بدهی ۱۲۰ میلیاردی علوم پزشکی اراک در بخش دارو/قاچاق معکوس در کشور وحشتناک است

۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | ۱۲:۳۲ کد : ۲۵۴۳۷ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۶۲۵
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه دانشگاه ۱۲۰ میلیارد تومان بدهی دارویی دارد، گفت: این دانشگاه بزرگترین مصرف کننده دارو در استان است.
بدهی ۱۲۰ میلیاردی علوم پزشکی اراک در بخش دارو/قاچاق معکوس در کشور وحشتناک است

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، دکتر سید محمد جمالیان ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۱، در کارگروه تخصصی اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی، با اشاره به وضعیت دارویی استان مرکزی و شهرستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار کرد: این دانشگاه در واقع در چرخه تولید و توزیع دارو دخالتی ندارد، هرچند برای تامین داروی بیماران خاص، بخش دولتی را درگیر کرده ایم به طوری که در حال حاضر داروی بیماران سرطانی، ام اس و ... توسط بخش دولتی توزیع می شود که اگر به این امر ورود نمی کردیم بدهی دانشگاه در حوزه دارو به ۱۲۰ میلیارد تومان نمی رسید.

وی تصریح کرد: در حوزه داروی بیماران خاص کمبود جدی وجود ندارد، کمبودهایی وجود داشته است، اما با اعلام به سازمان غذا و دارو تامین دارو انجام می شود، البته کمبود جدی مربوط به داروی بیماران پیوندی بود که روز گذشته با دستور رییس جمهوری ارز اختصاص یافت و به سرعت واردات انجام می شود.

جمالیان با اشاره به اینکه سامانه ای شدن ارائه دارو کمک کرده است که بدانیم به عنوان مثال بیمار دیابتی چه تعداد انسولین در اختیار دارد، گفت: با قاطعیت اعلام می شود که هیچ کمبود دارویی در استان وجود ندارد که بیمار به خاطر آن آسیب ببیند، شاید تاخیر یکی دو روزه وجود داشته باشد، اما قطعا بیماران دچار آسیب نشده اند.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته گرانی دارو را تجربه کردیم، گفت: قاچاق معکوس در کشور وحشتناک است، انسولینی که ۳۵ هزار تومان در کشور قیمت دارد، در مرز ۴۰۰ هزار تومان به فروش می رسد، درست است که سیستم نظارتی سخت گیری دارد، اما به هر حال قاچاق انجام می شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه همکاری لازم را با سیاست های دارویی کشور بعمل می اورد، اظهار کرد: برنامه در حوزه دارو، افزایش پوشش بیمه ای است و با این شرایط پول را بیمه پرداخت می کند، اما متاسفانه جوی در کشور به راه افتاده است که مخالف این پوشش هستند چراکه ارتقای پوشش بیمه ای به سود آنها نیست و برخی به دنبال قاچاق و مافیای دارو هستند.

وی با بیان اینکه همواره کمبود دارویی را داریم، اما به سازمان اعلام و واردات انجام می شود و جای نگرانی برای بیماران خاص وجود ندارد، گفت: سال گذشته سهمیه ۱.۵ درصدی دارویی استان بعد از ۳۰ سال به ۲ درصد افزایش یافت. تا یک سال پیش مردم برای تهیه دارو به قم مراجعه می کردند، اما سال گذشته با این افزایش سهمیه بسیاری از استان های دیگر برای تامین دارو راهی استان مرکزی شدند.

جمالیان گفت: روز گذشته اختصاص ارز دارویی انجام شد و رییس سازمان غذا و دارو نیز اعلام کرد که تا پایان هفته کمبود داروی بیماران پیوندی تامین و توزیع می شود و هیچ جای نگرانی وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه گرانی دارو پایان سال گذشته رخ داد و فعلا گرانی مجددی نخواهیم داشت و اگر افزایش یابد پوشش بیمه ای برای دارو لحاظ می شود هرچند که باید به سمت مصرف درست و بهینه دارو حرکت کرد چراکه مصرف دارو در ایران چند برابر مصرف دارویی جهان است، افزود: در پایان سال گذشته یک داروخانه به منطقه جاورسیان اختصاص یافت و تعداد داروخانه های منطقه به دو واحد رسید پس مسئله انحصار داروخانه در این منطقه وجود ندارد.

جمالیان در خصوص اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومانی استان در سال گذشته در بحث محرومیت زدایی حوزه بهداشت و درمان، تاکید کرد: از ۱۲۰ میلیارد تومان، ۲۰ میلیارد تومان کم شد و از رقم باقی مانده فقط ۴۰ میلیارد تومان به دانشگاه اختصاص یافت، در اراک ۳۷ مرکز جامع سلامت و مراکز بهداشتی استیجاری وجود دارد و لازم است که در جلسات، آمار و ارقام درست ارائه شود.

وی اضافه کرد: دانشگاه در مناطق حاشیه ای و کم برخوردار شهرها، مراکز جامع سلامت و بهداشت را دایر کرده است، اما مشکل اصلی این است که این اماکن و مراکز استیجاری هستند و این امر باعث شده است که امکان خدمات رسانی مناسب وجود نداشته باشد، از طرفی هزینه های بسیار به دانشگاه تحمیل می شود و لازم است که شهرداری در این راستا کمک حال دانشگاه باشد.

انتهای پیام


نظر شما :