راهکارهای جلوگیری و کنترل گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، خانم دکتر فاطمه احمدی کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو با توجه به پیش رو بودن هفته جهانی آگاه سازی داروهای آنتی میکروبیال؛ راهکارهای جلوگیری و کنترل گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی را به شرح ذیل تشریح کرد:
راهکارهای جلوگیری و کنترل گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی در جامعه:
- آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفلوآنزا نقشی ندارند. بنابراین در صورت بروز این بیماری ها از پزشک تقاضای تجویز آنتی بیوتیک نداشته باشید.
- آنتی بیوتیک ها را فقط با دستور پزشک مصرف کنید.
- آنتی بیوتیک تجویز شده را تا آخر مصرف کنید و دوره درمان خود را کامل کنید.
- هرگز آنتی بیوتیک های خود را برای استفاده بعدی ذخیره نکنید یا آنها را با خانواده یا دوستان به اشتراک نگذارید.
- همیشه به توصیههای پزشک و داروساز خود در مورد نحوه مصرف درست آنتی بیوتیک ها توجه کنید.
- سعی کنید با رعایت اصول بهداشتی فردی و جمعی از ابتلا به عفونت ها پیشگیری نمایید.
راهکارهای کاهش خطر ابتلا به عفونت میکروبی:
با شستن مرتب دست ها، آماده سازی بهداشتی غذا، مصرف آب سالم و بهداشتی، پرهیز از تماس نزدیک با افراد بیمار، انجام رابطه جنسی ایمن و به روز نگه داشتن واکسن ها از بروز عفونت جلوگیری کنید.
راهکارهای سازمان جهانی بهداشت برای تهیه غذای ایمن از نظر بهداشتی:
- از غذا های تمیز استفاده کنید.
- کاملا غذا را بپزید.
- غذا را در دمای مناسب نگه دارید.
- از آب و مواد اولیه سالم استفاده کنید.
- غذاهایی را انتخاب کنید که مورد تایید سازمان غذا و دارو است.
راهکارهای مبارزه با ایجاد مقاومت میکروبی در حوزه دامپزشکی:
- فقط به حیوانات تحت نظارت دامپزشک آنتی بیوتیک بدهید.
- از مصرف بیرویه آنتی بیوتیک ها در پرورش دام، طیور و آبزیان بپرهیزید.
- از آنتی بیوتیک برای تقویت رشد یا جلوگیری از بیماری در حیوانات سالم استفاده نکنید.
- برای کاهش نیاز به آنتی بیوتیک و استفاده از گزینه های جایگزین آنتی بیوتیک در صورت موجود بودن، حیوانات را واکسینه کنید.
- اقدامات موثر را در تمام مراحل تولید و فرآوری مواد غذایی از منابع حیوانی و گیاهی ترویج و به کار ببرد.
توصیه در خصوص نقش کادر بهداشت و درمان در جلوگیری و کنترل شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی:
- با اطمینان از تمیز بودن دست ها، وسایل و محیط از انتقال عفونت جلوگیری کنند.
- به آزمایش های تشخیصی افتراقی میکروبی، سرعت ببخشند.
- طبق دستورالعمل های فعلی، آنتی بیوتیک ها را فقط در صورت نیاز تجویز و توزیع کنند.
- عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک را به تیم های نظارتی گزارش دهند.
- در مورد نحوه مصرف صحیح آنتی بیوتیک، مقاومت آنتی بیوتیک در بدن و خطرات سوء مصرف با بیماران خود صحبت کنند.
- با بیماران خود در مورد پیشگیری از ابتلا به عفونت صحبت کنند.
- همچنین برای جلوگیری و کنترل شیوع مقاومت آنتی بیوتیک در بدن ، صنعت بهداشت می تواند در تحقیق و توسعه آنتی بیوتیک ها، واکسن ها، روش های تشخیصی و سایر ابزارها سرمایه گذاری کند.
نظر شما :