توزیع نان کامل/ لیست نانوایی های منتخب تولید و عرضه نان کامل
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو،به گفته کارشناس مسئول اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک، نان کامل میتواند حلقه گمشده از زنجیره سلامت غذایی باشد که در شیراز تلاش شده تا بار دیگر به سفره غذایی مردم باز شود.
مهندس مختاری با اشاره به توزیع نان کامل در استان مرکزی گفت: غلات، یکی از اساسیترین منابع تامین انرژی روزانه ما محسوب میشود که با به کار رفتن در تولید نان، انرژی اصلی دست کم دو وعده مهم روزانه ما را در ایران به خود اختصاص میدهد.
او با بیان اینکه در دهههای گذشته با وجود اهمیت نان در سفر غذایی مردم کشور، کیفیت این ماده غذایی به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است، توضیح داد: در تولید بخشی از نان مصرفی، از آرد کم سبوس استفاده میشود که گاهی همراه با فرآیند تخمیر ناقص تولید میشود، این در حالی است که در دستورالعملهای رژیمی مربوط به ۲۰۲۰ - ۲۰۱۵ توصیه شده که ست کم ۵۰ درصد از غلات مصرفی روزانه باید از نوع غلات کامل باشد؛ به این معنی که اجزایی از آن حذف نشده باشد.
کارشناس مسئول اداره نظارت بر مواد غذایی ادامه داد: مفهوم این توصیه در عمل این است که ما نیز مانند گذشتگانمان برای تولید نان کامل باید تلاش کنیم و آن را به سبد غذایی ایرانیان برگردانیم و منظور از نان کامل نانی است که از آرد کامل تولید میشود.
مهندس مختاری اظهار کرد: آرد کامل حاوی تمام اجزای دانه است و منبع غنیتر از اسیدهای «فنولیک» مثل «فرولیک اسید» و «کافئیک اسید»، همچنین «فیتات»، ویتامین E، «سلنیوم» و ترکیبات آنتی اکسیدانی دیگر نسبت به آرد سفید و آردهای سبوسدار است این خود میتواند دلیل مهمی بر اثرات سلامتی بخش نان کامل باشد.
او با بیان دیگر مزایای مصرف نان کامل به کاهش کلسترول پلاسما و کبد، کاهش جذب کلسترول، مهار تجمع پلاکتی، بهبود استقامت فیزیکی، تاخیر در فرآیند پیری، بهبود توان باروری، پیشگیری از ابتلا به سرطان ها، کاهش خطر سکتههای قلبی، کاهش خطر استرس اکسیداتیو و در نتیجه کاهش خطر بیماریهای قلبی-عروقی، کاهش دیابت نوع ۲، کاهش چاقی و کاهش خطر مرگ و میر اشاره کرد.
کارشناس مسئول اداره نظارت بر مواد غذایی نکته مهم دیگر در تولید نان کامل را تهیه صحیح و اصولی این نان و تخمیر آرد عنوان کرد تا با کاهش میزان «فیتات»، اثرات مخرب آن بر جذب املاح کاهش یابد و بدن از منبع غذایی غنی تری بهرهمند شود.
مختاری با تاکید بر اهمیت مصرف نان کامل در سلامت عمومی جامعه، این امر را مستلزم ایجاد زمینههای دسترسی مردم به این محصول سلامت محور عنوان کرد که در استان، این امر پیگیری شده است و گفت: در این راستا با حمایت استاندار مرکزی و پیگیریهای مکرر اداره کل غله و خدمات بازرگانی و معاونت غذا و دارو، همراهی اتحادیه نانوایان اراک، فرماندار و سایر ارگانهای دولتی مرتبط، برای نخستین بار در کشور، طرح تولید نان کامل به مرحله اجرا رسید.
به گفته این کارشناس تغذیه، هم اکنون در سطح استان مرکزی، نان کامل با قیمت یارانهای عرضه میشود.
او با اشاره به این موضوع که تهیه نان کامل سختتر و نیازمند زمان پخت بیشتر، زمانتخمیر بیشتر و هزینه کارگری بیشتر است، افزود: بر همین اساس قیمت نان کامل بسیار بیشتر خواهد بود، اما با حمایت مسوولان استان مرکزی تلاش شده است که این نان با قیمت مناسب در اختیار مردم شهر اراک قرار گیرد.
نظر شما :