راهکارهای جلوگیری و کنترل گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی

۱۹ آبان ۱۴۰۰ | ۱۳:۵۰ کد : ۲۱۶۳۳ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۲۲۸۲
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو اراک گفت: استفاده نابجا و بیش از حد از داروهای آنتی میکروبیال در انسان ها، حیوانات و گیاهان علت عمده بروز مقاومت میکروبی می باشد.
راهکارهای جلوگیری و کنترل گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، خانم دکتر فاطمه احمدی کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو با توجه به پیش رو بودن هفته جهانی آگاه سازی داروهای آنتی میکروبیال؛ راهکارهای جلوگیری و کنترل گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی را به شرح ذیل تشریح کرد:

راهکارهای جلوگیری و کنترل گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی در جامعه:

  1. آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفلوآنزا نقشی ندارند. بنابراین در صورت بروز این بیماری ها از پزشک تقاضای تجویز آنتی بیوتیک نداشته باشید.
  2. آنتی بیوتیک ها را فقط با دستور پزشک مصرف کنید.
  3. آنتی بیوتیک تجویز شده را تا آخر مصرف کنید و دوره درمان خود را کامل کنید.
  4. هرگز آنتی بیوتیک های خود را برای استفاده بعدی ذخیره نکنید یا آنها را با خانواده یا دوستان به اشتراک نگذارید.
  5. همیشه به توصیه‌های پزشک و داروساز خود در مورد نحوه مصرف درست آنتی بیوتیک ها توجه کنید.
  6. سعی کنید با رعایت اصول بهداشتی فردی و جمعی از ابتلا به عفونت ها پیشگیری نمایید.

راهکارهای کاهش خطر ابتلا به عفونت میکروبی:

 با شستن مرتب دست ها، آماده سازی بهداشتی غذا، مصرف آب سالم و بهداشتی، پرهیز از تماس نزدیک با افراد بیمار، انجام رابطه جنسی ایمن و به روز نگه داشتن واکسن ها از بروز عفونت جلوگیری کنید.

راهکارهای سازمان جهانی بهداشت برای تهیه غذای ایمن از نظر بهداشتی:

  1. از غذا های تمیز استفاده کنید.
  2. کاملا غذا را بپزید.
  3. غذا را در دمای مناسب نگه دارید.
  4. از آب و مواد اولیه سالم استفاده کنید.
  5. غذاهایی را انتخاب کنید که مورد تایید سازمان غذا و دارو است.

راهکارهای مبارزه با ایجاد مقاومت میکروبی در حوزه دامپزشکی:

  1. فقط به حیوانات تحت نظارت دامپزشک آنتی بیوتیک بدهید.
  2. از مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک ها در پرورش دام، طیور و آبزیان بپرهیزید.
  3. از آنتی بیوتیک برای تقویت رشد یا جلوگیری از بیماری در حیوانات سالم استفاده نکنید.
  4. برای کاهش نیاز به آنتی بیوتیک و استفاده از گزینه های جایگزین آنتی بیوتیک در صورت موجود بودن، حیوانات را واکسینه کنید.
  5. اقدامات موثر را در تمام مراحل تولید و فرآوری مواد غذایی از منابع حیوانی و گیاهی ترویج و به کار ببرد.

توصیه در خصوص نقش کادر بهداشت و درمان در جلوگیری و کنترل شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی:

  1. با اطمینان از تمیز بودن دست ها، وسایل و محیط از انتقال عفونت جلوگیری کنند.
  2. به آزمایش های تشخیصی افتراقی میکروبی، سرعت ببخشند.
  3. طبق دستورالعمل های فعلی، آنتی بیوتیک ها را فقط در صورت نیاز تجویز و توزیع کنند.
  4. عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک را به تیم های نظارتی گزارش دهند.
  5. در مورد نحوه مصرف صحیح آنتی بیوتیک، مقاومت آنتی بیوتیک در بدن و خطرات سوء مصرف با بیماران خود صحبت کنند.
  6. با بیماران خود در مورد پیشگیری از ابتلا به عفونت صحبت کنند.
  7. همچنین برای جلوگیری و کنترل شیوع مقاومت آنتی بیوتیک در بدن ، صنعت بهداشت می تواند در تحقیق و توسعه آنتی بیوتیک ها، واکسن ها، روش های تشخیصی و سایر ابزارها سرمایه گذاری کند.

 

کلیدواژه‌ها: راهکارهای جلوگیری و کنترل گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی


( ۲۲ )

نظر شما :