در معاونت غذا و دارو اراک صورت گرفت؛

نشست هم‌اندیشی با خیران حوزه سلامت استان مرکزی

۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۲۰:۵۳ کد : ۳۸۲۳ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۶۴۱
نشست هم‌اندیشی با خیران حوزه سلامت استان مرکزی با حضور سرپرست دانشگاه ، معاون غذا و دارو و مجمع خیرین سلامت استان مرکزی در معاونت غذا و دارو اراک برگزار شد.
نشست هم‌اندیشی با خیران حوزه سلامت استان مرکزی

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو اراک،سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در نشست هم‌اندیشی با خیران حوزه سلامت استان مرکزی با اشاره به نقش مهم خیران در راستا ارتقا سلامت جامعه اظهار داشت: باید از ظرفیت خیران در راستا ارتقا سلامت جامعه استفاده کنیم و با توجه به اینکه در هفته سلامت هستیم بحث فرهنگ‌سازی سلامت از جمله مهم‌ترین مسائلی است که سمن‎‌ها باید بیشتر به آن بپردازند که اقدامات خوبی در بحث اجتماعی شدن سلامت پس از شروع طرح تحول سلامت داشتیم.
دکتر جمالیان افزود: بضاعت وزارت بهداشت و درمان در بحث ارتقا سلامت مردم حداکثر 25 درصد است و 75 درصد موارد به حوزه‌هایی که به وزارت بهداشت ارتباطی نداشته و فعالیت‌ آنها در حوزه سلامت مردم به طور مستقیم نقش مهمی دارد است از جمله جهاد کشاورزی که باید در زمینه تغذیه سالم و کنترل میزان باقی‌مانده سموم نقش مهمی داشته باشد.
او گفت: اداره کل ورزش و جوانان استان  مرکزیهم در زمینه تحرک که از جمله مشکلات جامعه صنعتی است و در رفع نواقص چاقی که به علت کم‌تحرکی ایجاد می‌شود می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی افزود: آموزش و پرورش هم در زمینه سفیران سلامت اقدامات خوبی انجام داده که در بستر فرهنگ‌سازی می‌تواند به ما کمک کند اما مشکلات عدیده‌ای که در چند سال آینده با آن درگیر هستیم بیماری‌های غیرواگیر است، تاکنون بیشترین مشکلات در زمینه بیماری‌های واگیر بود که وزارت بهداشت در این زمینه اقدامات خوبی داشته به طوری که اکنون شاهد بیماری‌های واگیر نیستیم.
دکتر جمالیان در ادامه گفت: جامعه صنعتی امروز، ما را به سمتی برده که تهدید بیماری‌های غیرواگیر به تدریج خود را اپیدمی نشان می‌دهد به همین سبب اگر اکنون برنامه‌ای نداشته باشیم در چند سال آینده هزینه‌های بسیاری صرف می‌شود به همین سبب سمن‌ها باید علاوه بر کمک‌های مادی در زمینه فرهنگ‌سازی سلامت هم کمک کنند.
او گفت: مرکز بهداشت اقداماتی از جمله آزمایشات غربالگری برحسب جنسیت و کنترل رایگان فشارخون، قندخون، دیابت و چربی افراد بالای 30 سال انجام می‌دهد که در استان مرکزی بیش از 75 درصد را پیش بردیم و پرونده الکترونیک هم تشکیل شده که در زمان شروع برنامه پزشک خانواده بسترهای نخست را در کشور و دانشگاه علوم پزشکی آماده می‌کنیم.
دکتر جمالیان افزود: یکی از مشکلات کنونی مقاومت در برابر آموزش است از جمله موادغذایی کم‌کالری و کم‌ارزش که مصرف می‌شود اما سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند در این زمینه نقش مهمی ایفا کنند، در استان مرکزی 26 سمنی که در حوزه درمانی فعالیت می‌کنند هم باید در بحث‌های فرهنگ سلامت ورود پیدا کنند.
او  همچنین گفت: معضل سالمندی و بیماری‌های مربوط به آن هم از جمله مشکلاتی است که باید بیشتر مورد توجه قرارگیرد و میزان امید به زندگی در کشور ما افزایش پیدا کرده اکنون به سمتی می‌رویم که میزان افراد سالمند جامعه و در استان مرکزی هم روبه افزایش است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک اافزود: سالمندان نیاز به حمایت‌ دارند که باید به معنای واقعی سلامت جسمی، روانی و معنوی آنها تامین شود در زمینه سلامت جسمی اقداماتی خوبی انجام شده اما در زمینه روحی و نشاط اجتماعی باید بیشتر عمل کنیم که این مورد در جوانان و افراد سالمند در مراکز درمانی بیشتر دیده می‌شود اما در کنار مشکلات موجود وظیفه مهم ما حمایت و تامین نیازهای سالمندان است.

کلیدواژه‌ها: خیران حوزه سلامت دکتر جمالیان دکتر علیمرادیان


نظر شما :