تولید سرم با تمامی ظرفیت تولیدکنندگان/علت کمبود مقطعی برخی آنتی بیوتیک ها
به گزارش ایفدانا و به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر بهرام دارایی درباره وضعیت تامین سرم در کشور و خبرهایی درباره کمبود آن، گفت: باید توجه کرد که ما کمبود سرم در کشور نداریم، بلکه بیش مصرف سرم داریم. در سال جاری مصرف سرم در کشور ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش یافته است. این اتفاق طبیعی نیست. باید پرسید مگر اتفاق خاصی رخ داده که این میزان افزایش مصرف سرم را داشتیم؟. البته درست است که گرمای هوا هم اضافه شد، اما با این حال میزان مصرف بسیار بالا بود.
وی افزود: آمارنامه دارویی نشان داد که فروش سرم دو برابر شده است؛ چرا باید این اتفاق رخ دهد؟. ظاهرا مشکلاتی در زمینه تجویز و درمان و بخش سرپایی درمانگاهها وجود دارد. همچنین در اعمال جراحی الکتیو و غیر ضروری مانند زیبایی، اعمال جراحی چاقی، لاغری و... که با توجه به کاهش کرونا، افزایش یافتهاند، استفاده از سرم وجود دارد. بنابراین در مجموع میزان مصرف سرم در کشور افزایش یافته است.
دارایی با بیان اینکه ظرفیت تولید سرم در کشور بالاست و شرکتهای تولیدکننده سرم بدون وقفه و بدون تعطیلی به صورت سه شیفت کار میکنند، گفت: ما باید این مصرف را مدیریت کنیم. همانطور که پیش از این نیز اعلام کردم در طرح دارویاری بحث اصلاح الگوی مصرف دارو و تجویز و مصرف منطقی دارو در دستور کار است. یکی از موارد آن هم شامل همین بحث سرم است که باید به آن پرداخته و این معضل را حل کنیم.
وی گفت: برای ما قابل قبول نیست که در یک درمانگاهی ۷۰ نفر در نوبت تزریق سرم هستند. یعنی برایشان سرم تجویز شده و در انتظار تزریق سرم هستند. این میزان تجویز و مصرف قابل قبول نیست. باید توجه کرد که ما تامین سرم از محل تولید داخل را با حداکثر توان انجام میدهیم و حتی از مسیر واردات هم تامین سرم را انجام میدهیم، اما مشکل در تولید نیست و من این وضعیت را به عنوان کمبود سرم تلقی نمیکنم، بلکه بیش مصرف است و باید کنترل شود.
دارایی درباره بحث کمبود آنتیبیوتیکها به ویژه آنتیبیوتیکهای مربوط به کودکان نیز گفت: بحث کمبودی که در آنتیبیوتیکها اتفاق افتاد، به مشکلاتی در مواد اولیه، قیمتگذاری و همچنین قیمت مواد جانبی مهم در شربتهای آنتیبیوتیک مانند قیمت شکر، قیمت شیشه جهت بستهبندی و... بوده است که در حال حاضر این مشکلات را رفع کردیم و تولید کافی آنتیبیوتیکها انجام شده و انشاءالله به زودی این داروها وارد بازار میشوند./
نظر شما :