ذخایر دارویی کشور در شرایط پایدار/سرم، دیفن‌هیدرامین و دگزامتازون در صدر داروهای تجویزی

۳۰ بهمن ۱۴۰۱ | ۰۸:۱۵ کد : ۳۲۴۹۶ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۳۴۲
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ذخایر دارویی کشور در مقایسه با سه ماه گذشته در وضعیت پایداری قرار دارد، بطوریکه بیش از ۶۰ درصد اقلام دارویی بیش از ۶ ماه موجودی مناسبی دارند.
ذخایر دارویی کشور در شرایط پایدار/سرم، دیفن‌هیدرامین و دگزامتازون در صدر داروهای تجویزی

به گزارش ایفدانا، دکتر سید حیدر محمدی در اجلاس معاونان غذا و داروی کشور که در یزد برگزار شد، گفت: جلسات خوبی درخصوص بودجه دارو در کمیسیون تلفیق برگزار و ادامه برنامه‌ریزی ها به صحن مجلس منوط است که خوشبختانه اکثر بندهای پیشنهادی وزارت بهداشت تصویب شده است.


وی افزود: در بند《واو》بودجه دارو به سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد داده شده بود، قیمت‌گذاری دارو به شورای عالی بیمه سلامت واگذار شود که موضوع خطرناکی بود و اگر قیمت گذاری از سازمان غذا و دارو خارج و به شورای عالی بیمه داده می‌شد، عملا قیمت گذاری انجام نمی‌شد و نتایج آن به صورت کمبودهای دارویی مشهود می‌شد؛ چراکه شورای عالی بیمه ساختار پیچیده‌ای دارد و شاید هر سه چهار ماه یکبار جلسه‌ای تشکیل شود و اینکه اگر اقلام دارویی و تجهیزات در آنجا مورد بررسی قرار گیرد و بعد از آن به تصویب هیئت وزیران برسد پروسه طولانی می شد.

وی یکی از چالش‌ها در حوزه کمبود دارو را تامین نقدینگی شرکت‌ها عنوان کرد و گفت: با پیگیری‌های انجام شده، بخشی از نقدینگی از طریق تسهیلات بانکی تامین شد و برای تامین مابقی نیز رایزنی‌ها انجام شده است ولی نتیجه ای حاصل نشده است.

معاون وزیر بهداشت از وضعیت مناسب ذخایر دارویی در کشور خبر داد و افزود: نسبت به سه ماه گذشته توانستیم ذخایر پایدار دارویی را در کشور ایجاد کنیم. بیش از ۶۰ درصد اقلام دارویی، ذخایر بیش از ۶ ماه موجودی دارند.


افزایش ۴ برابری تامین داروی بیهوشی/تولید داروی بیهوشی برای اولین‌بار

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: در تلاش هستیم ۴ درصد اقلام دارویی که موجودی آن‌ها کمتر از یک ماه است را به سه ماه افزایش دهیم. بخشی از کمبود آنتی بیوتیک خوراکی هم به وسیله واردات جبران شد و در حال حاضر ذخیره خوبی تا پایان سال و فصل بهار سال آینده داریم.

وی با اشاره به چهار برابر شدن میزان واردات دارو‌های بیهوشی گفت: افزایش مراجعه بیماران به مراکز درمانی و افزایش عمل‌های جراحی از دلایل افزایش مصرف این داروهاست. دارو باید به صورت منطقی توسط پزشکان تجویز شود تا مصرف نیز منطقی باشد.

محمدی با اشاره به اینکه طی دو ماه و نیم گذشته ماهانه به صورت میانگین ۲۰ میلیون سرم در بازار توزیع شده است، عنوان کرد: با این وجود هنوز سرم در برخی مراکز خصوصی به‌صورت کنترل شده توزیع می‌شود، همچنین در گذشته میزان تامین  ماهانه پروپوفول ۲۰۰هزار عدد بود اما در حاضر این عدد به ۸۰۰ هزار رسیده و هنوز نیاز بازار برطرف نشده است.


معاون وزیر بهداشت همچنین از تولید تعدادی داروی بیهوشی برای اولین بار در کشور خبر داد و خاطر نشان کرد: بر این اساس، دغدغه در حوزه کمبود دارویی مرتفع خواهد شد.


رونمایی از داروهای بیماران خاص تولید داخل


محمدی با تأکید بر اینکه در حال حاضر هیچ نگرانی در تامین دارو نداریم، اظهار کرد: پیش بینی می‌کنیم ذخایر دارویی تا پایان سال چندین برابر شود و مردم در تامین دارو آسوده خاطر باشند.

وی وضعیت دارو‌های شیمی درمانی و انکولوژی را مناسب عنوان کرد و ادامه داد: اکثر دارو‌های این بیماران تولید داخل هستند و در هفته آینده نیز از تعداد زیادی از دارو‌هایی که در یک ماه گذشته تولید شده اند رونمایی خواهد شد.


ارائه آمار مصرف داروها به‌صورت مستند

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه آمار مصرف انواع داروها از سوی سازمان به‌صورت مستند براساس داشبورد اطلاعاتی سامانه تیتک اعلام می‌شود، گفت:  میزان مصرف درخصوص سرم و داروهایی مثل پروپوفول بالاست، همچنین مصرف داروهایی مانند آموکسی سیلین ۳ برابر، آزیترومایسین ۱۰ برابر و کواموکسی کلاو نسبت به اول سال ۲۰ برابر شده است، داروهایی مانند سرم سدیم کلراید، دیفن‌هیدرامین و دگزامتارون در صدر داروهای تجویزی پزشکان بوده است.

کلیدواژه‌ها: ذخایر دارویی شرایط پایدار


نظر شما :