معاون غذا و دارو اراک مطرح کرد؛
به تاریخ انقضاء فرآورده های دارویی باید توجه کرد
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، دکترعباس علیمرادیان معاون غذا و دارو اراک بیان کرد: با ابراز نگرانی از افزایش نگهداری مقادیر بالای انواع فرآورده های دارویی در منازل بیان کرد: با توجه به خطرهای نگهداری بی مورد دارو در محیط خانه از جمله دسترسی آسان اطفال و سالمندان، مصرف نادرست ،آلودگی فرآورده و منقضی شدن جهت دور ریختن فرآورده های بدون مصرف و منقضی شده با داروساز خود مشورت کنید.
دکتر علیمرادیان گفت: تاریخ انقضا یک فرآورده دارویی زمانی است که دارو در شرایط توصیه شده، دیگر تاثیر درمانی مورد نظر را ندارد. تاریخ انقضا با توجه به تخریب داروی فعال یا ایجاد آلودگی تعیین می شود. باید در نظر داشت که همه داروها با سرعت یکسان تخریب نمی شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: به طور کلی داروهای جامد، تاریخ انقضا طولانی تری نسبت به فرآورده های مایع دارند .اما بعضی از عوامل خارجی می توانند انقضا را تحت تاثیر قرار دهند مانند : تماس با آب، گرما ، هوا یا نور.
همچنین بعد از باز شدن بسته بندی فرآورده، تاریخ انقضا معمولا به طور چشمگیری کوتاه شود مثلا تاریخ انقضا فرآورده های مایع خوراکی و موضعی، کرم و پماد ۶ ماه پس از باز شدن؛ کرم و پماد ساختنی، پماد و قطره استریل چشم / گوش / بینی ۱ ماه پس از باز شدن در نظر گرفته می شود.
این دکتر داروساز توصیه کرد هنگام نگهداری دارو نکات زیر را رعایت کنید :
تمام داروها را در ظرف اصلی کارخانه نگه داری کنید.
برای محافظت از نور خورشید، داروها را در بسته بندی خارجی خود نگه داری کنید.
تمام داروها را باید در محل خشک و خنک (زیر ۲۵ درجه سانتیگراد) نگهداری کنید ، مگر اینکه فرآورده یخچالی باشد (بین ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد).
شرایط نگهداری را همانگونه که توسط سازنده توصیه شده انجام دهید.
تاریخ انقضا محصولات هنگامی که باز می شوند می تواند عوض شود.
تاریخ باز شدن را یادداشت کرده و تاریخ انقضا ر ا محاسبه کنید.
هنگام استفاده از کرم یا پماد، برای هر بیمار از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.
انتهای پیام/
رسول غفاری
نظر شما :