تعیین چند داروخانه برای عرضه داروهای بیماران خاص در استان مرکزی
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو، علیرضا امانی شامگاه شنبه در کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی با اشاره به افزایش بیماریهای تنفسی و گوارشی در استان، اظهار داشت: بعد از فروکشکردن کرونا برای نخستین بار مدارس باز شده و به جهت تجمعات بیشتر دانشآموزان و برداشته شدن محدودیتها همچنین با پایان تابستان و بازگشت سفرهای زیارتی شاهد افزایش بیماریهای گوارشی و تنفسی بودیم و در آمار بهدست آمده بیمارستان امیرکبیر نسبت به سال گذشته 60 درصد تا 70 درصد تعداد مراجعات افزایش داشته است.
وی افزود: با توجه به کاهش شیوع بیماری کرونا شاهد افزایش عملهای جراحی هستیم که استفاده از سرم نیز افزایش داشته است که برای جلوگیری از این امر نیاز بود مصرف دارو مدیریت شود و کمبود سرم کشوری بود و ربطی به استان نداشت، اما با هماهنگی معاونت غذا و دارو سعی شد کمترین تنش در استان ایجاد شود، ضمن این که ظرفیتهای دریافت شده تقسیمبندی و اولویتبندی میشود و استان مرکزی جزو استانهایی بوده که کمترین مشکل را در این زمینه داشته است و برخی از استان عملهای جراحی محدود شده بود، اما این محدودیت از سوی استان مرکزی اعمال نشد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: در دو سال اخیر اکثر آنتیبیوتیکها مصرف نشده است و تاریخ مصرف بسیاری از آنها رو به اتمام است، همچنین بسیاری از کارخانجات به سمت تولید آنتیبیوتیک نرفتهاند، اکثر کارخانههای داروسازی تغییر قیمت داشتند در صورتی که با افزایش قیمت دو هفته است که موافقت شده و این سبب شد تولید خود را کاهش دهند و الان تولید در حال افزایش است و تمام تلاش ما بر این است مشکلی برای استان ایجاد نشود.
امانی بیان کرد: یکی از مشکلات استان تعدادی از شرکتهای پخش دارو در اراک نمایندگی ندارند و مجبور هستیم از نمایندگی آنها در قم خریداری کنیم، ولی این قول دریافت شده است که سه شرکت قم در استان مرکزی نیز نمایندگی داشته باشند.
وی تصریح کرد: در مورد بیماران خاص استان هیچ گونه امکاناتی ندارد و تابع سیستم کشوری است و چند داروخانه برای داروهای بیماران خاص مشخص شده و کمبودی در این زمینه وجود ندارد، اگر مشکلی هم باشد ربطی به استان ندارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: با همت دولت سیزدهم در مهار بیماری کرونا میتوان گفت جزو کشورهایی هستیم که این بیماری کنترل شده است و مدتها مرگ و میر در این زمینه وجود ندارد و بستری کرونا در استان به زیر 10 نفر رسیده و امید است با کمک استاندار و معاونان مربوطه کمترین مشکل را در زمینه تامین دارو داشته باشیم.
امانی خاطرنشان کرد: سهیمه داروی ساوه و خمین از استان جدا است و میتوانیم اعلام کنیم کاری با ساوه و خمین نداریم، اما به این صورت نبوده و هر مشکلی که در تهیه سرم و دارو داشتند کمک شده است.
وی ادامه داد: به جهت تغییر هوا در ابتدای صبح و آخر شب نیاز است مردم پوشش مناسبی داشته باشند تا دچار بیماری جدید نشوند همچنین رعایت بهداشت فردی در مدارس، تهویه مناسب در مدارس، مصرف میوه و ماهی تازه، عدم مصرف خودسرانه آنتیبیوتیک توجه شود و با شروع نخستین علائم مراجعه به پزشک داشته باشند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: مشکلات ارزی برای تولیدکنندگان دارو وجود دارد و اگر قرار باشد استانی دچار مشکل کمبود دارو باشد به جهت پیگیریهای مکرر از سوی علوم پزشکی حتما استان مرکزی جزو استانهایی است که با کمترین مشکل در این زمینه مواجه میشود، همچنین بیماران در صورت کمبود دارو میتوانند از طریق شماره 199 آگاهی لازم را برای دریافت داروی مورد نیاز خود دریافت کنند.
