پیام های سلامت گوش و شنوایی

۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | ۲۰:۱۸ کد : ۱۵۸۴۷ اخبار اصلی
پیام های سلامت گوش و شنوایی

کم شنوایی، یک ناتوانی ارتباطی محسوب می شود که شیوع آن در جامعه به طور کلی و در سالمندان به طور خاص در حال افزایش است.

نزدیک به 466 میلیون نفر در سراسر جهان دچار کم شنوایی ناتوان کننده هستند و 34 میلیون نفر از این تعداد را کودکان تشکیل می­دهند.

تا سال 2050 بیش از 900 میلیون نفر از مردم جهان دچار کم شنوایی ناتوان کننده خواهند بود.

60 درصد از کم شنوایی های کودکان از طریق مداخله به موقع قابل پیشگیری هستند.

1/1 میلیارد نفر جوان (12 تا 35 سال) در معرض خطر کم شنوایی ناشی از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند قرار دارند.

روش­های کاهش اختلالات شنوایی:

ایمن‌سازی نوزادان و کودکان در برابر بیماری‌های عفونی

غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان

تشخیص و درمان به موقع کم شنوایی

درمان افراد مبتلا به عفونت مزمن گوش

زایمان طبیعی

پیشگیری از مصرف مواد مخدر سنتتیکو روان گردان که دارای خطر ایجاد کم شنوایی در افراد هستند

کنترل مواجهه با صداهای بلند در محیط‌های شغلی و تفریحی

مراقبت از سلامت گوش و شنوایی

سلامت گوش و شنوایی در سالمندان:

پیرگوشی امری اجتناب ناپذیر است که باتوجه اطرافیان واستفاده به موقع از وسایل تقویت شنوایی وسمعک قابل درمان است.

کم شنوایی سالمندان بهدلیل اختلال در برقراری ارتباط با اطرافیان موجب افسردگی و گوشه­گیری آنها می شود.

کم شنوایی سالمندان موجب افزایش احتمال رخداد حوادث برای آنها می شود.

با تجویز درست ومنطقی وسایل کمک شنوایی مانند سمعک می­توان شرایط سالمندان را  بهبود بخشید.

سلامت گوش و شنوایی در عموم مردم به ویژه جوانان:

هرگز باصدای بلند موسیقی گوش ندهیم.

درسطح ایمن بشنویم.

سالم بشنویم.

گوش کردن موسیقیباصدای بلند با هدست، هدفون وهندزفری و یا استفاده طولانی مدت از هدست ، هدفون وصدای بلند وناهنجار موجب صدمه برگشت ناپذیر به شنوایی می شود.

وقتی شنوایی آسیب ببیند هرگز قابل جبران نخواهد بود.

آسیب شنوایی ناشی از صدای بلند غیرقابل برگشت است.

هرگز برای تمیز کردن مجرای شنوایی از گوش پاک کن ویا دیگر اجسام خارجی استفاده نکنیم.

درآبهایی که مشکوک به آلودگی است شنا نکنیم.

درصورت احساس درد در گوش ازدرمانهای خانگی مثل ریختن روغن یا مایعات غیراستریل ویا دمیدن دود (سیگار و ... ) درگوش خوداری کنیم.

افراد کم­شنوا می­توانند از خدمات حمایتی مانند سمعک، کاشت حلزون، روشهای توانبخشی، زبان اشاره و ... بهره ببرند.

از طریق ارزیابی و غربالگری به موقع شنوایی در دوره نوزادی و سنین 3 تا 5 سالگی از شنوایی کودکان خود مراقبت کنیم.

زمان طلایی برای انجام تست غربالگری به هنگام، تا یک ماه پس از تولد، تست تشخیصی به هنگام تا 3 ماهگی و انجام مداخله درمانی تا 6 ماهگی است.

اگر نوزادتان در زمان ترخیص از بیمارستان از نظر کم­شنوایی غربالگری نشده است، برای ارزیابی وضعیت شنوایی فرزند دلبندتان در شرایط همه­گیری، حداکثر تا 30 روز پس از تولد به نزدیکترین پایگاه بهداشتی یا مرکز خدمات جامع سلامت مراجعهکنیم.

توجه داشته باشیم که افراد ناشنوا قادر به لب­خوانی و دریافت پیام، در هنگام استفاده شما از ماسک صورت نیستند.

کلید واژه ها: پیام های سلامت گوش و شنوایی