توزیع سهمیه جدید انسولین قلمی
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، دکتر عباس علیمرادیان گفت: تحریم ها و دیگر مشکلات، واردات برخی از داروها و تجهیزات پزشکی را با مشکل مواجه کرده و در مقاطعی این وقفه باعث کمبود برخی داروها نظیر انسولین قلمی در بازار می شود.
وی به بیماران توصیه کرد: با مشورت پزشک خود بجای انسولین قلمی از ویال انسولین رگولار و NPH که هیچ تفاوتی با انسولین پن (قلمی) ندارند و به وفور در بازار یافت می شود، استفاده کنند.
وی تاکید کرد: دلیل این کمبود مشکلات ناشی از تامین ارز و انتقال آن به شرکت های خارجی طرف قرارداد به دلیل تحریم های ضد انسانی دشمنان ملت ایران است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه خاطرنشان کرد: ورود دارو به کشور با ارز نیمایی انجام شده، اما فروش آن طبق قیمت مصوب دولتی می باشد که به دلیل این تفاوت قیمت و برای جلوگیری از قاچاق دارو از داخل به خارج از کشور، از سال گذشته تمهیداتی توسط سازمان غذا و دارو کشور اندیشیده شده و از زمان اجرای آن تاکنون، از قاچاق و خروج مقدار زیادی انسولین جلوگیری شده است.
دکتر علیمرادیان افزود: با انتقال انسولین از شرکت های توزیع کننده، مسئولیت توزیع به دوش داروخانه ها و بیمارستان ها می باشد.
وی ضمن اشاره به این موضوع که انسولین های قلمی، دارای کدهای رهگیری بوده و این کدها قبل از مصرف و تزریق ابتدا باید در سیستم ثبت گردند، تصریح کرد: انسولین های قلمی با نام بیمار و ارائه کدملی و نیز با در نظر گرفتن سهمیه هر بیمار بر اساس دستور پزشک به هر بیمار تحویل داده می شوند.
وی گفت: انواع قلم های این دارو تاپایان سال آینده در داخل کشور تولید و نیاز به واردات در این حوزه، برطرف خواهد شد.
دکتر علیمرادیان به مردم و بیماران دیابتی توصیه کرد به هیچ وجه انسولین را از بازار سیاه و بازار آزاد تهیه نکنند، چرا که اطمینانی از تقلبی با اصل بودن آن نیست و ممکن است با استفاده و تزریق آن جان و سلامتی افراد به خطر بیافتد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان گفت: تهیه انسولین تنها باید از مراکز معتبر صورت بگیرد و اگر فردی دچار مشکل شد و یا مورد تخلفی را مشاهده و قصد گزارش آن را داشت می تواند با شماره ۱۹۰ در ساعات اداری و ۰۹۱۸۸۹۳۹۳۹۵ در ساعات غیر اداری تماس گرفته و یا به صورت حضوری به معاونت غذا و دارو مراجعه کند.
نظر شما :