استاندار مرکزی بر برخورد قاطعانه با اخلالگران توزیع دارو تاکید کرد
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراکغ «فرزاد مخلصالائمه» روز شنبه در نشست ستاد مدیریت کرونا استان مرکزی، افزود: دستگاه قضا با افرادی که در حوزه دارو به دنبال منافع شخصی هستند و به کسب درآمد از ناحیه فروش دارو می اندیشند به شدت برخورد کند.
وی اظهار داشت: اکنون شرایط استان مرکزی در تهیه و توزیع داروهای ویژه سرماخوردگی فصلی و آنفلوانزا نسبت به سایر استانها مطلوب است و این مهم باید با مدیریت مناسب ادامه یابد.
استاندار مرکزی بیان کرد: آنفلوانزا بیماری ویروسی و واگیردار است که شیوع آن بیشتر در فصل پائیز و بازگشایی مدارس است، بنابراین ضمن جدی گرفتن دستورالعملهای بهداشتی از سوی مردم، دستگاههای متولی باید نسبت به توزیع داروهای ویژه این بیماری توجه جدی داشته باشند.
مخلص الائمه در خصوص تصمیم برای تعطیلی مدارس با توجه به شیوع آنفلوانزا نیز گفت: این تصمیم براساس شرایط کشور از طریق ستاد ملی کرونا اتخاذ خواهد شد و مهمترین راهکار باید در حوزه پیشگیری و مقابله باشد تا از مرحله اوج بیماری عبور شود.
وی افزود: لازم است ظرفیت رسانه ملی و فضای مجازی برای آموزش خانوادها در پیشگیری از آنفلوانزا استفاده شود و شهرستانهای ساوه و خمین که دانشکده پزشکی مستقلی از مرکز استان دارند برای تامین دارو اقدامات لازم را انجام دهند.
استاندار مرکزی به استفاده صحیح از داروها اشاره کرد و گفت: باید آگاهی لازم به خانواده ها داده شود تا از مصرف خودسرانه دارو که عوارض جدی برای سلامت به همراه دارد، پرهیز کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در حال حاضر شیوع ویروس آنفلوآنزا در استان مرکزی به خصوص بین کودکان روند افزایشی دارد و میزان ورودی به بیمارستانها و مراکز درمانی رو به افزایش است، اما تاکنون مورد فوتی ناشی از این بیماری در استان گزارش نشده است.
دکتر «محمد امانی» افزود: تلفیق آنفلوانزا با کرونا اقدامات درمانی را سخت کرده و خانواده ها نیز به محض کوچکترین علایم سرماخوردگی از پزشک معالج درخواست آنتی بیوتیک می کنند که نیاز نیست و عوارض مصرف آن برای سلامت خطرناک است.
وی اظهار داشت: اکنون میزان سرم و داروهای آنتی بیوتیک در استان مناسب است و لازم است پزشکان از تجویز غیرضروری و مردم از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیکها خودداری کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: پیشبینیهای لازم برای تامین سرم و انواع دارو در استان مرکزی از ماه گذشته اندیشیده شد و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
دکتر امانی افزود: ممکن است در اواسط آبان ماه شیوع سرماخوردگی فصلی در استان وارد اوج شود که باید اقدامات لازم از جمله پیشگیری و رعایت دستورالعمل های بهداشتی مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه توزیع دارو خارج از سیستم ممنوع است، اظهار داشت: انبار احتکار ۲ هزار سرم در استان شناسایی شده و برخورد با متخلفان در دستور کار قضایی قرار گرفته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: هشت درصد سهمیه دارویی استان مرکزی متعلق به شهرستانهای ساوه و خمین است که دانشگاههای علوم پزشکی این شهرستانها باید نسبت به جذب سهمیه خود اقدام کنند.
نظر شما :