خطرناک بودن داروهای دست ساز در عطاری ها

۰۹ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۰:۲۹ کد : ۲۶۷۱۳ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۱۶۸
معاون غذا و دارو اراک با بیان اینکه بخشی از داروها به طریق دست ساز در عطاریها برای عرضه درست می شود، گفت: داروهای دست ساز را با ترکیبات بسیار خطرناکی باهم ترکیب می کنند و در قالب کپسول ارائه می دهند.
خطرناک بودن داروهای دست ساز در عطاری ها

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو ، دکتر عباس علیمرادیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه عمدتا تخلف عطاریها دخالت در امور پزشکی و تاسیس موسسه پزشکی غیرمجاز است، اظهار داشت: این گونه عطاریها دارو، اقلام شبه دارو، مکمل و اقلامی که متعلق به داروخانه است، را دارا هستند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی با بیان اینکه بخشی از داروها به طریق دست ساز در عطاریها برای عرضه درست می شود، افزود: داروهای دست ساز را با ترکیبات بسیار خطرناکی با هم ترکیب می کنند و در قالب کپسول ارائه می دهند.

وی با اشاره به اینکه این افراد بدون جواز کار داروسازی و داروخانه ای را فعال کرده اند، گفت: این قبیل عطاریها طبق قانون به عنوان موسسه غیرمجاز بسته می شوند.

علیمرادیان با بیان اینکه اقلام کشف شده در این گونه از عطاریها برای سلامت بسیار مضر و نیز در شرایط نگهداری غیرمجاز بوده است، افزود: این داروها با عوارض غیرقابل پیش بینی و در برخی موارد در حد خطر مرگ نیز گزارش شده است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه همه افراد آسیب دیده از عطاریها شکایت نمی کنند و ما متوجه آنها نمی شویم، افزود: تعدادی از مردم که شاهد بازرسی از عطاریها بودند، از این امر بسیار استقبال و ابراز خرسندی کردند.

وی با اشاره به اینکه مردم ابراز می کردند که جوانان آنها با مراجعه به عطاری، اقلامی که موجب سوء مصرف آنها به ویژه اقلام مخدر می شده است را دریافت می کردند، گفت: اقلام مخدر هم به شکل اولیه و نیز به شکل ترکیب شده با یک سری از اقلام دیگر در برخی از عطاریها عرضه می شده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه عطاریها باید صرفا فروش گیاهان دارویی نه داروهای گیاهی را داشته باشند، افزود:
عطاری باید گیاهانی که هنوز فرآوری صنعتی و تبدیل به دارو نشده اند و خام هستند و نیز عرقیات و خشکبار را به فروش برسانند.

علیمرادیان با اشاره به اینکه در برخی از عطاریها معاینه مراجعین نیز انجام می شده است، گفت: پزشک یا دکتر داروخانه در قبال مراجعه کننده مسئول و پاسخگو هستند ولی در عطاریهایی که تجویز دارو می کنند، به این گونه نیست.

وی با بیان اینکه عطاریها از داروهای قاچاق و غیرمجاز استفاده می کنند، افزود: 50 درصد عطاریهای استان فاقد جواز هستند.

دکتر علیمرادیان به راه های ارتباطی مردم با معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: مردم می توانند برای گزارش هر موارد خلاف به سامانه تلفنی ۱۹۰ یا با شماره تلفن ۰۸۶۳۳۶۸۵۵۷۰ داخلی ۲۶۳ تماس حاصل کنند.

کلید واژه ها: خطرناک بودن داروهای دست ساز عطاری ها معاون غذا و دارو اراک


( ۱۱ )

نظر شما :