دهانشویه کلرهگزیدین؛ کاربرد، نحوه مصرف و عوارض جانبی
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو از موادی که برای درمان پوسیدگی دندان ها تجویز می شود دهانشویه می باشد، زمانی لثه ها ملتهب می شوند تورم ، قرمزی و خونریزی در آنها بوجود می آید، این عارضه ژنژیویت (Gingivitis) نامیده می شود که برای برطرف کردن آن از دهانشویه ها استفاده می شود.
از دهانشویههای کلرهگزیدین از دو مدل حاوی الکل و بدون الکل و یا با الکل کمتر در بازار وجود دارد، که دهانشویه مناسب برای هر شخص توسط دندانپزشک تجویز می شود، البته دهانشویه بدون الکل اثربخشی متفاوتی دارد که برای اشخاص دارای سابقه بیماری یا حساسیت تجویز می شود. این نوع دهانشویه ها تنها با نسخه پزشک قابل تهیه می باشد .
دهانشویه کلرهگزیدین حاوی مواد ضد باکتری می باشد، این نوع دهانشویه از عفونت دهان و دندان جلوگیری می کند اما برای اینکه دهانشویه مناسب خود را تهیه کنید بهتر است از پزشک خود مشورت بگیرید که کدام نوع آن یعنی الکل دار و یا بدون الکل مناسب شماست.
طریقه مصرف دهانشویه کلرهگزیدین
بهتر است از دهانشویه کلرهگزیدین زمانی استفاده کنید که مسواکزده اید و کشیدن نخ دندان را انجام داده باشید، سپس از محلول دهانشویه داخل درب مدرج ریخته دقت کنید که از 15 میلی لیتر بیشتر نشود، زیرا حتما باید به مقداری که عنوان شده مصرف شود، اگر احیانا ظرف مدرج در روی دهانشویه قرار نداشت حتما از داروخانه این پیمانه را دریافت کنید.
با اندازه گیری دهانشویه آنرا داخل دهان خود نگه داشته و 30 ثانیه آنرا به تمامی دندان های و حجم داخل دهان خود برسانید سپس از دهانتان خارج کنید، یادتان باشد این نوع دهانشویه هرگز قورت داده نشود و البته با آب نیز رقیق نشود، بعد از استفاده نیز تا ساعاتی از خوردن و آشامیدن بپرهیزید.
عوارض جانبی
البته با تمام فوایدی که دارد مانند دیگر دهانشویه ها از عوارضی نیز برخوردار می باشد، که عوارض جانبی معمول آن بدین شرح می باشد:
التهاب دهان
بروز لکه بر روی دندان
طعم غیر ععادی و تلخی دهان
کهیر زدن
التهاب پوستی
خس خس راه تنفسی
سرگیجه
عرق سرد
تورم در لب
البته این عوارض بسیار نادر می باشند اما با بروز هرکدام از آنها مصرف دهانشویه را قطع و به پزشک مراجعه کرده یا با فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
نظر شما :