الزام داروخانهها برای ارائه خدمات دارویی مطلوب در زمان تشدید 《آلودگی هوا》
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دکتر عباس علیمرادیان از الزام داروخانه ها و شرکت های پخش دارویی بمنظور ارائه تهیه اقلام دارویی تنفسی و ریوی و فوریتی در زمان تشدید آلودگی هوا تاکید کرد و افزود: تجربه روزهای گذشته و وخیم شدن اوضاع آلودگی هوا نشان داد که مردم داروخانهها را در دسترسترین مراکز ارائه مشاوره و خدمات دارویی میدانند که میتواند در مواقع فوریت، خدمات مربوطه را به متقاضیان ارائه کند.
وی ادامه داد: افزایش آلایندههای هوا ممکن است باعث بروز اختلالات و بیماریهای مختلف نظیر سوزش و خارش در چشم، گوش، بینی و ایجاد سردرد، حالت تهوع، سر گیجه، بیحالی، میگرن، انواع بیماریهای آلرژیک، اختلال در سیستم عصبی بدن، التهاب ریه، حملات آسم و عفونتهای مجاری تنفسی شوند و به همین جهت شاهد مراجعه مکرر افراد به داروخانهها بودیم.
علیمرادیان با اشاره به ضرورت آگاهیبخشی به مردم در خصوص چگونگی مواجهه با فوریتهای تنفسی اضافه کرد: با توجه به آلودگی هوا و روند افزایش بیماریهای قلبی، تنفسی و ... و ضرورت توجه به سلامتی آحاد جامعه، مسئولیت داروسازان در ارتباط با فوریتهای ناشی از تشدید آلودگی هوا نیز متناسب با نیاز مردم افزایش پیدا میکند. بر این اساس، ارتقای توانمندیهای داروسازان در این خصوص بیش از پیش مورد توجه قرار گفته است.
به گفته معاون غذا و دارو، هوای ناسالم برای گروههای حساس و در معرض خطر نظیر بیماران قلبی، ریوی، کودکان و سالمندان و زنان باردار ممکن است مخاطراتی به دنبال داشته باشد و به همین جهت است که در شرایط حاد توصیه میشود این افراد فعالیتشان در خارج از منزل را به حداقل کاهش داده و از انجام فعالیتهای سنگین و همچنین قرار گرفتن در فضای باز به مدت طولانی خودداری کنند.
وی ادامه داد: در خصوص مواجهه با عوارض آلودگی هوا، توجه به مباحث تغذیه نیز میتواند راهگشای مردم باشد. در این رابطه آنتیاکسیدانها از مواردی هستند که میتوانند به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک شایانی کنند. یکی از روشهای جذب آنتی اکسیدان بیشتر، مصرف میوه و سبزیجات رنگی است. در واقع میوه و سبزیجات نارنجی، قرمز، زرد، ارغوانی یا آبی راهی برای جذب بیشتر آنتی اکسیدانهاست. همچنین مطالعات نشان داده که مصرف شیر تاثیرات مضر آلودگی هوا بر بدن را کاهش میدهد.
معاون غذا و دارو در پایان نسبت به بروز تداخلات دارویی در زمان آلودگی هوا هشدار داد و تاکید کرد: مردم بیجهت نباید خودسرانه اقدام به مصرف دارو کنند. خصوصا افرادی که بیماریهای زمینهای دارند و بیشتر در معرض عوارض حاد قلبی و تنفسی ناشی از آلودگی هوا هستند، طبیعتا داروهایی را به منظور کنترل بیماری زمینهای خود با توصیه پزشک متخصص مصرف میکنند و نباید خودسرانه داروهای دیگری را به برنامه خود اضافه کنند.
نظر شما :