کمبود برخی از داروهای چشمی در استان مرکزی مرتفع شد
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، کمبود برخی داروها در اُستان وجود دارد ولی کمبودها با توزیع دارو در روزهای پیش رو از بین خواهد رفت و قطره چشمی "بتامتازون" نیز در بین داروخانههای استان توزیع شده است.
وی بر آگاهی بخشی در خصوص قارچ چیده شده در بهار تاکید کرد و یادآور شد: بهار فصل رویش قارچهای طبیعی در استان است و توصیه میشود هماستانیها از مصرف خوراکی قارچهای خودرو و سمی در طبیعت اُستان که میتواند باعث نارسایی کبد، بستری شدن در بیمارستان و در موارد حاد منجر به مرگ شود، خودداری کنند.
دکتر ناظری توصیه کرد: از مصرف قارچهای خودرو به ویژه قارچهایی که در کنار تنه درختان میرویند و یا قارچهای که به صورت فلهای جمعآوری میشوند خودداری شود و باید توجه داشت نمیتوان انواع خوراکی قارچ از انواع سمی را تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه تشخیص داد.
مدیر اداره داروی استان تصریح کرد: سموم موجود در قارچهای سمی، مقاوم به گرما است و فرآیندهای آمادهسازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نمیباشد و مصرف قارچها توسط پرندگان و سایر جانوران، نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.
وی خاطرنشان کرد:در صورت بروز مسمومیت انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها امکان درمان موفقیتآمیز را افزایش میدهد و هرگونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار میشود.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو ، مسمومیت با مصرف قارچهای سمی طیف وسیعی از علایم بالینی از جمله اختلالات گوارشی مانند تهوع، استفراغ، اسهال، دردهای شکمی، زردی چشم، یرقان وهمچنین اختلالات متابولیک شامل کاهش قند خون، اختلالات هورمونهای تیروئیدی و اختلالات عصبی منجر به تشنج، بیقراری، توهم و همچنین اختلالات کلیوی را بروز میدهد.
نظر شما :