معاون غذا و دارو اراک مطرح کرد:
آنتیبیوتیکها پرمصرفترین دارو استان مرکزی است
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک، دکتر عباس علیمرادیان میانگین تعداد اقلام دارویی در نسخ پزشکان استان را 3.19 قلم اعلام و تصریح کرد: میانگین کشوری نیز در همین حدود و 3.2 قلم می باشد.
علیمرادیان با بالا خواندن این میانگین و استاندارد نبودن آن اظهار کرد: باید میانگین تعداد اقلام دارو در هر نسخه به کمتر از 3 قلم برسد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک تجویز آنتی بیوتیک، داروهای تزریقی و کورتون ها را در نسخ پزشکان استان بالا دانست و اظهار کرد: این مسئله از بالا بودن تعداد اقلام دارو در نسخ نیز نگران کننده تر است.
به گفته علیمرادیان 47 درصد نسخ بیماران سرپایی استان حاوی آنتی بیوتیک، 44 درصد حاوی داروهای تزریقی و 27 درصد نسخ نیز حاوی کورتون های تزریقی هستند.
وی این میزان درصد تجویز آنتی بیوتیک ها، داروهای تزریقی و کورتون ها را نگران کننده دانست و اظهار کرد: تجویز بسیار آنتی بیوتیک ها در سطح استان و نیز در سطح کشور موجب شده تا ایران جزء کشورهای با مقاومت دارویی بالا باشد.
به گفته این مقام مسئول مصرف بسیار آنتی بیوتیک ها موجب شده تا میکروبهای موجود در کشور نسبت به میکروبهای کشورهای پیشرفته مقاوم تر شوند.
علیمرادیان تزریق را روش تهاجمی در درمان دانست و اظهار کرد: استفاده از داروهای تزریقی باید در مراحل آخر درمان باشد، اما متاسفانه در کشور و استان ما در ساده ترین بیماری نیز داروی تزریقی تجویز می شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک کورتون ها را نیز داروهایی پر عارضه دانست و اظهار کرد: استفاده از این داروها در بلندمدت می تواند عوارضی از جمله پوکی استخوان و ضعف سیستم ایمنی بدن به همراه داشته باشد.
علیمرادیات گفت: نگرانی دیگری که در استان وجود دارد این است که در استان مصرف کورتون تزریقی و آنتی بیوتیک به صورت خودسرانه نیز بالاست.
این مقام مسئول دگزامتازون، مترونیدازول، سفکسیم، قرص سرماخوردگی، اریترومایسین، آموکسی سیلین، پنی سیلین و دیفن هیدرامین را به ترتیب پرمصرف ترین داروها در استان عنوان کرد و افزود: پنج قلم از این داروها جزء آنتی بیوتیکها هستند.
نظر شما :