معاون غذا و دارو اراک مطرح کرد:

باورهای نادرست درباره آنتی بیوتیک

۲۳ آبان ۱۴۰۰ | ۲۰:۵۶ کد : ۲۱۷۲۷ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۵۵۸
معاون غذا و دارو اراک مطرح کرد: آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان بیماری‌های ویروسی نظیر کرونا و برخی از سرماخوردگی‌ها و آنفولانزا شایع در فصل سرما نقشی ندارند.
باورهای نادرست درباره آنتی بیوتیک

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک؛ دکتر عباس علیمرادیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بیان کرد: آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان بیماری‌های ویروسی نظیر کرونا و برخی از سرماخوردگی‌ها و آنفولانزا شایع در فصل سرما نقشی ندارند.

دکتر علیمرادیان اظهار کرد: مقاومت باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ها باعث بی‌اثر شدن این دسته از داروها می‌شود و درحالی‌که آنتی‌بیوتیک‌ها نقش مؤثری در درمان بیماری‌های باکتریایی داشته و جان میلیون‌ها نفر را نجات داده‌اند.

وی تصریح کرد: مصرف نابه‌جا و خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها باعث ایجاد مقاوم شدن باکتری‌ها می‌شود که این امر هم باعث آسیب به‌سلامت فرد می‌شود و هم به‌سلامت کل جامعه آسیب می‌رساند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: جهت جلوگیری از مقاومت میکروبی و بی‌اثر شدن آنتی‌بیوتیک‌ها باید از مصرف خودسرانه آن‌ها پرهیز شود و آنتی‌بیوتیک‌ها باید با نظر پزشک مصرف شوند، چنان‌چه آنتی‌بیوتیکی از سوی پزشک تجویز شد باید سر ساعت مصرف شود و دوره درمان آن کامل شود، در ضمن باید دقت کرد هر آنتی‌بیوتیک مخصوص بیماری خاصی است که با تجویز پزشک برای بیمار باید تجویز شود و افراد بدون صلاحیت نمی‌توانند برای دیگران دارو تجویز کنند.

علیمرادیان بیان کرد: مصرف خودسرانه و غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری به ارگان‌های مهم بدن نظیر کبد و کلیه وارد نماید و عوارض حساسیتی شدیدی در افراد ایجاد کند که در افراد سالمند و کودکان می‌تواند عوارض بیشتری از خود نشان دهد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم این است که آنتی‌بیوتیک‌ها فقط بر روی باکتری‌ها موثرند و بر روی ویروس‌ها تاثیری ندارند و آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان بیماری‌های ویروسی نظیر کرونا و برخی از سرماخوردگی‌ها و آنفولانزا شایع در فصل سرما نقشی ندارند، لذا مصرف آن‌ها به‌هیچ‌عنوان نباید به‌صورت خودسرانه در درمان این بیماری‌ها مورد استفاده قرار گیرد و تشخیص و تمایز نوع بیماری بر اساس علائم آن (بین بیماری‌های ویروسی و باکتریایی)، درمان و تجویز دارو فقط بر عهده پزشک است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد: با توجه به اهمیت آگاه‌سازی در زمینه مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و مقاومت میکروبی ۲۷ آبان لغایت ۳ آذر از طرف سازمان بهداشت جهانی به‌عنوان هفته جهانی به‌عنوان ((هفته آگاه‌سازی داروهای آنتی میکروبیال و مقاومت میکروبی)) نام‌گذاری شده است.

علیمرادیان بیان کرد: در کشور ما نیز از ۲۲ لغایت ۲۸ آبان به همین عنوان نام‌گذاری شده است که در این هفته دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی با همکاری و هماهنگی سایر ادارات در جهت افزایش آگاهی جامعه در این زمینه از طریق آموزش همگانی برنامه‌های خود را به اجرا می‌گذارند.

کلیدواژه‌ها: هفته آنتی بیوتیک ها دکتر علیمرادیان معاون غذا و دارو اراک باورهای نادرست درباره آنتی بیوتیک


نظر شما :