داروخانه مجاز به تحویل گرفتن داروی برگشتی از بیماران نیست/ شرایط نگهداری دارو جدی گرفته شود

۰۹ تیر ۱۴۰۰ | ۰۷:۴۶ کد : ۱۸۳۶۷ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۵۵۴
مدیر اداره دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو اراک با تاکید بر اینکه شرایط نگهداری دارو جدی گرفته شود، گفت: داروخانه مجاز به تحویل گرفتن داروی برگشتی از بیماران نیست.
داروخانه مجاز به تحویل گرفتن داروی برگشتی از بیماران نیست/  شرایط نگهداری دارو جدی گرفته شود

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو،دکتر ژیلا محسنی مدیر اداره دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو اراک با تاکید بر اینکه  شرایط نگهداری دارو  جدی گرفته شود، گفت: داروخانه مجاز به تحویل گرفتن داروی برگشتی از بیماران نیست.

مدیر دارویی، اظهار کرد: در خصوص نگهداری دارو بسته به شرایط تولید دارو و نوع آن، مکان های مختلفی مدنظر است،  در این رابطه می بایست به توصیه شرکت سازنده توجه کرد.

وی با بیان اینکه معمولا شرایط نگهداری هر دارو بر روی بسته بندی آن و یا در بروشور داخل جعبه دارو توضیح داده شده است، افزود:  بطور کلی برخی داروها باید در دمای ۸ – ۲ درجه سلسیوس یعنی در یخچال نگهداری شوند.

این دکتر داروساز در ادامه با اشاره به اینکه بسیاری از داروها در شرایط عادی و دمای اتاق (پایین تر از ۲۵ درجه سلسیوس) قابل نگهداری هستند، بیان کرد: داروها نباید در مکان های خیلی گرم و یا خیلی مرطوب همچون داخل حمام و غیره  نگهداری شوند.

دکتر محسنی اظهار کرد: چنانچه بر روی یک دارو شرایط نگهداری داخل یخچال نوشته شده است بهتر است در قسمت پایین درب یخچال به عنوان مثال محل نگهداری شیشه های آب قرار گیرد.

مدیر دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک، با بیان اینکه به هیچ عنوان داروهای یخچالی در قسمت فریزر نگهداری نشوند، گفت: زیراکه این کار باعث تخریب دارو و کاهش اثربخشی آن می شود . همچنین داروهای بسیار محدودی  همانند برخی از واکسن ها نیاز به نگهداری در فریزر دارند .

داروخانه مجاز به تحویل گرفتن داروی برگشتی از بیماران نیست.

محسنی همچنین در بخش دیگری با اشاره به اینکه  پس از مراجعه به پزشک و دریافت دارو، می بایست داروی تجویز شده را تا انتها مصرف کرد، تاکید کرد: نگهداری دارو در منزل برای روز مبادا خطرناک است.

وی با بیان اینکه در بیشتر موارد پس از مراجعه به پزشک و دریافت دارو، داروهای تجویز شده تا انتها مصرف نمی شود، اذعان کرد: اگرچه تصور اشتباه نگهداری این داروها در منزل برای روز مبادا بسیار خطرناک و نادرست است، اما مشاهده می شود  که جمع آوری و انبار داروها از منازل در محلی به عنوان قفسه دارویی و یا جعبه های دارویی، در آشپزخانه و یا یخچال صورت می گیرد.

دکتر محسنی ادامه داد: اگرچه دارو نقش موثری در درمان بسیاری از بیماری ها دارد اما زمانیکه دیگر نیازی به آنها نیست، ضروری است که برای جلوگیری از ضرر رسانی آنها به دیگران، داروها را به شکل مناسبی معدوم کنیم،

این داروساز با بیان اینکه  نباید داروها را به دوستان خود بدهید، تصریح کرد: پزشک بر اساس سابقه بیماری شما دارو را برای خود شما تجویز کرده است و دارویی که برای شما موثر بوده است چه بسا برای دیگری خطرناک باشد.

انتهای پیام/

کلیدواژه‌ها: داروخانه داروی برگشتی شرایط نگهداری دارو مدیر اداره دارو و مواد تحت کنترل دکتر محسنی


نظر شما :