال گذشته علیرغم پیش بینی به نیاز حدود ۳.۶ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی با کمتر از ۳ میلیارد دلار و ۷۰۰ میلیون دلار کمتر از پیش بینی ها، تامین دارو و تجهیزات پزشکی را انجام دادیم بدون اینکه حتی یک بیمار پشت درب اتاق عملی بماند و یا برای تامین دارو بلاتکلیف مانده باشد و امسال هم با توجه به تنگناهای ارزی، رقم دو و نیم میلیارد دلاری برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی کشور پیش بینی شده است. جلسه ای که دیروز در بانک مرکزی داشتیم، در صورتجلسه ای مقرر شد که ۳۶۰ میلیون دلار ارز برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص پیدا کند که می تواند بخش مهمی از نگرانی های موجود را برطرف کند. 
 
 
وی یادآور شد: ایران منابع قابل توجه ارزی در خارج از کشور دارد و فقط محدود به انگلیس نیست. سالهاست که ده ها میلیارد یورو در خارج از کشور، ارز داریم و اگر شیطنت ها و شرارت های دشمنان نبود، هیچ کدام از این مشکلات را نداشتیم. علیرغم سخنانی که بر زبان می آوردند که دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم نمی شوند حتی برای تامین این اقلام هم سالهای زیادی است که کارشکنی می کنند و اگر ایران در تولید داخلی این محصولات توانمند نبود، یقینا شرارت های دشمنان بیشتر و اهداف شوم آنها عملی می شد اما تا امروز ناکام مانده اند. 
 
دکتر شانه ساز عنوان کرد: در وزارت بهداشت مرتبا رصد میزان موجودی اقلام در محصولات نهایی دارویی، مواد اولیه، حد واسط و همچنین وارد کنندگان و شرکت های پخش و توزیع کنندگان را انجام می دهیم. همه این زنجیره ها سالانه چندین بار به صورت تکنیکال، نرم افزاری و جلسات حضوری کنترل می شود و به همین خاطر می توانیم برآورد کنیم که چه میزان نیاز دارویی و تجهیزات پزشکی مصرفی در کشور وجود دارد. 
 
تمهیدات لازم برای تامین واکسن آنفولانزا و داروی مورد نیاز کشور
 
معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو یادآور شد: می دانیم که هر قلم دارو و تجهیزات پزشکی برای چه مدت در کشور ذخیره داریم و نیاز ما چه مقدار است. اگر در مسیر تامین جایی به مشکل بخوریم مانند سیلاب های پارسال یا آنفلوآنزا و کرونا ممکن است در برنامه ریزی ها، گاهی دچار چالش شویم. همیشه باید بیش از نیاز معمول، ذخیره این اقلام را داشته باشیم که افزایش مصرف در برخی مقاطع، موجب کمبود نشود. 
 
وی خاطرنشان کرد: آنچه باعث نگرانی شرکت های فعال در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی شده این است که بر اساس اولویت ها و ثبت سفارش های انجام شده طبق برنامه ای که انتظار داشتند و روال معمول سالهای گذشته بوده، ارز مورد نیاز آنها تامین نشده است.
 
تامین داروی مایفورتیک و گلایه از برخی پزشکان
 
رییس سازمان غذا و دارو در خصوص تامین داروی مایفورتیک برای بیماران پیوندی گفت: در حال حاضر با کمبود این دارو روبرو هستیم نه نبود دارو. برای تامین این دارو تمام برنامه ریزی ها، ثبت سفارش و پیش بینی های لازم انجام شده و امیدواریم که با تامین ارز مورد نیاز، این نگرانی ها برطرف شود البته این دارو، مشابه هایی نیز دارد که از همکارانم تقاضا دارم که برای بیماران، داروهای تولید داخلی را تجویز کنند تا بسیاری از دغدغه ها و نگرانی های بیماران و مردم را کاهش دهد. 
 
 
دکتر شانه ساز افزود: بارها خواهش کرده ایم اما باز هم برخی از همکاران پزشک ما توجه کافی در این بخش ندارند و باعث افزایش نگرانی و دلشوره های بیماران می شوند. برنامه ریزی های لازم برای تامین و در آینده نه چندان دور، تولید همه این اقلام انجام شده و به این ترتیب، ضریب اطمینان برای تامین این داروها به ویژه مایفورتیک را بیشتر خواهیم کرد و نگرانی ها برطرف خواهد شد.
 
میزان صادرات دارو و تجهیزات پزشکی ایران چقدر است؟
 
وی خاطرنشان کرد: حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیون دلار صادرات دارو و تجهیزات پزشکی داشته ایم. یکی از مشکلات صادرکنندگان این است که دارو و تجهیزات پزشکی بر خلاف سایر اقلام، امانی است و زمان برگشت ارز، نسبتا طولانی است و یکی از درخواست های فعالان این حوزه این است که زمان بازگشت ارز در بانک مرکزی، طولانی تر در نظر گرفته شود البته به دلیل مزیت های کیفیتی و قیمتی محصولات ایرانی، همواره بخش مهمی از تولیدات به صورت غیرقانونی به خارج از کشور، قاچاق می شود که عدد آن خیلی بزرگتر از صادرات رسمی است. 
 
