هشدار/ افزایش مرگ و میر ناشی از مقاومت آنتی بیوتیکی
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، آنتیبیوتیکها یا در طبیعت هستند یا در آزمایشگاه تولید میشوند و برای از بین بردن باکتریها طراحی شدهاند. اما باکتریها بیش از سه میلیارد سال است که در حال تکامل هستند و یاد گرفتهاند که برای زنده ماندن، خود را تغییر دهند. بنابراین هرچه بیشتر از آنتیبیوتیکها استفاده شود، باکتریها هم سازگارتر میشوند.
براساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا در سال ۲۰۱۹، بیش از ۲.۸ میلیون آمریکایی به عفونتهای مقاوم به آنتیبیوتیکها مبتلا شدند و بیش از ۳۵ هزار نفر از آنها هم جان باختند.
در سراسر جهان، مرگ و میر ناشی از عفونتهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیکها در حال حاضر بیش از پنج میلیون نفر در سال است و انتظار میرود طی چند دهه به دهها میلیون نفر افزایش یابد.
«برندا ویلسون»، پروفسور میکروبیولوژی دانشگاه «ایلینویز» گفت: ما در میانه این بحران قرار داریم.
ایالات متحده قبل از همه گیری در برابر مقاومت آنتیبیوتیکی پیشرفت قابل توجهی داشته است. به خاطر پیشگیری و کنترل بهتر عفونتها و مراقبت بهتر، مرگ و میر ناشی از مقاومت آنتیبیوتیکی از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ به طور کلی ۱۸ درصد و در بیمارستانها ۳۰ درصد کاهش یافت.
در همین حال، همهگیری کووید ۱۹، بیمارستانها و سایر مراکز مراقبتهای بهداشتی را به نقطه شکست در سال ۲۰۲۰ نزدیک کرد و منجر به افزایش مصرف آنتیبیوتیکها، اشکال در پیشگیری از عفونتها و افزایش قابل توجه عفونتهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیکها در بیمارستانهای آمریکا شد. به این ترتیب، عفونتها و مرگ و میرهای ناشی از مقاومت آنتیبیوتیکی در بیمارستانها حداقل در آن سال ۱۵ درصد افزایش یافتند.
«ویلیام هانیج»، مدیر مرکز دینامیک بیماریهای واگیردار در دانشگاه «هاروارد» گفت: بسیاری از جراحیها بدون وجود آنتیبیوتیکها برای جلوگیری از عفونتهای بعدی، امکان پذیر نیست.
بیمارانی که تحت درمان با استروئیدها هستند یا سرطان دارند به دلیل ایمنی پایین بدنشان به آنتیبیوتیکها نیاز دارند.
نظر شما :