چگونه حین سفر از ویروس کرونا در امان بمانیم؟

باید و نبایدهای مسافرت در روزهای کرونایی

۲۵ اسفند ۱۳۹۹ | ۰۸:۲۶ کد : ۱۵۸۹۴ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۶۰۲
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) و همچنین ستاد ملی مبارزه با کرونا توصیه می‌کند در خانه ماندن، مطمئن‌ترین راه پیشگیری از ابتلا یا انتقال کووید – ۱۹ است؛ اما اگر مجبورید به دلایلی به سفر بروید باید این کار با رعایت کامل پروتکل‌ها باشد.
باید و نبایدهای مسافرت در روزهای کرونایی

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک،واکسیناسیون جهانی این تضمین را به ما می‌دهد که در برابر کووید – 19 در امان بمانیم اما این اتفاق یک شبه نمی‌افتد. شما باید برای محافظت از خود و دیگران، خصوصاً اگر قصد سفر دارید، همچنان پروتکل‌ها را رعایت کنید.
 

 

پیش از سفر به این سوال‌ها پاسخ دهید و اگر جوابتان مثبت بود به سفر نروید

. آیا کووید – 19 در شهری که در آن زندگی می‌کنید یا شهر مقصدتان در حال انتشار است؟ هر چه تعداد موارد ابتلا در شهر مبدأ یا مقصدتان بیشتر باشد، احتمال اینکه شما هم حین سفر کرونا بگیرید یا آن را منتقل کنید بیشتر است.
. آیا ریسک ابتلا به کرونای شدید در مورد شما زیاد است؟ هر کسی می‌تواند به کووید – 19 مبتلا شود اما افراد سنین بالاتر و آن‌هایی که دچار یک سری عوارض و بیماری‌ها هستند، بیشتر از بقیه احتمال دارد دچار کرونای شدید شوند.
. آیا با کسی زندگی می‌کنید که احتمال زیادی دارد دچار کرونای شدید بشود؟ اگر شما با سفر کردن به کرونا دچار شوید، بعد از برگشتن از سفر می‌توانید این ویروس را به افرادی که با شما زندگی می‌کنند انتقال بدهید، حتی اگر علائمی نداشته باشید.
 

سفر و تست کرونا

دادن تست کرونا پیش و بعد از سفر می‌تواند ریسک انتشار کووید 19 را کاهش دهد. می‌توانید یک تا سه روز پیش از سفرتان تست بدهید. اگر منتظر نتیجه‌ی تست هستید، سفرتان را به تأخیر بیندازید. هنگام سفر یک کپی از نتیجه‌ی تست‌تان داشته باشید. تست کرونا را سه تا پنج روز بعد از سفرتان تکرار کنید. حتی اگر جواب تست‌تان منفی بود، باز هم تا یک هفته از فعالیت‌های غیرضروری پرهیز نمایید. اگر هم بعد از سفر تست ندادید، تا ده روز از فعالیت‌های غیرضروری اجتناب کنید.
اگر در هر زمانی تست کرونای‌تان مثبت شد، در خانه بمانید. فوراً خود را ایزوله کرده و طبق توصیه‌های بهداشتی عمل نمایید.

اگر لازم شد بین راه به رستوران بروید، رستوران‌ها یا غذاخوری‌هایی را انتخاب کنید که در فضای باز از شما پذیرایی می‌کنند

 

حین سفر ایمن بمانید

شما باید در هواپیما، اتوبوس، قطار و دیگر وسایل حمل و نقل عمومی ماسک بزنید. ماسک باید به خوبی روی صورتتان فیت شده و دهان و بینی را کامل بپوشاند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها دستورالعمل‌های زیر را توصیه می‌کند تا هم خودتان و هم دیگران حین سفر ایمن بمانید:
. فاصله دو متر بین خود و دیگران را حفظ کنید.
. از تماس با هر کسی که بیمار است خودداری کنید.
. تماس مکرر خود با سطوح مانند دستگیره‌ها، دکمه‌های آسانسور و ... را محدود کنید. اگر مجبورید به این سطوح دست بزنید، بعد از تماس فوراً از ضدعفونی‌کننده‌ی دست استفاده کرده یا دست‌هایتان را بشویید.
. ماسک پارچه‌ای بزنید.
. به چشم‌ها و بینی و دهانتان دست نزنید.
. هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را بگیرید.
. دست‌هایتان را مکرراً تمیز کرده یا بشویید. خصوصاً بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، پیش از غذا خوردن، و بعد از عطسه و سرفه یا دست زدن به بینی.
. دست‌ها را حداقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید.
. اگر به آب و صابون دسترسی ندارید، از ضدعفونی‌کننده‌ی دست که حاوی دست‌کم 60 درصد الکل است استفاده کنید. تمام سطح دست‌هایتان را با ضدعفونی‌کننده بپوشانید و دست‌ها را به هم بمالید تا خشک شوند.