کمترین نفوذ بیمهای در شهرستان شازند، کمیجان و خنداب
روحالله سهرابی، مدیر درمان سازمان تامین اجتماعی استان مرکزی نیز در این نشست، اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیردولتی است که بر اساس قانون موظف به ارائه خدمات درمانی رایگان در مراکز درمان به بیمه شدگان تامین اجتماعی است، شهرستان شازند، کمیجان و خنداب کمترین نفوذ بیمهای وجود دارد و به طور کلی استان مرکزی یکی از استانهایی است که بیشترین بیمه شدگان تامین اجتماعی با 68 درصد را داراست، اما شهرستان شازند با 120 هزار نفر جمعیت فقط 49 درصد تحت بیمه پوشش نفوذ بیمهای هستند و بیش از 50 درصد از بیمههای روستایی استفاده میکنند.
وی افزود: براین اساس مقرر شد ارائه خدمات دولتی حتی به بیمهشدگان غیر از تامین اجتماعی ارائه شود و وزارت بهداشت موظف شد نیروی متخصص را برای بیمارستان تامین اجتماعی تامین کند.
مدیر درمان سازمان تامین اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: تنها شهرستانی که در استان مرکزی که پزشکان هیچ استقبالی حتی برای تاسیس مطب هم ندارند، شازند است، یعنی تنها متخصص در شازند متخصص داخلی است و به علت نزدیکی به مرکز استان حتی در بخش خصوصی در شهرستان شازند ضعیف هستیم و این مشکل با وزیر بهداشت مطرح شده و قول تامین نیرو اخذ شده است.
سهرابی بیان کرد: تنها مرکز درمانی تامین اجتماعی در کل کشور درمانگاه ابن سینا است و هیچ مرکزی حتی در بیمارستان میلاد داروخانه شبانهروزی وجود ندارد و داروخانههای بیمارستانها و مراکز تامین اجتماعی در دو شیفت فعالیت دارند، بر اساس دستور مدیرعامل سازمان مقرر شد داروخانه به صورت شبانهروزی و بدون مسئول سازمان شود، بنابر این تمام تلاش ما بر این است شهرستان شازند بتواند خدمات درمانی خوبی را دریافت کند.
20 مورد مشکوک به آبله میمون در استان مرکزی
علی علیمحمدی، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در این نشست نیز اظهار داشت: بیماری وبا چالش بسیاری به ویژه بعد از بازگشت زائران به استان برای دانشگاه علوم پزشکی ایجاد کرد و متاسفانه 3 یا 4 مورد مثبت در استان شناسایی و بستری شدند و با درمان به موقع مشکل برطرف شد، همچنین نگرانی برای انتشار وسیع بیماری وبا وجود داشت که باز از این جهت نگرانی وجود ندارد.
وی افزود: در خصوص بیماری آئدس گزارش مثبت در سه بیماری آئدس وجود نداشته است، براساس آمار کل کشور در شش ماهه نخست 177 مورد شناسایی شده است که در استان حدود 4 مورد بود که 2 مورد تایید شده نهایی و یک مورد تایید شده ساوه و یک تایید شده نهایی از محلات و یک تایید شده در اراک بوده است، همچنین موارد مشکوک وجود داشت که در نهایت مورد تایید قرار نگرفت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: منبع اصلی بیماری آئدس استان خوزستان و گلستان است که بیماری تب دانگ بسیار شبیه آنفولانزا و کرونا بود که در نیمه دوم مرداد به شدت درگیر بودیم و مورد مثبتی از تب دانگ در استان وجود نداشت ولی در کل کشور یک تا دو مورد گزارش فوتی وجود داشته است.
علیمحمدی بیان کرد: بیماری آبله میمونی حدود 51 سال قبل در بین میمونهای علوم آزمایشگاهی دانمارک شناسایی شد و در سال 2022 وارد برخی از استانهای کشور شد که در کشور یک تا دو مورد گزارش مثبت وجود داشت که بیماری آبله میمون از طریق انسان به انسان، حیوان به انسان، تماس یا واسطه به انسان منتقل میشود.
وی ادامه داد: آزمایشگاه امام رضا(ع) در همه بیماریهای ویروسی با استفاده از دستگاههای مجهز و نیروی انسانی مجرب پیشقدم است و میتوان گفت بعد از انستیتو پاستور و دو دانشگاه دیگر آزمایشگاه امام رضا(ع) به عنوان آزمایشگاه مورد قبول است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: بررسی 20 مورد مشکوک به آبله میمون در استان وجود داشته است که نتایج منفی بوده است.
نظر شما :