تجویزهای اینترنتی تخلف هستند/ مردم خوددرمانی نکنند

۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۱:۰۲ کد : ۱۷۲۲۲ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۳۷۹
دکتر محسنی مدیر دارویی معاونت غذا و دارو اراک درباره تجویز اینترنتی داروها عنوان کرد: همه تجویز‌های اینترنتی تخلف محسوب می‌شوند و ما چیزی به نام تجویز اینترنتی نداریم.
تجویزهای اینترنتی تخلف هستند/ مردم خوددرمانی نکنند

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دکتر ژیلا محسنی مدیر دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک درباره خود تجویزی داروها گفت: متاسفانه ما ایرانی‌ها عادت داریم که هم برای خودمان و هم برای دیگران دارو تجویز کنیم.

وی افزود: با توجه به وضعیت موجود و شیوع بیماری کرونا تاکید می‌کنیم که مردم خوددرمانی نکنند. به ویژه در خصوص آنتی‌بیوتیک‌ها؛ چون مصرف بی‌رویه و نادرست آن باعث می‌شود که میکروب‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم شوند. مصرف آنتی‌بیوتیک یا هر داروی دیگری باید با تجویز پزشک باشد چون هر دارویی حتی استامینوفن عوارض دارد.

دکتر محسنی در عین ‌حال خاطرنشان کرد: یکسری دارو وجود دارد که داروساز اجازه تجویز آنها را دارد و در واقع بیماران می‌توانند با مراجعه به داروخانه و مشورت با داروساز آنها را تحویل بگیرند؛ یعنی به جای اینکه فرد به داروساز بگوید فلان دارو را می‌خواهد بهترین حالتش این است که مشکلش را بگوید و بر اساس آن، داروساز تصمیم بگیرد که چه دارویی به شخص بدهد.

مدیر دارویی اراک ظهار داشت: خوشبختانه ما یکی از کشورهای منطقه هستیم که بهترین سیستم شبکه بهداشت و درمانی را داریم. در دورترین روستاها نیز خانه بهداشت داریم. کارشناسان بهداشت نیز هفته‌ای یکبار در این مراکز حضور می‌یابد و با طرح بیمه روستایی درصد کمتری را به پزشک پرداخت می‌کنند. بنابراین حتی افرادی هم که در روستا زندگی می‌کنند این امکان را دارند که از خدمات خوب پرشکی استفاده کنند.

این دکتر داروساز همچنین درباره تجویز اینترنتی تصریح کرد: همه تجویز‌های اینترنتی تخلف محسوب می‌شوند و ما چیزی به نام تجویز اینترنتی نداریم. گاهی ممکن است افراد وارد سایت پزشکی شوند و از او مشاوره بگیرند. توصیه می‌کنیم قبل از این کار به سایت سازمان نظام پزشکی مراجعه کنند و نام و نام‌خانوادگی پزشک را وارد کنند تا مطمئن شوند که پروانه دارد یا ندارد چون در این زمینه تخلف زیاد داریم که هر کسی سایتی را راه‌اندازی و به نام پزشک فعالیت می‌کند. متاسفانه این موضوع مخصوصا در زمینه طب سنتی بیشتر اتفاق می‌افتد.

وی درمورد اقلام دارویی که از طریق ماهواره تبلیغ و فروخته می‌شود نیز توضیح داد: ما هیچکدام از این اقلام دارویی را تایید نمی‌کنیم علتش هم این است که همه آنها یک شماره تماس اعتباری در اختیار مخاطب قرار می‌دهند و اگر برای کسی عارضه‌ای اتفاق بیفتد هیچ کسی نمی‌تواند پیگیری کند. آنها اگر به کار خودشان مطمئن بودند شماره تماس ثابت یا آدرسی را ذکر می‌کردند.

محسنی در ادامه درباره محصولاتی که به آنها کالای سلامتی گفته می‌شود نیز گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برچسب سیب سلامت دارد و بارکدی روی آن خورده می‌شود و هر فردی محصول را از هر جا خرید کند می‌تواند بارکد را خراش دهد و از طریق پیامک از اصالت آن مطمئن شوند.

او در پایان یادآور شد: متاسفانه متقلبان از همین سامانه نیز تقلب کردند. لذا هر بارکدی بارکد صحیحی نیست و شماره تماسی که روی بارکد درج شده باید 20008822 باشد در حالی که در موارد تقلبی شماره تماس دیگری درج شده و زمانی که فرد استعلام می‌گیرد اعلام می‌شود که کالا صحیح است اما نیست. بنابراین بهترین کار این است که مکمل‌ها را از داروخانه‌ها تهیه کنیم و از داروساز هم مشورت بخواهیم.

   

کلیدواژه‌ها: تجویزهای اینترنتی خوددرمانی دکتر محسنی مدیر دارویی معاونت غذا و دارو اراک


نظر شما :