الزامات برچسب گذاری محصولات غذایی و اشامیدنی تراریخته

۰۱ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۲:۴۲ کد : ۲۵۹۳ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۲۱۴
الزامات برچسب گذاری محصولات غذایی و اشامیدنی تراریخته

الزامات برچسب گذاری محصولات غذایی و اشامیدنی تراریخته

GMO

چنانچه واحد تولیدی دارای تولید محصولاتی از قبیل سویا( اعم از دانه یا پروتئین) ، پنبه دانه، کلزا و ذرت به صورت خالص و یا ترکیب با هر درصدی می باشد می بایست اقدامات ذیل را انجام دهد:

  • تعیین محصولاتی که در فرمول آنها حداقل یکی از مواد اولیه سویا( اعم از دانه یا پروتئین) ، پنبه دانه، کلزا و ذرت و یا مشتقات آنها به صورت خالص یا ترکیبی وجود دارد.
  • بررسی مستندات آنها ( مجوز ورود و یا پروانه ساخت)
  • چنانچه مستندات دلالت بر تراریخته بودن مواد اولیه دارد لیبل گذاری به شرح ذیل الزامی است.
  • چنانچه  با بررسی مستندات نمی توان از تراریخته بودن مواد مذکور اطمینان پیدا نمود، نمونه محصول جهت بررسی آزمایشگاهی به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو و یا یکی از آزمایشگاههای همکار قادر به تشخیص محصولات تراریخته ارسال شود.

نحوه برچسب گذاری:

کلیه محصولات غذایی حاصل از دانه های روغنی نظیر ذرت، سویا، کلزا و پنبه دانه تراریخته به صورت چه خالص و چه در ترکیب محصولات غذایی با هر درصدی می بایست هم بر روی لیبل محصول لگو درج شود و هم در مقابل جزء تراریخته عبارت   " تغییر یافته ژنتیکی یا تراریخته" درج شود، در واقع مطابق با دستورالعمل مذکور، بحث کمیت سنجی مطرح نبوده و صرفا وجود یا عدم وجود جزء تراریخته در فرمولاسیون محصول برچسب را مشمول هم لگو و هم عبارت تراریختگی می کند.

  1. نشان تراریخته بصورت دایره سفید رنگ به قطر 5/1 سانتی متر که واژه تراریخته در درون آن با فونت  قابل رویت در کنار آرم سازمان غذا و دارو درج گردد.

 

  1. در قسمت ترکیبات تشکیل دهنده محصول در لیبل ، کلمه تراریخته به جزء  یا ترکیب تراریخته محصول اضافه شود.

کلید واژه ها: محصولات تراریخته


( ۱ )

نظر شما :