معاون غذا و دارو اراک مطرح کرد:

آنتی‌بیوتیک عوارض سرماخوردگی را تشدید می‌کند

۳۰ آبان ۱۴۰۰ | ۲۱:۴۱ کد : ۲۱۹۱۰ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۹۳۵
معاون غذا و دارو اراک بیان کرد: در اکثر موارد آنتی بیوتیک درمان بیماری سرماخوردگی نیست و نه تنها این بیماری را درمان نمی‌کند بلکه عوارض آن را تشدید می‌کند، در هر کدام از ذرات عطسه نیز هزاران ویروس وجود دارد که تا مدت‌ها بیماری‌زا هستند.
آنتی‌بیوتیک عوارض سرماخوردگی را تشدید می‌کند

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، دکتر عباس علیمرادیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: شیوع سرماخوردگی، طبیعت این ایام است اما رعایت دو، سه نکته برای پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری و کنترل آن ضروری است، اول از همه اینکه مردم باید بدانند، آنتی بیوتیک درمان سرماخوردگی نیست و عوارض آن را تشدید می‌کند.


وی اضافه کرد: درمان اصلی سرماخوردگی استراحت و استفاده از مایعات است، البته در برخی مواد استفاده از داروهای مسکن علامتی هم تسکین دهنده است اما درمان با آنتی بیوتیک در اغلب موارد برای سرماخوردگی موجب افزایش طول مدت بیماری و مقاوم شدن میکروب‌ها علیه بیماری‌ها در بدن می‌شود و عوارض این بیماری را بدتر و درمان آن را سخت تر می‌کند.


وی گفت:‌ من گاهی که با همکاران پزشک صحبت می‌کنم به آنها می‌گویم چرا شما که می‌دانید سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است، برای درمان آن آنتی بیوتیک تجویز می‌کنید، آنها اعلام می‌کنند که مردم از ما می‌خواهند و از طرف بیماران تحت فشار قرار می‌گیریم البته این عذر قابل قبولی نیست.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: با این حال برای رفع این معضل نیازمند ارتقاء دانش و سطح فرهنگ مردم هستیم، مردم باید بدانند که سرماخوردگی مساوی مصرف آنتی بیوتیک نیست، بلکه در بیشتر وقت‌ها می‌تواند مضر هم باشد.
دکتر علیمرادیان گفت: نکته دیگر بحث‌های پیشگیری از سرماخوردگی است، مصرف میوه به خصوص مرکبات در این ایام بروز این بیماری را کاهش می‌دهد، پوشش مناسب و پوشاندن لباس گرم برای بچه‌ها ضروری است، کسانی که سرما خورده‌اند نیز با رعایت نکات بهداشتی نقش مهمی در کاهش این بیماری دارند.
وی افزود: مردم باید مراقب باشند که ترشحات تنفسی که در فضا پخش می‌شود در یک لحظه هزاران ذره را در فضا پخش می‌کند و هر کدام از این ذره‌ها حاوی هزاران ویروس است که تا مدت‌ها چسبندگی دارند و می‌توانند افراد دیگر را مبتلا کنند.
وی گفت: افرادی که به این بیماری مبتلا هستند وظیفه دارند نکات بهداشتی را رعایت کنند، از دست دادن و روبوسی با دیگران پرهیز کنند، جلوی عطسه خود را بگیرند.
وی اضافه کرد: همه مردم باید هنگام ورود به خانه دست و صورت به خصوص دست‌های خود را با آب و صابون بشویند تا اگر در اتوبوس یا تاکسی دستشان با ذره چسبیده شده برخورد کرده باشد، پاک شود.
وی درباره شیوع مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در فصل زمستان نیز توضیح داد:  هر چه هوا سرد می‌شود میزان مسمومیت با این گاز بیشتر و اوضاع نگران‌تر می‌شود، البته تقریباً تمام این مسمومیت‌ها قابل پیشگیری است، اگر از بخاری‌های با دودکش مناسب استفاده شود، در فضای بسته پارکینگ برای گرم شدن خودرو استفاده نشود یا از ذغال نیم سوخته استفاده نشود این مسمومیت‌ها کاهش می‌یابد.
معاون غذا و دارو  افزود: با صحبتی که با دوستانمان در صدا و سیما داشتیم قرار شده که اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در این باره در رسانه ملی گسترده‌تر شود.
 

کلیدواژه‌ها: آنتی‌بیوتیک عوارض سرماخوردگی معاون غذا و دارو اراک


( ۴ )

نظر شما :