ممنوعیت فروش هرگونه مکمل‌ در باشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها

۲۸ آذر ۱۴۰۰ | ۰۹:۳۶ کد : ۲۲۶۳۳ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۹۴۷
معاون غذا و دارو اراک ضمن اشاره به ممنوعیت عرضه هر گونه مکمل در باشگاه‌ها، عنوان کرد: متاسفانه اخباری مبنی بر عرضه مکمل‌ها در سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های غیرمجاز به گوش می‌رسد که قویا پیگیر آن هستیم.
ممنوعیت فروش هرگونه مکمل‌ در باشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها

به نقل از معاونت غذا و دارو اراک، دکتر عباس علیمرادیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به استقبال جوانان از مکمل های ورزشی گفت: این روزها شاهد استقبال روزافزون جوانان از ورزش های بدنسازی و استفاده از مکمل های تغذیه ای برای داشتن اندام متناسب هستیم که می تواند آسیب های جدی درپی داشته باشد.

 وی با بیان اینکه اکنون مکمل‌های بدنسازی در هیچ باشگاهی عرضه نمی‌شوند، گفت: گاهی اخباری مبنی بر عرضه مکمل‌ها در فروشگاه‌های غیرمجاز و سوپرمارکت‌ها شنیده می‌شود که نیروهای محسوس و نامحسوس قویا پیگیر آن هستند.

دکتر علیمرادیان افزود: پرونده تعدادی از متخلفان ارجاع شده و در حال بررسی است.

وی با اشاره به مضرات استفاده خودسرانه و بی رویه از مکمل ها گفت:  جوانان مصرف کننده اصلی مکمل های ورزشی هستند و آسیب دیدن آنها، مخاطرات زیادی برای جامعه دارد.

 

به گفته دکتر علیمرادیان مکمل های ورزشی تقلبی در بسته بندی های فاقد برچسب اصالت به صورت غیر مجاز در سطح بازار عرضه می شوند که اغلب آنها در کارگاههای غیرمجاز و در شرایط بسیار نامطلوب بهداشتی پر شده و با بسته بندی های تقلبی مشابه فرآورده های اصلی به بازار عرضه می شوند.

 

دکتر علیمرادیان ادامه داد: بیشتر مواقع مشاهده شده است مکمل ها در باشگاه های ورزشی و سالن های بدنسازی، خارج از نظام رسمی و سالم تولید و واردات، به فروش می رسند در حالی که تنها منبع رسمی خرید مکمل های ورزشی داروخانه ها هستند.

 

فروش مکمل ها فقط و فقط از طریق داروخانه ها قانونی است.  

وی فروش مکمل از طریق شبکه های اجتماعی را غیرقانونی ذکر کرد و افزود:امروزه با گسترش شبکه‌های اجتماعی متاسفانه شاهد افزایش تبلیغات محصولات غیر مجاز و ادعاهای اغراق‌آمیز هستیم که فعالیتهایی خطرساز تلقی می شوند. فروش مکمل ها فقط و فقط از طریقداروخانه ها قانونی است.  

 

مربیان ورزشی حق تجویز مکمل خوراکی ندارند

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اراک با تاکید بر این که مربیان ورزشی حق تجویز مکمل خوراکی ندارند گفت: تجویز نادرست و مصرف مکمل تقلبی اتفاقات ناگواری را به همراه دارد.مرگ و میرهای عجیب، زودهنگام و ناگهانی و بروز سکته در جوانان می تواند نتیجه تجویز نادرست مکمل ها باشد.بنابراین ضروری است تجویز مکمل های ورزشی توسط پزشک تغذیه صورت گیرد.

 

معاون غذا و دارو به جوانان توصیه کرد: اگر فرآورده ای برچسب اصالت ندارد، مصرف نکنید. فقدان برچسب اصالت به این معناست که فرآورده مذکور مجوز تولید، ورود و فروش در کشور نداشته و هیچ نظارتی از سوی وزارت بهداشت بر روی آن صورت نگرفته است.

 

وی تاکید کرد: محصولات تقلبی علاوه بر احتمال استفاده از فرآورده‌های غیرمجاز و حتی مضر برای سلامتی از جمله ترکیبات محرک، هورمونها، مواد اعتیادآور و حتی ترکیبات سرطان زا، در شرایط و مکان های غیراستاندارد و گاه بسیار آلوده بسته بندی و نگهداری می شود.

 

دکتر علیمرادیان خاطرنشان کرد:  فرآورده‌هایی که برچسب اصالت دارند قابل پیگیری‌ هستند و می‌ توان پی برد که کدام فرآورده تقلبی است با توجه به نبود راه تشخیصی از روی ظاهر مکمل ها، مصرف کنندگان حتماً باید مکمل ها را از داروخانه تهیه و بعد از رویت برچسب اصالت زرد رنگ، اصالت کالا را از روش های زیر استعلام کنند.

 شماره تماس۰۲۱۶۱۸۵     شماره پیامک ۲۰۰۰۸۸۲۲     سایت www.ttac.ir      از طریق تلفن همراه و اپلیکیشن TTAC

کلیدواژه‌ها: ممنوعیت فروش هرگونه مکمل‌ باشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها معاون غذا و دارو اراک


( ۱۱ )

نظر شما :