مصرف بی رویه دارویی شایعترین علت مسمومیت در کشور
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، دکتر شبنم ملکی در گفتگوی تلفنی با برنامه رادیو جوان از صدای شبکه آفتاب به مناسبت هفته مسمومیت ها، بیان کرد: پیرو آمار ابلاغیه در سال ۹۸ از سوی سازمان پزشکی قانونی کشور، ۵۰۶ نفر جان خود را بر اثر مسمومیت دارویی از دست دادند.
وی هشدار داد: به منظور جلوگیری از مسمومیت دارویی و ایجاد عوارض ناخواسته تنها و تنها زیر نظر پزشک و داروساز باید داروها مصرف شوند و از مصرف خودسرانه آنها جداً پرهیز شود.
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک با توجه به بحران همه گیر ویروس کرونا، خاطرنشان کرد: بیماری کرونا همچنان مرموز و ناشناخته است و برای درمان این بیماری زیر نظر پزشک متخصص، علامت درمانی صورت می گیرد، بنابراین نباید از داروهای ضد ویروس خودسرانه استفاده کرد، چرا که ممکن است باعث بروز عوارض جدی در بدن افراد شود.
وی در ادامه افزود: اخیراً داروهای ضد ویروسی مورد تایید وزارت بهداشت رسیده است که در حال حاضر این داروها صرفاً در بیمارستان ها استفاده شده و بنا بر صلاحدید پزشک تجویز میشود.
دکتر ملکی، ضمن اشاره به اینکه در کودکان نیز مسمومیت دارویی به کثرت دیده می شود، گفت: علت این امر در دسترس بودن داروهای بزرگسالان از جمله داروهای پرخطر قلبی-عروقی و اعصاب و روان بوده که کودکان به علت ناآگاهی و از روی کنجکاوی این داروها را در دهان خود گذاشته و همین امر باعث ایجاد مسمومیت در آنها می گردد، همچنین دوز داروهای تجویز شده در کودکان نیز باید به دقت بررسی شود چراکه دوز بیشتر ممکن است موجب عوارض ناخواسته شود.
وی به منظور جلوگیری از ایجاد مسمومیت در کودکان، تصریح کرد: والدین باید داروها را دور از دید و دسترس کودکان در کمدهای قفل شده قرار دهند.
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان با توجه به برودت هوا، گفت: به منظور جلوگیری از ایجاد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن لازم است که وسایل گرمایشی به صورت صحیح نصب شده و از سالم بودن دودکش ها و وسایل گرمازا اطمینان حاصل شود.
نظر شما :