ارزش افزوده دارو نسبت به سایر حوزه ها بسیار بالاتر است
 
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: تلاش ما این است که بتوانیم با اجرایی و عملیاتی کردن سامانه های مختلف از جمله تی تک، قاچاق را به حداقل برسانیم. اگر برنامه صادراتی برای حوزه دارو و تجهیزات پزشکی داشته باشیم و حمایت های لازم از آن شود، ارز آوری فوق العاده زیادی دارد و ارزش افزوده این حوزه نسبت به سایر بخش ها بسیار بالاتر خواهد بود. بالاترین ارزش افزوده در کالاهای صادراتی مربوط به کالاهای حوزه سلامت به ویژه دارو، تجهیزات پزشکی و اقلام آرایشی، بهداشتی و غذایی است.
 
تمهیدات وزارت بهداشت برای تامین واکسن آنفلوآنزا
 
معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو در خصوص تامین واکسن آنفلوآنزا گفت: برای واردات واکسن آنفلوآنزا از اواخر سال گذشته و ابتدای امسال برنامه ریزی و پیگیری کرده بودیم و خوشبختانه با تلاش و پیگیری شرکت های مربوطه، توانسته ایم به میزان مورد نیاز کشور، واردات واکسن را پیش بینی کنیم. سال گذشته حدود ۲۵۰ هزار واکسن آنفلوآنزا برای گروه هایی مانند سالمندان، بیماران قلبی، تنفسی و زنان باردار که تزریق این واکسن برای آنها ضروری است پیش بینی شده بود که امسال به دو و نیم میلیون عدد افزایش یافته است.
 
تزریق واکسن آنفولانزا برای افراد عادی غیرضروری است 
 
دکتر شانه ساز خاطرنشان کرد: برای افرادی که تزریق واکسن آنفلوآنزا ضروری به نظر نمی رسد، واردات واکسن نسبت به سال گذشته، افزایش قابل توجهی یافته و از حدود یک میلیون و ۷۰۰ عدد سال گذشته امسال به بیش از ۱۰ میلیون عدد رسیده و در این زمینه نباید مشکل خاصی وجود داشته باشد البته امسال بدلیل رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، شستشو و ضدعفونی کردن مرتب دستها و پرهیز از حضور در تجمعات، احتمال آلودگی به آنفلوآنزا بسیار پایین تر از پارسال است و با این وجود پیش بینی های لازم انجام شده و تلاش کردیم که برآوردهای معاونت بهداشت وزارت بهداشت را در کشور تامین کنیم و اگر ارز مورد نیاز تخصیص پیدا کند، این واکسن در کشور به موقع در دسترس خواهد بود کما اینکه در حال حاضر بخشی از این واکسن وارد شده اما برای تامین بخش های دیگر، نیازمند تخصیص ارز هستیم و همکاران ما در بانک مرکزی قول دادند که ارز مورد نیاز تامین می شود و قبل از پایان شهریور می توانیم واکسن را در کشور داشته باشیم و نگرانی از این بابت وجود نداشته باشد. 
 
چندین شرکت دانش بنیان ایرانی برای ساخت واکسن کرونا تلاش می کنند
 
وی در خصوص برآوردها برای زمان ورود واکسن کرونا و وضعیت تولید این واکسن در کشور، گفت: برای واکسن کرونا تلاش اصلی ما، تولید داخلی است و با توجه به اینکه چندین شرکت دانش بنیان به موازات همدیگر و با روش های متفاوت پیش می روند برآورد تامین اصلی نیاز را از تولید کنندگان داخلی داریم. 
 
هیچ شرکتی در دنیا تولید نهایی و قابل عرضه واکسن کرونا را انجام نداده است
 
معاون وزیر بهداشت افزود: هنوز هیچ شرکتی در دنیا تولید نهایی و قابل عرضه واکسن کرونا را انجام نداده و عمدتا در حال انجام مطالعات بالینی هستند و قیمت هایی که در دنیا مطرح می شود، بسیار متفاوت است و همین امر بیانگر این است که هنوز در هیچ کشور و شرکتی نمی توانیم در مورد تولید واکسن کرونا، اظهار نظر قطعی کنیم. همه مجموعه ها در فاز مطالعاتی هستند البته خیلی ها اعلام می کنند و یا تاریخ خاصی را اظهار می کنند که به نظر می آید بیشتر کاربرد سیاسی دارد تا داروسازی. 
رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: امیدواریم در کشور با نظارت مستقیم وزیر بهداشت و پیگیری های سازمان غذا و دارو در بحث تامین کیفیت و صدور مجوزهای مورد نیاز، در اسرع وقت بتوانیم این واکسن را در کشور داشته باشیم اما با این وجود پیگیر این هستیم که با تامین اعتبارات مورد نیاز از منابع خارجی که احتمالا ممکن است زودتر از ایران به تولید واکسن برسند، بخشی از نیاز کشور را برای گروه های خاص و ضروری، تامین کنیم.
 

مذاکرات با کشورها و شرکت ها برای تامین واکسن خارجی کرونا
 
وی تصریح کرد: برای تامین واکسن خارجی کرونا مذاکراتی را با چندین کشور و شرکت انجام داده ایم اما در مورد کیفیت و کمیت واکسن هایی که در کشورهای دیگر تولید می شود، هنوز سوالات و ابهامات زیادی وجود دارد اما بر اساس دستور رییس جمهور، تامین ارز مورد نیاز برای تامین واکسن کرونا خارج از نیازهای وزارت بهداشت است./
 
 

کلیدواژه‌ها: واکسن آنفولانزا


نظر شما :