سفر با اتومبیل شخصی

اگر با قطار یا اتوبوس و یا هواپیما سفر می‌کنید مطمئناً قوانین بهداشتی به شما ارائه می‌شوند که ملزم به رعایت آن‌ها هستید. اما زمانی که با اتومبیل خودتان سفر می‌کنید، پس باید توصیه‌هایی به شما بکنیم چون ممکن است تصور کنید با اتومبیل شخصی خودتان کنترل بیشتری روی محیطتان دارید و دیگر نیازی نیست ماسک بزنید و ... . اما اینطور نیست:
. سعی کنید تعداد توقف‌ها در مسیر را به حداقل برسانید اما اگر احساس خواب‌آلودگی کردید حتماً توقف نمایید.
. چند ماسک و ضدعفونی‌کننده‌ی دست در دسترس داشته باشید.
. غذا و آب همراه خود داشته باشید تا مجبور نشوید به رستوران و فروشگاه بروید.
. اگر لازم شد بنزین بزنید، پیش از دست زدن به نازل بنزین یا دستکش بپوشید و یا آن را ضدعفونی کنید. بعد از استفاده نیز دستکش‌هایتان را در سطل زباله انداخته و دست‌هایتان را بشویید یا ضدعفونی‌کننده بزنید.
. اگر لازم شد بین راه به رستوران بروید، رستوران‌ها یا غذاخوری‌هایی را انتخاب کنید که در فضای باز از شما پذیرایی می‌کنند.
. اتومبیل را پُر از مسافر نکنید تا بتوانید فاصله مناسب بین افراد را حفظ کنید.
. پنجره‌های اتومبیل را پایین نگه دارید تا هوای تازه در جریان باشد و هوای داخل مرتباً تهویه شود. اگر هوا گرم است، استفاده از کولر ضرورت دارد، در این حالت تهویه هوا را روی غیرچرخشی (non-recirculation mode) تنظیم کنید.

در پیک نیک چطور ایمن بمانید؟

این روزها که به خاطر ویروس کرونا نمی‌توانیم به اماکن عمومی که قبلاً می‌رفتیم برویم، خیلی از ما سراغ پارک‌های محله‌مان می‌رویم. بودن در طبیعت و استفاده از فضای سبز خیلی خوب می‌تواند به کاهش استرس ما کمک کرده و فرصتی برای استراحت و آرامش فراهم کند.
اگر می‌خواهید به پارک جنگلی بروید و از طبیعت استفاده کنید، مواردی را باید رعایت نمایید:
. به پارکی بروید که نزدیک محل زندگی‌تان باشد.
. اول چک کنید که آیا پارک مورد نظر خدمات عمومی ارائه می‌دهد.
. فاصله حداقل دو متری با دیگران را حفظ کنید.
. از زمین بازی با احتیاط استفاده کرده و به بچه‌ها کمک کنید دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند.
. در تمام زمان‌هایی که در پارک هستید حتماً دست‌های خود را مرتباً ضد عفونی کرده، به صورت خود دست نزنید و تا جایی که ممکن است سطوح را لمس نکنید.
 

در هتل چگونه ایمن بمانید؟

گاهی مجبورید برای اقامت در شهر مقصد به هتل بروید. در صورت امکان پیش از رزرو هتل ابتدا در مورد اینکه آیا هتل مورد نظرتان پروتکل‌های بهداشتی لازم را رعایت می‌کند یا نه تحقیق کنید. مثلاً هتل‌ها موظفند مکرراً و با دقت همه جا را ضد عفونی کنند و کلیدهای دیجیتال به مسافران ارائه دهند و بین ورود مسافران به اتاق، 24 ساعت فاصله بگذارند. تمام قسمت‌های اتاق هتل باید پیش از اقامت شما کاملاً تمیز شود اما بهتر است شما هم خودتان سطوح اتاق را ضد عفونی کنید.
 

نکاتی در مورد کسانی که در گروه ریسک‌پذیرها قرار می‌گیرند

هر کسی می‌تواند مبتلا به بیماری کووید – 19 شود اما افراد سالمند و کسانی که دچار بیماری‌های خاصی هستند بیشتر احتمال دارد که مبتلا به کرونای شدید شوند. عوارض و شرایط و بیماری‌هایی که ریسک ابتلا به مورد شدید کرونا را افزایش می‌دهند شامل سرطان، بیماری مزمن کلیه، بیماری مزمن انسدادی ریه، مشکلات قلبی جدی، ضعف سیستم ایمنی، چاقی، بارداری، بیماری سلول داسی شکل، سیگار کشیدن و دیابت نوع دوم می‌شوند.
سفر کردن، احتمال ابتلا به کووید 19 و انتشار آن را افزایش می‌دهد. اگر مجبورید سفر کنید، حتماً با پزشکتان این مسئله را مطرح کرده و در مورد دستورالعمل‌های بیشتری که لازم است رعایت کنید راهنمایی بخواهید.
منبع:تبیان

کلیدواژه‌ها: باید و نبایدهای مسافرت روزهای کرونایی


نظر شما :