شیوع مسمومیت با قارچ‌های سمی در فصل بهار

۲۵ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۴:۳۱ کد : ۴۲۸۲۴ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۴۴
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو اراک:­ برای حفظ سلامت خود و خانواده‌تان فقط قارچ‌هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته‌بندی‌های دارای مجوز هستند، خریداری و مصرف کنید.
شیوع مسمومیت با قارچ‌های سمی در فصل بهار

به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو، دکتر آزاده ناظری افزود: برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیند‌های آماده‌سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیستند.

وی­، با بیان اینکه همه ساله در فصل بهار موجی از مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در کشور ایجاد می‌شود، گفت: برخی از روش‌ها و معیار‌های سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم­سمیت­قارچ در همه موارد نیست.

ناظری ادامه داد: از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصاً قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان، به ویژه درختان خشک شده می‌رویند یا قارچ‌های جمع‌آوری شده توسط افراد بومی، خودداری شود.

مدیر دارویی استان تاکید کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ‌شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است.

این داروساز تاکید کرد: به هر فردی که مدعی تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ می‌باشد نباید توجه کرد ضمن اینکه مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی هرگز نشان‌دهنده­ غیرسمی ­بودن قارچ برای انسان نیست.
انتهای پیام/

کلید واژه ها: مسمومیت قارچ دکتر ناظری بهار معاونت غذا و دارو اراک


نظر شما :