وظایف اصلی و فرعی دکتر داروساز

۱۱ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۱:۱۹ کد : ۳۷۲۱۲ اخبار اصلی
مهم‌ترین وظایف و مسئولیت‌های اصلی و فرعی دکتر داروساز داروخانه عبارتند از:
وظایف اصلی و فرعی دکتر داروساز
  • دکتر داروساز داروخانه باید نسخه‌های بیماران را بررسی کند تا از صحیح بودن عناصر تشکیل‌دهنده و فرمولاسیون آن‌ها مطمئن شود.
  • دکتر داروساز باید در مورد تداخلات دارویی هر دارو، نحوه مصرف و میزان دوز آن، شیوه و محل نگهداری آن و همچنین عوارض جانبی دارو، توضیحات کاملی را در اختیار بیماران قرار دهد.
  • دکتر داروساز باید مدیریت و نظارت بر پرونده‌های داروخانه (شامل مشخصات بیماران و داروها و شرکت‌ها)، موجودی داروها، سوابق کنترل هسته‌های رادیواکتیو یا ثبت سموم، مواد مخدر و داروهای خاص را به طور دقیق انجام دهد.
  • از وظایف دکتر داروساز در داروخانه این است که باید زمانی را صرف ارتقای دانش فنی خود، و به روزرسانی این دانش کند تا همواره نسبت به امور جاری حوزه داروسازی آگاه و مطلع باشد.
  • دکتر داروساز باید تسلط خوبی بر نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای مهم و کاربردی در حوزه شغلی خود داشته باشد تا بتواند با استفاده از آن به پردازش اطلاعات موجود در بانک اطلاعاتی داروها بپردازد.
  • دکتر داروساز باید پروتکل‌های مشخصی را برای جمع‌آوری، کدگذاری و دسته‌بندی اطلاعات دارویی داروخانه داشته باشد تا بتواند به سادگی اطلاعات مورد نظر داروها را تایید یا رد کند، یا در مواقع لزوم از آن‌ها استفاده کند.
  • پزشک داروساز باید پروتکل‌هایی را برای مستندسازی اطلاعات داروخانه (از جمله لیست خرید و موجودی داروها، نسخه‌ها، اطلاعات پرونده بیماران و غیره) در داروخانه خود تعریف کند.

وظایف فرعی دکتر داروساز

• دکترهای داروساز می‌توانند در بیمارستان‌ها یا کلینیک‌ها یا سازمان‌های مدیریت سلامت، جهت مشاوره تجویز دارو فعالیت کنند. تمرکز فعالیت آن‌ها معمولا بر حوزه‌هایی مانند تجویز داروهای خاص، سرطان‌شناسی و دارو درمانی هسته‌ایست.
  • دکتر داروساز باید برای روند بسته‌بندی و طبقه‌بندی داروها، نحوه بسته‌بندی زباله‌ها و مواد دفعی داروخانه، اختلاط داروهایی که باید در داروخانه ساخته شوند، برنامه‌ریزی کرده و بر انجام صحیح آن نظارت کند.
  • از دیگر وظایف دکتر داروساز در داروخانه این است که باید ساخت داروهای ترکیبی که نیاز به سنتز در داروخانه دارند را، انجام دهد.
  • دکتر داروساز باید پروتکل‌هایی را برای بررسی صحت اطلاعات بیمار (نسخه و اطلاعات هویتی) مشخص کند.
  • دکتر داروساز باید گزارش‌های عملکردی را برای سازمان‌ها ذی‌ربط تهیه کند.
  • دکتر داروساز باید بر روند ثبت بانک اطلاعاتی داروخانه نظارت کرده و در صورت لزوم، این بانک را در اختیار سازمان‌های ذی‌ربط قرار دهد.

کلید واژه ها: وظایف اصلی دکتر داروساز