روند توزیع آنتی‌بیوتیک در استان مرکزی تا پایان هفته بهبود می‌یابد

۲۵ مهر ۱۴۰۱ | ۱۲:۴۸ کد : ۲۹۸۸۴ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۴۴۴
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: کمبود آنتی بیوتیک یک مشکل کشوری است و تا پایان هفته روند توزیع آن در استان مرکزی بهبود می یابد.
روند توزیع آنتی‌بیوتیک در استان مرکزی تا پایان هفته بهبود می‌یابد

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک؛ دکتر عباس علیمرادیان در گفت و گو با ایسنا، در خصوص وضعیت تامین برخی از اقلام دارویی و سرم در استان مرکزی اظهار کرد: کشور و به تبع آن استان مرکزی با کمبود سرم مواجه است چراکه به شدت با افزایش مصرف روبرو شدیم، اما با رایزنی های انجام شده سعی شد که سرم از بخش های مختلف تامین شود و جلوی قاچاق معکوس و بازار سیاه گرفته شد.

وی با بیان اینکه در برخی از نقاط کشور، سرم تا قیمت ۱۰۰ هزار تومان خرید و فروش شد، اما خوشبختانه با چنین اتفاقی در استان مرکزی روبرو نبودیم، گفت: از منابع مختلف سرم مورد نیاز برای بیمارستان ها تامین شده و سعی بر این است که سهمیه بندی مناسبی در توزیع صورت گیرد، در ابتدای امر بیمارستان های دولتی، سپس بیمارستان های خصوصی، داروخانه های شبانه روزی، مراکز جامع سلامت و در نهایت داروخانه های خصوصی در پروسه تامین سرم قرار گرفتند.

علیمرادیان با اشاره به اینکه در این حوزه سهمیه بسیار خوبی برای استان مرکزی اختصاص یافت، افزود: کمبود وجود دارد، اما بیماران می توانند با نسخه پزشک نیاز خود به سرم را تامین کنند.

وی در خصوص کمبود آنتی بیوتیک در داروخانه های استان تصریح کرد: تامین آنتی بیوتیک در واقع یک مشکل کشوری است، پس از کرونا و کاهش مصرف آنتی بیوتیک خوراکی، خط تولید چندین کارخانه تولید آنتی بیوتیک تعطیل شد و این امر باعث کمبود این قلم دارویی شده است، البته با تلاش صورت گرفته مواد اولیه مورد نیاز خطوط تولید تامین شده، اصلاح قیمتی که نیاز بود، انجام خواهد شد و به زودی این مشکل کشوری رفع می شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: برای جبران این کمبود در استان، سعی شد که از شرکت های مختلف دارویی آنتی بیوتیک ها تامین شود که در گام نخست نیاز بیمارستان ها تامین شد و سپس داروخانه های شبانه روزی و داروخانه های نزدیک به بیمارستان های اطفال تحت پوشش قرار گرفتند چراکه آنتی بیوتیک خوراکی عموما برای اطفال تجویز می شود.

وی با بیان اینکه قطعا تا پایان هفته جاری، روند توزیع این قلم دارو در استان بهبود می یابد، افزود: آنتی بیوتیک در حال حاضر فقط با نسخه توزیع می شود و داروخانه ها به هیچ عنوان آنتی بیوتیک بدون نسخه عرضه نمی کنند.

علیمرادیان در خصوص گران شدن اقلام دارویی اظهار کرد: طرح دارویار از تیرماه اجرایی شد چراکه قیمت داروها واقعی نبود و تولید اقلام دارویی برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی نداشت. پس از حذف ارز ترجیحی دست تولیدکننده باز شده است و می تواند از منابع مختلف، مواد اولیه مورد نیاز خود را تامین کند، در این شرایط دارو گران می شود، اما مبلغی که مردم به عنوان هزینه دارو پرداخت می کنند افزایش نمی یابد، چراکه بیمه ها این افزایش قیمت را متقبل می شوند، اما اگر کسی به شکل آزاد دارو تهیه کند، قطعا باید مبلغ بیشتری پرداخت کنند.

وی در خصوص شیوع آنفلوآنزا در فصل سرد سال بیان کرد: دو سال درگیر کرونا بودیم و مدارس غیرحضوری بودند، اما با بازگشایی مدارس و کاهش سطح رعایت پروتکل های بهداشتی اعم از استفاده از ماسک، انتظار شیوع آنفلوآنزا می رود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: توقع می رفت که آموزش و پرورش با بازگشایی مدارس درخصوص رعایت بهداشت مدارس کمک بیشتری می کرد، اما به هرحال این روند به خوبی انجام نگرفت و احتمال ابتلا به آنفلوآنزا به مانند هرسال وجود دارد. البته آنفلوآنزای ویروسی درمان خاصی ندارد و با سرم تراپی و استفاده از مایعات قابل کنترل است مگر اینکه بیماری عفونی شود و نیاز به آنتی بیوتیک باشد، البته واکسن آنفلوآنزا در داروخانه ها موجود است و افراد می توانند در صورت داشتن مشکلی خاص یا حساسیت، واکسن را تزریق کنند.

انتهای پیام

کلیدواژه‌ها: روند توزیع آنتی‌بیوتیک معاون غذا و دارو اراک


نظر شما :