پیشگیری از مسمومیت ناشی از داروها

۰۴ آبان ۱۴۰۰ | ۱۰:۴۹ کد : ۱۸۶۰۷ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۶۵۰
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو اراک، اظهار کرد: با مصرف خودسرانه داروها بدون تجویز پزشک، سلامت خود را به خطر نیندازید.
پیشگیری از مسمومیت ناشی از داروها

دکتر شبنم ملکی کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفت و گو با روابط عمومی معاونت، اظهار کرد: با مصرف خودسرانه داروها بدون تجویز پزشک، سلامت خود را به خطر نیندازید.

دکترشبنم ملکی افزود: مقادیر بالای برخی از داروهای به ظاهر کم خطر، می توانند برای فرد  خصوصاً کودکان و افراد مسن کشنده باشد.

وی با بیان اینکه شایعترین علت بروز مسمومیت در جهان، مصرف داروها بیش از مقادیر درمانی است، گفت:  برای کاهش تب در کودکان، داروی استامینوفن را بر اساس وزن و سن کودک و با مشورت پزشک و داروساز به کودک بدهید. مقادیر بیش از حد درمانی استامینوفن می تواند ایجاد مسمومیت نماید.

ملکی گفت: بهتر است داروهای بیمار افسرده و یا بیمارانی که تعادل رفتاری ندارند و یا افرادی که سابقه اقدام به خودکشی دارند را دور از دسترش ایشان قرار دهید و مراقبت دقیقی در خصوص میزان داروی مصرفی ایشان به عمل آورید.

این داروساز با اشاره به اینکه در مصرف داروی افراد مسن خانواده نظارت داشته باشید چراکه افراد مسن به دلایل زیر ممکن است داروی خود را به اشتباه یا بطور تکراری مصرف کنند، بیان کرد: تشابه ظاهری شکل داروها، ابتلا به فراموشی، عدم اطلاع از نام داروها، بی سوادی یا کم سوادی و یا خوانا نبودن مقادیر مصرفی دارو مندرج روی جعبه دارویی.

کارشناس دارویی معاونت غذاو دارو گفت: بهترین کار برای پیشگیری از خوردن دوز تکراری دارو، یادداشت کردن  دفعات مصرف دارو و یا قرار دادن قرصها در داخل جعبه های مخصوص تقسیم بندی شده (برحسب صبح، ظهر و شب) است.

وی تصریح کرد: بروز مسمومیت توسط برخی از داروها هرچند ممکن است منجر به مرگ نگردد ولی مقادیر بالای این داروها می توانند منجر به صدمات دائمی کبد،کلیه و سایر ارگان های داخلی بدن فرد مسموم شود.

ملکی ادامه داد: داروها را مطابق با توصیه پزشک یا داروساز و نه بیشتر از آن مصرف نمائید چراکه با مصرف چند برابر مقادیر درمانی داروها به طور خودسرانه، نه تنها روند درمان شما سریعتر نمی شود بلکه دچار عوارض سوء و یا مسمومیت با داروها خواهید شد.

وی با بیان اینکه مصرف بیش از مقادیر توصیه شده داروهای مسکن سبب سمیت و تخریب کلیه ها خواهد شد، افزود: مصرف خودسرانه داروی استامینوفن جهت درمان درد و تب بیش از مقادیر درمانی، منجر به صدمات کبدی خواهد شد.

کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو در پایان یادآور شد: در برخورد با فرد مسموم غیر هوشیاری که در کنارش بسته های داروی خورده شده وجود دارد، ضمن حفظ خونسردی خود و عدم القاء استفراغ در این فرد، بسته های دارویی را همراه بیمار به بیمارستان ببرید.

انتهای پیام/

کلیدواژه‌ها: هفته پیشگیری از مسمومیت ها دارو دکتر شبنم ملکی معاونت غذا و دارو اراک


نظر شما :