۶ اشتباه خطرناک حین مصرف دارو

۰۳ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۸:۴۲ کد : ۳۲۵۹۳ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۲۱۰۸
برخی از عادت‌های نامناسب در حین خوردن دارو باعث می‌شود که کارایی و تأثیر دارو از بین برود و همچنین عوارض جانبی آن بیشتر شود. با ما باشید تا با چند نمونه از این عادت‌های نامناسب آشنا شده و آن‌ها را انجام ندهید.
۶ اشتباه خطرناک حین مصرف دارو

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک؛ اگر خواسته یا ناخواسته، هنگام مصرف دارو عادت دارید که قرصتان را له کنید یا اینکه آن را با یک لیوان نوشابه میل کنید بدانید سخت در اشتباهید. برخی از عادت‌های نامناسب در حین خوردن دارو باعث می‌شود که کارایی و تأثیر دارو از بین برود و همچنین عوارض جانبی آن بیشتر شود. با ما باشید تا با چند نمونه از این عادت‌های نامناسب آشنا شده و آن‌ها را انجام ندهید.

 

قبل از خوردن قرص آن را می‌کوبید

بسته به نوع قرص تأثیر کوبیدن و له کردن آن فرق می‌کند. له کردن برخی از قرص‌ها روی خاصیت و اثرگذاری آن‌ها تأثیر منفی می‌گذارد. پوشش یک دارو متناسب با نوع هضم آن انتخاب می‌شود و روی تأثیرگذاری آن اثر دارد. له کردن آن می‌تواند به بروز عوارض جانبی از یک معده درد ساده تا زخم معده و بی‌اثری قرص شود. اگر در بلع دارو مشکل دارید می‌توانید آن را به قسمت‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. برای بچه‌های زیر 6 ماه به جای قرص شربت‌های جایگزین وجود دارد.

 

 

قرص را بعد از غذا می‌خورید

اگر پزشک معالجتان دارویی تجویز کرده است که باید بین غذا مصرف کنید بی‌دلیل نیست. این کار برای کاهش خطر عوارض جانبی دارو است. زمانی که دارویی مصرف می‌کنید امکان دارد که به مخاط معده بچسبد و باعث بروز مشکلاتی شود. برای مقابله با بروز چنین مشکلاتی لازم است که دستور مصرف دارو را رعایت و آن را در بین غذا مصرف کنید. البته لازم است که برخی از داروها مانند داروهای ضد اسید، بعد از غذا مصرف شود تا از بالا آمدن اسید معده جلوگیری شود. در نتیجه لازم است که طریقه‌ی مصرف دارو را به دقت سوال و طبق آن مصرف کنید.

 

قبل از خوردن کپسول دل و روده‌ی آن را بیرون می‌ریزید

باز کردن کپسول و حل کردن پودر آن در آب به هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود. شکل ژلاتینی کپسول‌ها نقش مهمی در شیوه‌ی آزاد شدن محتویات آن در بدن دارد. بدون کپسول، پودر داخل آن بی‌واسطه وارد معده می‌شود و این خطر وجود دارد که با ترشحات معده در آمیخته و فاسد شود. در نتیجه امکان دارد اثر دارو کاهش پیدا کند.

 

دارویتان را با آب‌های گازدار یا نوشابه می‌خورید

بدانید که نباید دارو را با هر مایع و نوشیدنی مصرف کنید. بهترین نوشیدنی برای مصرف دارو آب است. به خاطر این که یک مایع خنثی است. توجه داشته باشید که نوشابه‌ها جزو نوشیدنی‌های گازدار هستند. حل شدن دارو در این نوشیدنی‌ها باعث افزایش حالت اسیدی آن می‌شود. توجه داشته باشید که نوشابه‌ها حاوی میزان زیادی قند نیز هستند که برای افراد دیابتی توصیه نمی‌شود.

لازم است که برخی از داروها مانند داروهای ضد اسید، بعد از غذا مصرف شود تا از بالا آمدن اسید معده جلوگیری شود

 

باید بدانید که مصرف آب‌های گازدار برای افرادی که از فشارخون بالا رنج می‌برند توصیه نمی‌شود. داروها حاوی نمک هستند و مصرف آن‌ها با آب گازدار احتمال افزایش آن را بیشتر و بیشتر می‌کند.

 

علاوه بر این باید بدانید که الکل بیش‌ترین آسیب را به بدن و اثرگذاری دارو میزند. چون متابولیسم دارو را تغییر داده و اثر آن را به طور چشمگیری افزایش و یا کاهش می‌دهد.

 

دارویتان را هر وقتی که دلتان می‌خواهد مصرف می‌کنید

به عقیده‌ی محققان انگلیسی، ساعتی که قرصی مصرف می‌کنیم روی میزان آن در خون تأثیر می‌گذارد. برای تجزیه تحلیل غلظت مولکول‌های موجود در خون، سوخت و ساز گروهی از شرکت‌کننده‌ها را بعد از یک شب خواب نرمال و همچنین بعد از یک شب‌زنده‌داری مورد بررسی قرار دادند. محققان متوجه شدند که 27 ترکیب شیمیایی در خون شرکت‌کننده‌هایی که نخوابیده بودند غلظت بیشتری داشت. به عقیده‌ی محققان ساعت بیولوژیکی زمانی که دارو مصرف می‌شود اهمیت دارد.

 

قبل از پایان درمان، مصرف آن را قطع می‌کنید

سرماخوردگی، آنژین، سینوزیت یا غیره. گاهی پیش می‌آید در حین بیماری احساس بهبودی می‌کنید و قبل از اینکه مقدار داروهای تجویزی تمام شود آن‌ها را کنار می‌گذارید. توجه داشته باشید که نمی‌شود این کار را در خصوص تمام داروها انجام داد. در مورد برخی از داروهای مانند داروهای تسکین‌دهنده‌ی سردرد، تب بر یا ضدالتهاب ها می‌توانید با دیدن تسکین علائم بیماری و بهبودی، مصرف آن‌ها را قطع کنید؛ اما هیچ‌وقت سعی نکنید که مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها را نصفه رها کنید. این داروها جزو داروهایی هستند که حتماً باید تا آخر مصرف شوند. چون ضدعفونی‌کننده هستند و هدف از مصرف آن‌ها از بین بردن باکتری‌هاست. زمانی که در مصرف آن‌ها وقفه ایجاد می‌کنید و سپس مصرف آن‌ها را از سر می‌گیرید تأثیر آن‌ها را از بین برده‌اید و بدنتان نسبت به اثر آن‌ها مقاوم می‌شود.

کلیدواژه‌ها: اشتباه مصرف دارو


( ۱۹ )

نظر شما :