معاون غذا و دارو اراک تاکید کرد:
مضرات استفاده از کالای قاچاق برای مردم اطلاع رسانی شود
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دکتر عباس علیمرادیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در سالروز صدور فرمان مقام معظم رهبری گفت: اکنون در دهه پنجم انقلاب اسلامی و با عنایت به بیانیه مهم و راهبردی توسط مقام معظم رهبری و با استعانت از خداوند متعال و در اجرای فرمان سیاست ها و رهنمودهای ابلاغی معظم له در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اقتصاد مقاومتی، سبک زندگی ایرانی- اسلامی و با تاکید بر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ همواره دانشگاه های علوم پزشکی نقش بسیار مؤثری در امر پیشگیری و مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور ایفا می کنند.
معاون غذا و دارو در مورد اثرات زیانبار قاچاق کالاهای سلامتمحور و خطرات استفاده از فرآوردههای قاچاق و غیرمجاز گفت: با توجه به گسترش روزافزون قاچاق محصولات سلامتمحور و مواجهه شهروندان با این محصولات غیربهداشتی، مطمئناً بخشی از این افراد با مشکلات و عوارض ناشی از مصرف محصولات غیرمجاز مواجه شده اند که متأسفانه علت اصلی مصرف محصولات سلامتمحور قاچاق و تقلبی، «ارزانی» آنها است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اراک همچنین افزود: مصرف محصولات سلامتمحور قاچاق و یا تقلبی باعث بروز عوارضی نظیر آلرژی و حساسیت، سوزش در محل مصرف، کهیر. کچلی، آکنه، عفونت و حتی کوری، صدمات کبدی و سرطان میشود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه به برخی دیگر از پیامدهای منفی پدیده شوم قاچاق در سطح کلان اشاره کرد و گفت: پایین آمدن ظرفیت نگهداری کالا و سرانجام ورشکستگی صنایع داخلی کوچک و بزرگ، افزایش قانونشکنی و اشاعه برخی امراض به جهت قاچاق کالاهای غیربهداشتی و غیراستاندارد به کشور مثل لوازمآرایشی و بهداشتی از جمله این پیامدها است.
دکتر علیمرادیان افزود: کاهش درآمد دولت به جهت نپرداختن حقوق و عوارض، از بین بردن فرصتهای شغلی به جهت غیرمولد بودن قاچاق، ایجاد اشتغال کاذب و موقتی و زودگذر، اختلال در بازار و چند نرخی کردن کالا، گریز سرمایههای قابل بازده از دیگر پیامدهای منفی قاچاق در سطح کلان است که از میان آنها، دو مورد بیکاری و فقر نقش اقتصادی پررنگتری را دارا است.
معاون غذا و دارو در ادامه به برخی راهکارهای اجرایی در حمایت از کالای ایرانی و رونق تولید و جلوگیری از ورود و مصرف کالاهای خارجی و قاچاق اشاره کرد و گفت: تشویق مصرفکنندگان به مصرف کالای داخلی باکیفیت، جلوگیری از تبلیغات بیرویه کالاهای خارجی در رسانههای داخلی، تشویق تولیدکنندگان داخلی به تولید کالاهای باکیفیت بالا به منظور توسعه اقتصاد مقاومتی، ارتقا سطح آگاهی مردم از مضر بودن مصرف کالاهای قاچاق و تشویق مردم به ساده زیستی و پرهیز از تجملگرایی از جمله این راهکارها است.
وی افزود: افزایش تعرفههای کالاهای غیرضروری خارجی، کاهش هزینههای تولید داخلی و حمایت از تولیدکنندگان، افزایش آگاهی مردم از هویت فرهنگی، ملی و مذهبی خویش، افزودن مفاهیمی چون ارزش و چرایی ارزش کالای داخلی و پیامدهای منفی مصرفگرایی و قاچاق در کتب درسی، ارتقا ظرفیت خودباوری و اعتمادبهنفس جوانان در دست یافتن به هر نوع تولید در زمینههای کشاورزی، صنعتی و سایر زمینه ها، نظارت بیشتر بر مرزهای کشور و حمایت از صنایع بومی و دستی از دیگر راهکارهای اجرایی در حمایت از کالاهای داخلی و جلوگیری از ورود و مصرف کالاهای خارجی و قاچاق است.
دکتر علیمرادیان در پایان از تمامی مسئولان و عموم مردم خواست تا در راستای فرمان مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز و شعار سال مبنی بر «مهار تورم، رشد تولید»، به تولید و مصرف کالاهای داخلی نگاه و توجه ویژه داشته باشند.
نظر شما :