معاون غذا و دارو اراک مطرح کرد؛

بی توجهی نانواهای استان مرکزی به عمل آوری نان

۱۸ آبان ۱۳۹۹ | ۲۰:۴۰ کد : ۱۳۱۴۷ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۳۷۸
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: نانواها در تهیه نان به عمل آوری و استفاده از آرد سبوسدار دقت ندارند.
بی توجهی نانواهای استان مرکزی به عمل آوری نان

به نقل از روابط عمومی معاوت غذا و دارو اراک،دکتر عباس علیمرادیان هجدهم آبانماه در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده استان مرکزی در خصوص وضعیت تولید نان در استان اظهار کرد: نان قوت غالب مردم است و دانشگاه علوم پزشکی حساسیت بالایی نسبت به کیفیت این محصول دارد.

وی با اشاره به گزارشات دریافت شده درخصوص کیفیت نان در سطح استان، گفت: در ابتدای سال 98 مصوب شد که کارخانجات تولید آرد، استاندارد لازم جهت سبوس گیری از گندم را رعایت کنند، همچنین سازمان استاندارد نیز استاندارد 103 و 104 کیفیت نان را اصلاح کند که تا حدودی این مصوبات انجام شد، اما به هدف نرسیدیم.

دکتر علیمرادیان نامرغوب بودن گندم تحویلی به کارخانجات، عدم تحویل گندم با پروتئین بالا، عدم اصلاح استانداردهای ملی، عدم رعایت 100 درصدی مصوبات توسط کارخانجات آردسازی و عدم رعایت انطباق نوع آرد مصرفی پخت نان توسط برخی نانوایان بویژه نانوایی های نیمه دولتی و فرهنگ مصرفی مردم را از جمله مشکلات موجود در مسیر تولید نان با کیفیت دانست.

وی اضافه کرد: مردم تمایل به مصرف نان سفید دارند و نانواها برای تهیه و عمل آوری نان با سبوس بالا وقت نمی گذارند.

به گزارش ایسنا، معاون فنی مرکز بهداشت استان مرکزی نیز با اشاره به انجام 3165 مورد نمونه برداری از نان در استان طی 6 ماهه نخست سال جاری، گفت: نتیجه نمونه برداری ها حاکی از مطلوبیت 97 درصد آردها به لحاظ نمک موجود بود، همچنین تنها یک درصد نان ها دارای جوش شیرین بودند.

دکتر عباس اسماعیلی افزود: از 42 مورد آرد نیز نمونه برداری شد که براساس آن 35 نمونه از نظر میزان سبوس مطلوب بود و 18 نمونه نیز به جهت شامل کیفیت نان و آرد و تخلفات نمک و کمبود سبوس به مراجع قضایی معرفی شد.

وی با بیان اینکه از سه مورد علت عمده مرگ و میر در جهان دو مورد به لحاظ مصرف نمک و سبوس به نان مرتبط است که می توان با رفع مشکلات این حوزه، آمار مرگ را در این بخش تحت کنترل درآورد، افزود: علاوه بر مصرف نمک و سبوس با مسئله استفاده از کنجد بر روی نان روبرو هستیم، استفاده از کنجد منعی ندارد، اما شرایط نگهداری بهداشتی کنجد مهم است که باید حتما طبق دستورالعمل ها باشد.

کلید واژه ها: بی توجهی نانواها معاون غذا و دارو اراک


نظر شما :